Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.739
Naravno, taj sistem je doprineo medaljama Srbije od 95 naovamo. Pored Nba jedina autenticna kosarkska skola je yu skola kosarke.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Eh da je opstala Juga, pa zamisli sad reprezrentaciju : Goran Dragic, Milos Teodosic, Bojan Bogdanovic i centarski tandem Vucevic i Pekovic i klupa recimo : Nemanja Bjelica, Nikola Mirotic, Saric, Bobi Marjanovic, Mirza Teletovic, Zoran Dragic, Hezonja, Pero Antic, Beno Udrih, Bogdan Bogdanovic.....itd, to ne da bi mogla da se sastavi ekipa nego 2 ekipe , maltene ovaj tim SAD bi ladno dobili, ja mislim da bi kod Amerikanaca maltene 10 igraca moralo da odigra utakmicu svog zivota da bi nas pobedili.
Inace ne radi se sad samo o tome sve najbolje igrace iz svih ex Yu republika staviti na jedno mesto , vec da je opstala Jugoslavija, zadrzali bi i taj sistem rada i dodatno ga usavrsavali, imali bi kontinuitet i u tom nekom smislu, mozda bi cak i ovi igraci bili smesni naspram nekih koje bi ta skola kosarke izbacila, imali bi maltene hiper produkciju vrhunskih asova.
Pa nije im to iz Indijanapolisa bila najslabija NBA selekcija, jste falili su tu neki igraci , ali kad pogledas tu su bili : Redzi Miler, Dzermejn O'Nil tada mozda i ponajbolja cetvorka u NBA (Redzi Miler i Dzermejn O'Nil su tada bili strasan tandem u Indijani) , Pol Pirs , Big Ben koji je tada vazio za najboljeg skakaca i defanzivca u ligi, onda Andre Miler koji je tada bio najbolji asistent u ligi (a pritom i imao nekih 17 poena u proseku) , Majkl Finli jedan vrhunski all round i all star igrac koji je bio deo cuvenog tria Dalasa sa Novickim i Stiv Nesom, pa Son Merion isto jedan vrhunski all round igrac i cetvorostruki all star, pa Beron Dejvis tada jedan od ponajboljih i najperspektivnijih plejeva u ligi isto all star , pa Elton Brend, secam se 12ti igrac u ekipi im je bio Dzej Vilijams tadasnji prvi pik sa drafta i igrac Cikaga za koga su mnogi verovali da je novi Majkl Dzordan ali imao je neku tesku saobracajnu nesrecu i njegova NBA karijera je pre zavrsila nego sto je i pocela...........znaci bio je to veoma ozbiljan sastav, sad neki igraci su im otkazali ucesce, ali opet su t sve bili igraci koji su zvezde u svojim klubovima i all star igraci, cinilo se da su zeleli da naprave neki spoj iskustva i mladosti i onako da naprave bas izbalansiran tim, recimo imali su najboljeg trojkasa u ligi (iako se tad vec pojavio Stojakovic , ali barem njihovog najboljeg trojkasa) , najboljeg asistenta, najboljeg skakaca i defanzivca , najperspektivnijeg igraca u ligi.........itd, sto je dobar koncept i funkcionisao je dosta dobro, dobijali su sve protivnike sa po 25,30 razlike e onda je usledio mec sa Argentinom, pa sa nama a ostalo je istorija.
Recimo meni taj tim iz Indijanapolisa nije nista losiji od ovog iz Rija recimo.
Eh da je opstala Juga, pa zamisli sad reprezrentaciju : Goran Dragic, Milos Teodosic, Bojan Bogdanovic i centarski tandem Vucevic i Pekovic i klupa recimo : Nemanja Bjelica, Nikola Mirotic, Saric, Bobi Marjanovic, Mirza Teletovic, Zoran Dragic, Hezonja, Pero Antic, Beno Udrih, Bogdan Bogdanovic.....itd, to ne da bi mogla da se sastavi ekipa nego 2 ekipe , maltene ovaj tim SAD bi ladno dobili, ja mislim da bi kod Amerikanaca maltene 10 igraca moralo da odigra utakmicu svog zivota da bi nas pobedili.
