Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Javljaju se razni cirkusanti pajaci analfabete :hahaha: Da li ti mislis da jedan Cavic iza sebe ima to sto ima Felps? da li si svestan da Fels ima citavu labaratoriju iza sebe najmocniji savez najjace sponzore on jednostavno mora biti najveci svih vremena...(i ne nemislim da je Cavic bolji plivac ako se ovoga uhvatis smatracu da si bezobrazan i da se stobom nemoze diskutovati) Testovi za doping su pickin dim...sto ti kazes klosarska insitucija koja ni zasta trosi pare ali pazi gde ce toliko ljudi ostati bez posla ti sto 'proveravaju suzbujaju' oni su industrija za sebe...Uzo si NFL kao primer za doping "r u fkn kidin me :dash: ? da bi ispljuvo 'zatucane Srbe' pa u NFLu su SVI ALI APSOLUTNO SVI na steoridima! To medju Amerima fanovima ovoga sporta nije nikakva tajna ne samo NFL igraci nego i na Koledzu...kakvi testovi kakvi bakraci ovo za travu je koska za moroncine 10 000 puta je lakse pasti na travi.... pa trava na uzorku kose dlake se detektuje ako si duvo u proteklih godinu dana a to je tako lagano testirati...A ti "random" za steroide su posebna sprdnja da nepricam kako je lako odradjivati cikluse na obicnom testosteronu onda uzeti suspender i nista nece pokazati a to mozes od obicnog dilera nabaviti...A mozes misliti sta imaju sve NFL klubovi valjda si svestan kakve su to institucije...Samo "cirkusanti pajaci i analfabete" padaju u NFL na dopingu testu...

Doping je jednostavno otisao predaleko, to konstantno napreduje kao i sve druge i danas tehnike dopinga koje se primenjuju su cesto nama nezamislive, recimo koristi se vec i nano tehnologija i sta sve ne, ti anabolici, hormoni rasta i ostalo je vec odavno prevazidjeno.

Ček Nano telhnologija i doping? Prvi put čujem...Poznajem profesionalnih AFL igrača kao i dizača tegova i svestan sam kolko je prisutan u sportu generalno i ti testovi da su uglavnom 'talašika' naime napravljeni su da se mogu proći...u dosta slučajeva netreba ti nikakvo 'čudo' dovoljno je najobičnije sranje a mogu zamisliti kakva čuda sve imaju ovi najveći klubovi sportisti...

Ono sto ljudi koji se loze na kosarku u Srbiji ne shvataju je koliko je Lebron kosarkaski inteligentan. Jeste da on ima fenomenalno telo za kosarku, ono, najbolje ikada, ali to isto vazi i za njegov kosarkaski mozak. Za njih je kosarkaska inteligencija kada nekom slomis zglobove i ponizis ga na terenu nekim Moka Slavnic tipom poteza. To u NBA-u danas rade Kari i Irving npr., i to je pre svega zasluga fenomenalnim ball handling skilu. Kosarkaska inteligencija, to je toliko i toliko vise od toga. Imas i podeljeno na odbranu i napad, tipa, obicno su plejevi oni koji su najinteligentniji za napad, ali objektivno, o odbrani veze sa vezom nemaju, i za to su istorijski centri bili najinteligentniji. Kod Lebrona je to sve u jednom, on razume samu kosarkasku igru bolje od bilo koga.
Da ne pominjem pregled igre,na nivou najboljih playmakera

Fizicki zastrasujuce dominantan SF,sut,odbrana,pregled igre,ulaz,asistencije...

Jedina slabost je kad igra pod pritiskom,dosta lako pada mentalno.Al za to mu najvise kenjaju one paljevine sto misle da je Jordan najbolji kosarkas svih vremena :rotf:

Da ne pominjem pregled igre,na nivou najboljih playmakera

Fizicki zastrasujuce dominantan SF,sut,odbrana,pregled igre,ulaz,asistencije...

Jedina slabost je kad igra pod pritiskom,dosta lako pada mentalno.Al za to mu najvise kenjaju one paljevine sto misle da je Jordan najbolji kosarkas svih vremena :rotf:

Pa slabost mu je to sto nema taj killer instinkt na koji se svi loze, da. On covek u svojoj biti nije kosgeter, strelac, closer (Ima sada Kajrija u ekipi koji je sve to, tako da mu je to super). Mentalno je ojjacao sada puno, ali on stvarno nije kosgeter, sut mu je slabost, i ne mozes ti od njega da trazis bukvalno sve, toga nema nigde u bilo kom sportu. To bi bilo kao da od Noleta trazis da ima voleje bolje od Edberga. U poslednja 2 minuta tesne utakmice, on nije ni medju TOP 30 igraca svih vremena od kojih zelis da lopta bude u njihovim rukama, ali je u prethodnih 46 minuta bez premca broj 1. Ne postoji igrac na spoljnim pozicijama u istoriji kosarke koji ima toliki uticaj na samu utakmicu.

