Pa nije im to iz Indijanapolisa bila najslabija NBA selekcija, jste falili su tu neki igraci , ali kad pogledas tu su bili : Redzi Miler, Dzermejn O'Nil tada mozda i ponajbolja cetvorka u NBA (Redzi Miler i Dzermejn O'Nil su tada bili strasan tandem u Indijani) , Pol Pirs , Big Ben koji je tada vazio za najboljeg skakaca i defanzivca u ligi, onda Andre Miler koji je tada bio najbolji asistent u ligi (a pritom i imao nekih 17 poena u proseku) , Majkl Finli jedan vrhunski all round i all star igrac koji je bio deo cuvenog tria Dalasa sa Novickim i Stiv Nesom, pa Son Merion isto jedan vrhunski all round igrac i cetvorostruki all star, pa Beron Dejvis tada jedan od ponajboljih i najperspektivnijih plejeva u ligi isto all star , pa Elton Brend, secam se 12ti igrac u ekipi im je bio Dzej Vilijams tadasnji prvi pik sa drafta i igrac Cikaga za koga su mnogi verovali da je novi Majkl Dzordan ali imao je neku tesku saobracajnu nesrecu i njegova NBA karijera je pre zavrsila nego sto je i pocela...........znaci bio je to veoma ozbiljan sastav, sad neki igraci su im otkazali ucesce, ali opet su t sve bili igraci koji su zvezde u svojim klubovima i all star igraci, cinilo se da su zeleli da naprave neki spoj iskustva i mladosti i onako da naprave bas izbalansiran tim, recimo imali su najboljeg trojkasa u ligi (iako se tad vec pojavio Stojakovic , ali barem njihovog najboljeg trojkasa) , najboljeg asistenta, najboljeg skakaca i defanzivca , najperspektivnijeg igraca u ligi.........itd, sto je dobar koncept i funkcionisao je dosta dobro, dobijali su sve protivnike sa po 25,30 razlike e onda je usledio mec sa Argentinom, pa sa nama a ostalo je istorija.
Recimo meni taj tim iz Indijanapolisa nije nista losiji od ovog iz Rija recimo.
A inace to 2008. Argentinu jesu dobili sa 20 razlike ali je vec tad Argentina pocela da se osipa, vec tada je falilo dosta bitnih igraca u ekipi, a i mislim da je Djinobili propustio taj mec zbog povrede, a sto se tice finala sa Spanijom, nije bas da nije bilo neizvesnosti, bilo je neizvesno negde do 2 minuta pred kraj , do onda secam se kada je Vejd pogodio neke 2 ludacke trojke i to jednu pod faulom i jednu sa 9 metara negde i to je prelomilo.
Inace u Londonu su imali veoma slican tim, pa opet Litvanija je u grupi prakticno imala mec loptu da oh dobije, e onda u samom finisu kada su videli da mogu da ih pobede, totalno su se isprepadali i odsekli i poceli su neobjasnjivo da brljave i izgubili na kraju sa 4,5 razlike cini mi se, prakticno Litvanci su imali napad za penal zavrsnicu , a finale sa Spancima je isto bilo bas gusto, Spanci su usli sa vodstvom u poslednju cetvrtinu, ceo mec je bio negde na jedan, dva poseda razlike, mislim da je i tu prelomio Durent sa nekim ludim trojkama slicnim onima kao protiv nas sada u finalu.
Mada opet to je bio pokazatelj dasa kakvim god timom dosli Amerikanci da nisu vise nepobedivi i da je moguce i protiv njih igrati.