Inace ne radi se sad samo o tome sve najbolje igrace iz svih ex Yu republika staviti na jedno mesto , vec da je opstala Jugoslavija, zadrzali bi i taj sistem rada i dodatno ga usavrsavali, imali bi kontinuitet i u tom nekom smislu, mozda bi cak i ovi igraci bili smesni naspram nekih koje bi ta skola kosarke izbacila, imali bi maltene hiper produkciju vrhunskih asova.
U tom periodu 2002 god. oni su na svakoj poziciji imali po najmanje jednog a negde i dva kosarkasa koji su klasa iznad onih koje su pozvali. Jesu to bili all star ili igraci na granici all stara uglavnom mada te sezone samo cetvorica su bili pozvani na all star mec, ne svi, jer oni objektivno imaju u ligi oko 30-40 igraca koji su taj nivo, uglavnom skoro svaki klub u NBA ima barem jednog igraca all star nivo jer tamo razlike izmedju klubova nisu toliko velike u pogledu budzeta, uslova itd a zbog sistema seleri kap mnogim boljim igracima vise odgovara da igraju za slabiji klub ali za max uslove nego za neki sampionski koji nema prostora za veliku platu igraca.
Andre Miler je tako bio najbolji asistent ali samo jedne sezone i dobar je igrac ali nije rang Pejtona ili Kida. Finli, Pirs i Merion koji su u tom trenutku bili mladji igraci,R. Miler veteran koji je te sezone imao duplo slabiju statistiku nego sa kraja 80-tih nisu u tom trenutku bili rang Mekgrejdija, Brajanta, Reja Alena , Ajversona, Kartera ili Hardaveja koji su tada bili super star igraci. U njihovom rangu bili su otprilike Alan Hjuston ili Sprivel koji je 5 puta bio all star igrac , Dzeferson.
U odnosu na Dzermejna O Nila bilo je boljih igrac kao sto su Dankan te sezone mvp lige, Garnet i Veber mada su tada jos uvek bili aktivni i veterani Meloun i Kemp.
Dok ne treba previse ni pricati o poziciji 5 gde nisu dosli Sakil, Robinson, Morning, Mutombo.
Uostalom zvanicno na kraju sezone 2001-2 niko iz ove generacije nije bio u prvoj all star a ni drugoj postavi . Prvu postavu su cinili Kid, Brajant, Mekgrejdi, Dankan i Sakil a drugu Pejton, Ajverson, Veber, Novicki i Garnet.
Komunisticki sistem rada moze da prodje dok je sam sport generalno na amaterskom ili polu-profesionalnom nivou. Da ti glavni izvor prihoda za sport bude drzava, to moze da prolazi kod sportova koji su na tom nivou razvoja organizacije. Sto je sport profesionalniji, to komunisti imaju manje sanse.
E sad, mi imamo problem jer smo malogradjasko drustvo, pa nama amaterski sportovi nisu in, mi hocemo da budemo face u onim sto profesionalnijim sportovima. Zato se i dalje drzaimo kao pijan za plot za kosarku i fudbal, umesto da 10 puta manje para ulozimo i budemo sila u umetnickom klizanju npr. Tamo je zabranjeno profesionalcima da se takmice, kao u Tenisu do 60-ih, i tu bi razbijali. Umesto toga, mi bacamo pare na fudbal i kosarku.