Ben Simons je skroz u tome slican Lebronu, nacin na koji on dozivljava igru je skroz takav, samo cemo videti kako ce se formirati kao igrac, jer to sada zavisi i od prakse i iskustva. Sut mu je nepostojeci takodje, mislim da za celu koledz godinu nije sutnuo ni 10 trojki, i to one njihove koledz trojke.

Poslednja izmena:
Lebron jeste odlican igrac , dosta je fizicki dominantan, ima dobar pregled igre i osecaj za pas, sut (ako ga krene) , ali tehnika ocaj, ono neki put kada ga vidim sa loptom zaista me bude sramota, narocito kad nabije glavu u pod i krene da srlja kroz trojicu a ni ne vidi gde ide.
Mislim njega poredisi sa Dzordanom, Kobijem, Manuom.....itd je isto kao porediti neurohirurga i mesara.

Mora da bilduje butine i listove a da ne izgubi na brzini i slicnim stvarima, tu bi se videle njegove fizikalije za NBA.

A pravolinijska brzina je zaista manje bitnija za sportove kao sto su kosarka i fudbal. Tu je mnogo bitnije to nisko teziste, gledao sam jednom neku emisiju gde se sport posmatra sa naucne strane, stavili pod testove Kristijana Ronalda i nekog sprintera. Sprinter ga ubedljivo pobedjivao u pravolinijskom sprintu, ali se potpuno gubio i ostajao iza Kristijana kada su ubacivali one nagle, konstantne i sitne promene pravca kada ukopas jednu nogu a drugom menjas pravac. To se trazi u kosarci u fudbalu, a pravolinijska brzina je vise za atletiku.

Isto tako za skok- skok iz zaleta jednom nogom ti je vise za skok u vis ili u dalj, za kosarku je bitnije koliko skaces iz mesta. Mislim, ovo prvo je bitno za atraktivna zakucavanja u kontri.

- - - - - - - - - -

U kosarci toga mozda imas i najvise, te sitne nagle promene pravca, zato je kosarka idealna za povrede tipa kidanje Ahilove tetive, ta sila pod kojom ista trpi pritisak je ludacka u kosarci, jbga.
U tenisu isto

Lebron jeste odlican igrac , dosta je fizicki dominantan, ima dobar pregled igre i osecaj za pas, sut (ako ga krene) , ali tehnika ocaj, ono neki put kada ga vidim sa loptom zaista me bude sramota, narocito kad nabije glavu u pod i krene da srlja kroz trojicu a ni ne vidi gde ide.
Mislim njega poredisi sa Dzordanom, Kobijem, Manuom.....itd je isto kao porediti neurohirurga i mesara.

Ovo isto kao Djordjevic svojevremeno, samo sto je Lebron 20 cm visi i 40 kila tezi, pa to i ima nekog smisla da radi jer moze da probije tu trojicu :hahaha:

- - - - - - - - - -

U svim sportovima generalno je to potrebno, zato su bazicni sportovi i bazicni, a ovi su nadogradja, samo u tenisu je to na sta mislim u nesto manjoj meri nego u kosarci i fudbalu. A kosarka je pooosebno primer za to na sta sam mislio. Inace, u svim tim sportovima su noge kljucne, naravno. Kosarka se pre svega igra nogama.

Ima Lebron lepih poteza,i ostali bi se tako probijali do kosa da imaju mogucnosti za to.Laki poeni

Ček Nano telhnologija i doping? Prvi put čujem...Poznajem profesionalnih AFL igrača kao i dizača tegova i svestan sam kolko je prisutan u sportu generalno i ti testovi da su uglavnom 'talašika' naime napravljeni su da se mogu proći...u dosta slučajeva netreba ti nikakvo 'čudo' dovoljno je najobičnije sranje a mogu zamisliti kakva čuda sve imaju ovi najveći klubovi sportisti...

Pa potrazi malo i na internetu o tome , verovatno ces iskopati nesto.

Inace u profesionalnom sportu se ogromne pare vrte i nista se ne prepusta slucaju, niko nece da "rizikuje" da igra cist kada zna da onaj drugi ima tim hemicara iza sebe.

