Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo bolji utisak nego protiv Rusa, ali moze to mnogo bolje. Neverovatno je da dopustamo serije od 0-12 za dva minuta.
Dobro je sto je danas ponovo nekoliko igraca bilo na nivou, narocito je vazno da Jovic poentira uz uobicajenu turu asistencija. Bogdan sa one dve trojke pokazao ko je. Dobro je sto su i Bircevic i Stimac dali vazan doprinos u poenima.
Nazalost od centara vecaras ne zna se ko je bio gori, da li Boban ocajan do bola u odbrani ili Kuzmic koji nije u stanju da poentira sa udaljenosti od 50 cm od kosa.
U naredna dva meca treba pokusati da se sto vise odmore nosioci igre, po mogucstvu Bogdana bar protiv Britanaca ni ne uvoditi u igru.

Ми и овакви какви смо кљакави можемо са сваким да играмо осим са Шпанијом. То понешто говори о квалитету самог такмичења.
Pa to i kazem, ja sam zadovoljan za sad...
A protiv Spanije moze da bude svasta, ako bude prilike...imam filing da bi protiv njih najbolje odigrali...

Кад смо већ кљакави, а нашим најбољим играчима треба одмор, на центарској позицији ставити Штимару да започне наредна два меча па касније ако затреба нек уђе Боби. Што се тиче Кузмића не знам шта бих рекао...разочарење. Не пратим шпанску лигу, па не могу да коментаришем али не разумем како и против кога иоле озбиљног он то може да одигра добро. Више готивим и Штимца.

Ми и овакви какви смо кљакави можемо са сваким да играмо осим са Шпанијом. То понешто говори о квалитету самог такмичења.

Pa dobro tacno je mozda da ovo prvenstvo i nije tako kvalitetno u smislu snage i igrackog kadra ekipa , dosta je slabije od onog proslog EP kao i od onog pretproslog 2013. kada je Toni Parker vodio Francuze do prve i zasad jedine evropske titule , ali dobro , mislim da prvenstvo zasad nije lose , Spanci mozda malo strce u odnosu na ostale , ali posle njih ima jedno 10ak reprezrentacija manje vise ujednacenog kvaliteta gde svako svakog moze da pobedi , takodje ima i dosta iznenadjenja i neocekivanih rezultata sto cini prvenstvo zanimljivim i sto je jako vazno za jedno veliko takmicenje.

Ja sam ovde prvi stao da branim Bogdana od pocetka. Sto ne znaci da treba reci da je odigrao k*rcinu, kao sto igra danas na primer.
Teska katastrofa je to sto on pokazuje danas, za sad.
Klovnovsko dodavanje mozda prolazi u Sakramentu protiv Nju Dzersija.
Odgovornost je odbacio, bacio loptu na kos dva puta za celo poluvreme. Sramota.

Realno mora da iscupa sledece utakmice sam. SAM. Ili bar da bude medju glavnim glavama. Ovo peddersko sakrivanje je uzas.

- - - - - - - - - -

On igra gore nego ti "polu-proizvodi", cuti bolje.

Ја баш мислим обрнуто.
Богдан треба да буде активан (по питању кретања, прављења простора за саиграче и асистенација), али и да чека тренутак кад противничка одбрана посустане и онда да затрпа кош (као што је урадио у последњој четвртини). То се добија с искуством, а он је нестрпљив и онда силује.

Сад против Белгије и Британије најдуже треба да игра постава Мицић, Гудура, Лазић, Бирча и Штимара. Добијемо 5 разлике и ок је. ;)

Kako volim kad se utisa hala, sto je Bogdan uspeo dva puta za cirka 10 sekundi. 8 poena u nizu i dovidjenja prijatno, vidimo se drugi put.

Super sto je Jovic poceo da sutira kada ostane sam i kada ga brane ispod bloka.

Milosavljevic i Lucic dosli na prvenstvo, zrela i dobra partija obojice.

Kuzmara odlican u odbrani, u napadu i dalje poprilicno drven i neartikulisan. Dobro, da je napadacki bolji igrao bi NBA, jbg.

Velike probleme imamo u odbrani kada igra Bobi. Ne znam zasto toliko visoko izlazi pri odbrani pika. Tu nam konstantno puca odbrana...

Sve u svemu, imajuci u vidu ko nama ne igra i da je toliki kvalitet mnogo tesko nadoknaditi, mi guramo sasvim solidno. Idemo dalje!

Nisam ispratio utakmice protiv Rusije i Turske, super je sto imamo bar jednu pobedu... E sad, zao mi sto nisu i Rusi dobijeni, ali gledam njihove rezultate i oni ocito imaju neki sistem igre i furaju ga, cim pobedjuju dajuci 70-ak poena po mecu. Naravno, kvalitet kakav je takav je, nemamo ga ni mi da se lozimo da smo bolji od njih na papiru.