Наравно да држава не треба да финансира сад сваки клуб у земљи, иако јој тај спорт доноси медаље и успехе, и то треба да важи за сваки спорт. Е, ту долазимо до проблема због ког се Прлаиновић онако "излануо". Лако је оптужити челнике ватерполо клубова, одбојкашких, па и кошаркашких да су неспособни да зараде, да нађу спонзора за егзистенцију, али је лицемерно да ти исти ликови који се питају за нешто, годинама потурају паре Звезди и Партизану да доводе странце са упитним референцама, који како рекосте, не доносе резултате, испадају из Европе пре септембра... Ако се укида државно финансирање, укида се за све спортове, не само у онима где нема навијачких група, нарко дилера који ће да ти направе проблем ако пробаш да нешто доведеш у ред. Мало доследности, ништа више. Нажалост, нико нема ону ствар да се позабави тиме. А постоје само 2 решења - приватизација или катанац, проблем је што та 2 распала клуба нико неће ни да купи.

Kao sto sam rekao, a genijalci mi nisu verovali, Mega Leks ne moze da ucestvuje ni u EK, ne sme. Evo Kole bi mogao da se prepozna, kako me je ismevao.
Takva muljaza moze da prodje samo u Srbiji, i tu je kraj svakom poredjenju sa Ajaksom, PSV-om, i ostalim klubovima koji su sportski klubovi i takmice se sportski, za razliku od Mega Leksa, koji jeste simpaticna prica kada ne bi bio klasican sukob interesa i na taj nacin, zbog menadzerskih kombinacija, ugradjivanja, nedostatka sportskog motiva i ostalog, obesmisljavao sport sam po sebi. Tom klubu ni ne trebaju sponzori osim nekoliko sitnih kombinacija koje su vise za tehnicko opsluzivanje kluba. Taj klub jedva da i placa igrace, jer su sve to igraci jednog menadzera koji su tu na pola sezone, sezonu ili dve, usputna stanica za preprodaju.
Kao sto je FMP kupio kajmak od izumiranja centara po Srbiji, tako ce i Mega Leks kad se jos malo rasiri. Klasicna bolest, ali ne i uzrok problema.

A što se tiče prozivke oko Mega Leksa i Evrrokupa, obzirom na to da si me prozvao, ja jasno kažem da si LAŽOV.......Dokaži da nisi, pa citiraj i nadji gde sam ja to tebe prozivao za igranje Evrokupa Mega Leksa.
A pa gresis malo, mislim Dzermejn O'Nil je zaista u tom trenutku bio igrac top klase, po meni u tom trenutku nije bio nista losiji ofd Vebera , Garneta, Meloun je tad vec imao 40 godina a Kemp vec odavno odsvirao svoje......inace stvarno je u Indijani bio ubitacan.
Big Ben mislim ipak biti najboli skakac i defanzivac u ligi je velika stvar i to nije bio samo jedne sezone, ajde da kazemo Sek je tada bio neprikosloven, ali Robinson je tada vec bio na zalasku karijere i odavno prosao zenit, slicno vazi i za Mourninga, mozda nije bas bio na zalasku karijere tad ali mu je forma vec bila u osetnijem padu (i nije to vise bio onaj nivo na kome je igrao u Sarlotu ili svojevremeno u Majamiju sa Timom Hardavejom i Danilovicem), a Mutombo je stranac, iz DR Kongo tako da nikada nije ni dolazio u izbor da igra za selekciju SAD.
Pa Andre Miler je po meni rang Kida ili Pejtona , cak u nekim segmentima igre mozda i bolji od njih, samo eto on je oduvek bio jako potcenjen igrac i vecito u senci nekoga i nazalost nikada nije dobio onoliko prostora i kredita koliko zasluzuje, kako u samoj ligi , tako i od strane medija, fanova i ostalih.
Inace Pirs, Finli, Merion, Beron Dejvis su tada zaista harali ligom i zaista u tom trenutku tesko da je bilo mnogo boljih igraca od njih, igrali su odprilike barem tu negde na slicnom nivou kao ovih par imena koje si pobrojao (iako nisu bas ni isti tipovi igraca).
.