U sportu zdravlje sportista nazalost nije na prvom mestu i sportisti su zapravo potrosna roba i trceci panoi velikih korporacija.

Profesionalni sport , transferi igraca i ostalo , to je klasican primer ljudskog "traffickinga" , isto kao sto neki otimaju decu i devojke pa ih prodaju kao roblje, prostitutke.....itd , to isto u principu rade i ti takozvani sportski menadzeri samo sto iza njih stoji citav sistem i citava industrija pa su oni kao legalni a ovi nisu. (I vec se to smatra najgnusnijim i najodratnijim oblikom kriminala , ta eksploatacija ljudi i trgovina ljudima , a ovi u sportu rade to isto , samo na malo usminkaniji nacin)

Naredne godine će imati 25 čime će izaći iz statusa mladog igrača...I šta će onda? Niti će ga trpeti samo zbog nekakvog potencijala niti će kako stvari stoje eksplodirati. Još ako ode u NBA tamo ćega pojesti...
Vratice se on brzo u evropu.

Pa evo,sta je sad mogao u ovom finalu.Kad su stisli odbranu nije imao nikakvo resenje,uzimao je neke suteve sa 10 metara,al bar da je dobar suter...

Stvarno ne vidim kako on moze tamo da doprinese bilo kom timu

Данашњи НБА је негледљив у односу на онај '93 - '06. Чак и за њихове стандарде се игра померила ка физичким аспектима, све мање је тактике, све мање тренери имају утицај на саму игру.. Играчи су у првом плану, и то је један од разлога зашто европски тренери тамо не могу да раде. Па замислите колико би комично било да видиш Обрадовића који црвени у лицу, тера све у мајчину Џејмсу, Карију или Ирвингу. Био би смешан тамо.
Није тема, али слична је ситуација и са данашњим фудбалом...

Што се Марковића тиче, проблем са екипом и стручним штабом сигурно не постоји, контам да је у питању жеља да се буде са породицом, добио је и дете скоро, а од 2007. свако лето проводи на припремама репрезентације. Са људске стране, скроз је јасно, али се ипак надам да ће се предомислити, са 28. година, још пуно има да пружи..

- - - - - - - - - -

Ne moze da se poredi kosarka 90-ih i danas,mnogo je to sve napredovalo.Gledao sam na yt ranije neke utakmice finala bullsa,dosta je to slabije nego danas.

Све зависи шта волиш да видиш. Мене не импресионира изолација, 1 на 1, и закуцавање са окретом 360 степени. Много је лепше и ређе видети ону акцију против Амера у групи кад смо их извозали по целом терену, па Јокић завршио обичним полагањем од табле. То што они играју је машинерија, нема изненађења, само бројиш поене.

Све зависи шта волиш да видиш. Мене не импресионира изолација, 1 на 1, и закуцавање са окретом 360 степени. Много је лепше и ређе видети ону акцију против Амера у групи кад смо их извозали по целом терену, па Јокић завршио обичним полагањем од табле. То што они играју је машинерија, нема изненађења, само бројиш поене.

Danas u NBA-u ima mnogo manje izolacija nego ranije. To je jedan od razloga zasto Melo nije bolji igrac. Melo bi u kosarci 90-ih bio jos veca faca nego danas.

Drugo, Bodiroga ti je klasican primer igraca koji je kralj nad kraljevima 1 na 1 igre. To danas ne moze skroz tako prosto, imas brz prvi korak, i najbolji si igrac na terenu. Imas manje tog basketa u modernoj kosarci.

Najnovija FIBA rang lista:

[table="width: 180"]
[tr]
[td]1.[/td]
[td]S.A.D.[/td]
[td]1000[/td]
[/tr]
[tr]
[td]2.[/td]
[td]Španija[/td]
[td]665[/td]
[/tr]
[tr]
[td]3.[/td]
[td]SRBIJA[/td]
[td]553[/td]
[/tr]
[tr]
[td]4.[/td]
[td]Francuska[/td]
[td]444[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5.[/td]
[td]Litvanija[/td]
[td]442[/td]
[/tr]
[tr]
[td]6.[/td]
[td]Argentina[/td]
[td]360[/td]
[/tr]
[tr]
[td]7.[/td]
[td]Brazil[/td]
[td]323[/td]
[/tr]
[tr]
[td]8.[/td]
[td]Turska[/td]
[td]281[/td]
[/tr]
[tr]
[td]9.[/td]
[td]Rusija[/td]
[td]255[/td]
[/tr]
[tr]
[td]10.[/td]
[td]Australija[/td]
[td]234[/td]
[/tr]
[tr]
[td]11.[/td]
[td]Hrvatska[/td]
[td]184[/td]
[/tr]
[tr]
[td]12.[/td]
[td]Slovenija[/td]
[td]163[/td]
[/tr]
[tr]
[td]13.[/td]
[td]Grčka[/td]
[td]155[/td]
[/tr]
[tr]
[td]14.[/td]
[td]Kina[/td]
[td]131.2[/td]
[/tr]
[tr]
[td]15.[/td]
[td]Venecuela[/td]
[td]115.4[/td]
[/tr]
[/table]