Ne sme se opustati ni protiv Belgije ili Britanije, prosto to nisu toliko lose reprezentacije da mogu da igraju rezerve naseg C tima maltene. Eventualno malo doziranja minutaze, ali mora maksimalno ozbiljno.

Vidim da su mnogi sada shvatili zasto mocni Bobi nije laka prica i zasto ne moze da igra kad se njemu igra, jer ga je jako tesko uklopiti u sistem i treba vremena. Ali neka, mozda iskoci i bude upotrebljen za neke nadam se jako bitne utakmice na prvenstvu... Vidim da Bogdan vodi, ocekivano, Luca bejbe Gagi i Macvan grizu kao i uvek, Jovic zapazen (jbg, kroz celu karijeru on nema sut i to se koristi protiv njega, ali isporucice on nesto i tu)... Ostali ce morati malo pomalo da uskacu i pomazu, uvek neko, to vec Djordjevic mora da trazi i pronalazi igrace...

Gledam ovog Dragica sta radi , nego ne znam sta se to desava u nasoj kosarci ali mi vec 10 godina nemamo igraca koji ima ulaz (tipa Parker, Irving, Dragic, Ljulj), neki onako brz igrac , "hand baller" , koji se ne boji da ide na ulaz , koji mesa protivnicku odrbanu, takvog igraca nemamo maltene jos od Vujanica i Rakocevica, sad da ne pominjem Bodirogu koji je kosarkaski genije i prica za sebe.

Нису они синоћ ништа посебно показали него су наши слабо играли.

Pa sad jbga , onda po toj logici jos slabije su igrali protiv Letonije a protiv Rusa katastrofa , ispada sad po tebi da nasi su celo prvenstvo ocaj , sto je daleko od istine, generalno ove 3 utakmice su mozda cak odigrali i iznad svojih mogucnosti , mislim nije ovo "Drim Tim" ili sad ona nasa reprezrentacija iz najslavnijih dana pa sad da sve redom dere sa po 20,30 razlike.

Ma jok i nisu, srale ih trojke, domacin... jesu Letonci bolji, ali ne mogu da budu 100% sigurni da ce ih pobediti.

A sta to znaci 'srale" ih trojke, po toj logici onda su tek Bogdana "srale" trojke, a tek da ne govorim o Jovicu koji pre spolja ni loptu u bazen nije mogao da ubaci , mislim Turci su svesno sutirali na trojke i isli na to da pogode, sad neke su pogadjali ali ipak to nije bilo dovoljno, jer ipak ne mozes da pobedis nekog samo sutiranjem trojki, vec moras i jos neki adut da imas.

Inace da Turci nisu nista posebno, doduse nisu nikad ni bilo oni nesto posebno, ali opet domaci teren je domaci teren, sad da se igra negde sa strane verovatno bi ih Letonci sigurno dobili, ovako tesko da ce Turci bas dozvoliti i treci poraz u 3 utakmice protiv onih jacih ekipa i direktnih konkurenata, a sad Letonija jeste dobra ekipa ali mislim da im ipak fali malo iskustva igranja velikih utakmica i iskustva sa velikih takmicenja.

Pa sad jbga , onda po toj logici jos slabije su igrali protiv Letonije a protiv Rusa katastrofa , ispada sad po tebi da nasi su celo prvenstvo ocaj , sto je daleko od istine, generalno ove 3 utakmice su mozda cak odigrali i iznad svojih mogucnosti , mislim nije ovo "Drim Tim" ili sad ona nasa reprezrentacija iz najslavnijih dana pa sad da sve redom dere sa po 20,30 razlike.

Не, против Летоније смо добро играли. Да нисмо не бисмо их могли победити јер су они бољи од Турака. Против Руса смо играли просечно, а против Турака можда и још горе.

Gledam ovog Dragica sta radi , nego ne znam sta se to desava u nasoj kosarci ali mi vec 10 godina nemamo igraca koji ima ulaz (tipa Parker, Irving, Dragic, Ljulj), neki onako brz igrac , "hand baller" , koji se ne boji da ide na ulaz , koji mesa protivnicku odrbanu, takvog igraca nemamo maltene jos od Vujanica i Rakocevica, sad da ne pominjem Bodirogu koji je kosarkaski genije i prica za sebe.

Dragića smo mogli da imamo, momak je Srbin po ocu i do poslednjeg momenta je čekao da ga neko iz našeg saveza pozove da zaigra za Srbiju, ali ništa od toga...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back