Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel moguce da na poslednjoj utakmici, kada se zna gotovo ceo tim osim treceg centra (Milutinov ili Stimac), mi igramo sa dva centra i to sa Raduljicom i Kuzmicem?

- - - - - - - - - -

ma Slovenci nisu nista posebno nego mi ocajno branimo sut za 3 poena, a ove jos nenormalno sere

Ne treba sad previse mraciti, i nije tako lose da se malo "spusti durbilj" pred prvenstvo, a do tada ce se i Bogdan i Kalinic vratiti u staru formu.
Ova ekipa je na papiru jaca bar za 30-40% od one koja je igrala na SP, a verovatno i u zadnjih 10 godina (od nesrecnog EP u Beogradu)
Kad smo kod toga, da li je objavljeno koja dvojica ispadaju, ili ce to obaviti bukvalno zadnjeg dana.

Jos dva, tri dana do konacne odluke. Ako ce se suditi po minutazi, jedino je jasno da Dangubic nece ici, a Milutinov i Stimac podjednako imaju sanse. Videcemo sta ce reci Djordjevic, do cega mu je stalo, mozda nas i iznenadi necim sto se nije videlo po minutazi.

Pripreme su dobro odigrali Nedovic, Bjelicai Kuzmic onako u kompletu, ovaj zadnji u skladu sa svojim mogucnostima. Ostali se gube pa se traze, povrede se pa se vracaju. Dosta igraca nije ni bilo u formi, sto je naravno oprostivo dok jos ima vremena.

Jos uvek lose branimo spolja, gde bi trebali biti najagresivniji. Raduljica je defanzivna rupa da to boli, mislim da i Milutinov bolje brani pik od njega.

Secam se kako su neki ljudi kritikovali Markovica... Eto vam sada zasto je jedan Markovic jako bitan igrac koji 30min pritiska protivnickog playmakera u odbrani i u napadu asistira 4-5....
Secate se da smo na SP cak uvek poceli s Teodosicem na poziciji 2... Vratice se Bogdanovic ima sada jos dovoljno vremena do EP da se odmori i oporavi tako da ce biti 100% spreman.
Stvarno me sikira Raduljica koga sam uzivo gledao i ocigledno nabacio je jos 5-10kg sto je za njega katastrofa i nije ni cudno da celu sezonu nije igrao sa takvom nozbiljnoscu...

Dobro je sto su Kuzmic i Erceg proradili...

Sve u svemu spremni smo i kroz sve utakmice uvek je neko proradio secamo se Simonovica protiv Francuza i tako dalje...
Bice to sve dobro ali Raduljica me zaista razocarao da je tako ne odgovorno dosao ne spreman

Da se ne zanosimo kvalitetom sa papira, prosle godine je najbitnije bilo sto su momci nasli neku "zicu" i odigrali kao u transu.
Bez toga smo mi jos jedna od ekipa u redu sa Grckom, Italijom, Hrvatskom, Turskom, Litvanijom i kojekime ko ima neki kvalitet.
Da li Djordjevic moze opet da upregne momke da budu tim sa velikim T, opet, to je pitanje, ima jos mnogo upitnika, odbrana i nije neka, neki igraci se cekaju.

Naravno da se ne treba zanositi, ali treba biti i realan.
Koliko god da je Erceg za nekog bio los na pripremama, on ce svakako biti veliki upgrade u odnosu na proslu godinu i Bircevica vodonosu.
Isto vazi i za Nedovica u odnosu na npr. Jovica, da ne idem sad dalje u analizu, mi jesmo znatno jaci na papiru nego prosle godine, ali sto kazes, bitno je da se nadje ta zica i da to bude kada treba (osmina i cetvrfinale).

Da se ne zanosimo kvalitetom sa papira, prosle godine je najbitnije bilo sto su momci nasli neku "zicu" i odigrali kao u transu.
Bez toga smo mi jos jedna od ekipa u redu sa Grckom, Italijom, Hrvatskom, Turskom, Litvanijom i kojekime ko ima neki kvalitet.
Da li Djordjevic moze opet da upregne momke da budu tim sa velikim T, opet, to je pitanje, ima jos mnogo upitnika, odbrana i nije neka, neki igraci se cekaju.

Slazem se sa ovim, prosle godine su bukvalno upali u trans posle grupne faze, onakvo rutinsko dranje Grka i Brazilaca nisam ni sanjao...

Za ovo prvenstvo me najvise brine Bogdan, nije se video na pripremama plus ga je mozda i neka manja povreda mucila, a potrebni su nam njegovi poeni. Imam osecaj da ce Simonovic biti presudan za nas uspeh na prvenstvu, covek ima neku usersku auru i ako on odradi svoju ulogu dobro, sve ce biti ok :D

29_08_2015__srb-slo.jpg

Kakav odnos u faulovima, ne pamtim da sam video da je jedna ekipa izvela 50 slobodnih bacanja. Za to su zasluzni i Slovenci sa svojom tradicionalno prljavom igrom, ali i sudije koje nisu bas svesne reprezentativnog nivoa kosarke, nije im ovo druga liga BiH.
Raduljica je dobijao faulove kakve nece dobiti na prvenstvu, ne trebaju nam zaista "usluge" te vrste.

Slazem se sa ovim, prosle godine su bukvalno upali u trans posle grupne faze, onakvo rutinsko dranje Grka i Brazilaca nisam ni sanjao...

Za ovo prvenstvo me najvise brine Bogdan, nije se video na pripremama plus ga je mozda i neka manja povreda mucila, a potrebni su nam njegovi poeni. Imam osecaj da ce Simonovic biti presudan za nas uspeh na prvenstvu, covek ima neku usersku auru i ako on odradi svoju ulogu dobro, sve ce biti ok :D

Ако дођемо до финала,можда подигне пехар;) ... и беж' у публику.:D
Шалим се,и ја мислим да смо јачи него прошли пут.Али то није гаранција за успех.Ја се надам Риу 2016:)

Pa jeste, ali opet ce biti tesko stici do finala, jer ako ne bude iznenadjenja, to vec podrazumeva da treba da se izbace bar dve ekipe koje su slicnog kvaliteta kao i mi.
Nece biti neuspeh ni ako budemo od 3-7. mesta, jer ce i te ekipe u kvalifikacije za olimpijadu, zadrzali bi sansu. Neko nize mesto bi vec bilo neuspeh.

Interesantno mi je da ako prodjemo grupu (a nadam se da hocemo), mi cemo u osmini finala imati makar na papiru lakseg protivnika nego ekipu iz grupe (naravno ne racunajuci Island), sem ako ne budemo cetvrti, pa vec u osmini finala budemo isli na Francuze (sto se nadam da se nece desiti).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back