- - - - - - - - - -

Imas ekipa koje igraju takvu kosarku,gledaj spurse :D

E bravo uze mi sad rec iz usta , Sparsi gaje bas takav stil kosarke i ubedljivo su najkvalitetnija i najkonsantnija ekipa u poslednjih 15ak godina , mislim bilo je ekipa kao sto su bili Kingsi, Lejkersi, Majami, Boston sa cuvenom trojkom , sada Golden Stejt ili Klivlend ali oni su svi dolazili i prolazili a Sparsi su uvek bili konstantno u vrhu.

Inace imaju i specificnu slekeciju igraca, bas vole strance, pogotovo Juznoamerikance i Francuze (Djinobili, Oberto,sada Patrisio Garino, Spliter, Aleks Garsija, Toni Parker, Boris Diao, Nando de Kolo......)

Imas ekipa koje igraju takvu kosarku,gledaj spurse :D

Spursi su smanjili malo brzi ball movement od kada im je dosao Oldridz u ekipu, usporili su za nijansu u odnosu na ono sto su igrali kada su igrali finala protiv Lebrona. Golden Stejt bas bas voli da fura takvu kosarku gde je lopta u proseku jako malo kod jednog igraca.

Inace, bas nesto razmisljam, sta mislite, kolika je sansa da je Marina Maljkovic strejt, 1,4% ? :think:

- - - - - - - - - -

E bravo uze mi sad rec iz usta , Sparsi gaje bas takav stil kosarke i ubedljivo su najkvalitetnija i najkonsantnija ekipa u poslednjih 15ak godina , mislim bilo je ekipa kao sto su bili Kingsi, Lejkersi, Majami, Boston sa cuvenom trojkom , sada Golden Stejt ili Klivlend ali oni su svi dolazili i prolazili a Sparsi su uvek bili konstantno u vrhu.

Inace imaju i specificnu slekeciju igraca, bas vole strance, pogotovo Juznoamerikance i Francuze (Djinobili, Oberto,sada Patrisio Garino, Spliter, Aleks Garsija, Toni Parker, Boris Diao, Nando de Kolo......)

Ovo ce se tebi svideti, to je evolucija, kako je lepo objasnio ovaj tip :

Ono sto onako generalno moze da se kaze je da je najbitnija i kljucna razlika u kosarci, tj. napadu, kretnja bez lopte nekad i sad. To je kao nebo i zemlja, bukvalno, i to je razlog zasto danas Keselj ne moze da igra bilo sta u ozbiljnoj kosarci, jer on covek ne zna gde se nalazi na terenu kada nema loptu, do te mere da redovno udara u svoje igrace kakav je pogubljotis. Mislim, uvek su treneri pricali koliko je bitna kretnja bez lopte u kosarci, imas one klasicne prekopirane govore gde vam racunaju kako u proseku 90 % slucajeva nemas loptu u svojim rukama na terenu, ali to je danas sve mnogo brze i kompleksnije.

То јесте. Пеђа Стојаковић је имао једну од најбољих кретњи без лопте онда у НБА. Буквално му је то пола шута. Зато касније кад је изгубио на брзини више није могао да затрпава кошеве као пре, али не зато што му се шут изгубио, него само зато што су га противници лакше стизали.

Doktorski :D

- - - - - - - - - -

Spursi su smanjili malo brzi ball movement od kada im je dosao Oldridz u ekipu, usporili su za nijansu u odnosu na ono sto su igrali kada su igrali finala protiv Lebrona. Golden Stejt bas bas voli da fura takvu kosarku gde je lopta u proseku jako malo kod jednog igraca.

Inace, bas nesto razmisljam, sta mislite, kolika je sansa da je Marina Maljkovic strejt, 1,4% ? :think:

- - - - - - - - - -
To su bile najbolje finalne serije u poslednjih 5 godina u nba sigurno

Pogotovo ono kad je Allen spasio tricom,mislim da je 2013 :D

- - - - - - - - - -

Genijalno je kako oni neke panjeve od igraca tipa Mat Boner i Splitter uklope savrseno u ekipu :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back