Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=26&nav_id=940720

Evo selektorovog intervjua. Napokon je Sale progovorio o nepozivanju 1989.

“U to vreme, 1989. godine, napravljenja je reprezentacija koja je rasturila sve rivale na EP u Zagrebu, a mene nije bilo na spisku ni od 16 igrača, iako sam slovio za možda najboljeg plejmejkera u državi u tom trenutku. Ali za jedan tim nije najvažnije da igra 12 individualno najboljih igrača, već 12 najboljih koji mogu da se uklope u trenersku viziju. Ja sam bio napadački orijentisan plej, Dražen je bio veliki strelac i potrošač lopti i nije mu bio potreban takav tip igrača na terenu, već neko ko je pasivniji u napadu, a borbeniji u odbrani. Za njega su bili perfektni Jure Zdovc, Zoran Radović – s njima se bolje razumeo. Taj tim je odličan primer kako se pravi šampionska ekipa. To meni tada nije bilo po volji jer je bilo po mojim leđima, shvatao sam to lično, ali danas to razumem. To je za mene bila super ljudska škola“, rekao je Đorđević u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Eto kosta, Sale je oprostio, samo ti ne možeš. ;)

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2014&mm=12&dd=26&nav_id=940720

Evo selektorovog intervjua. Napokon je Sale progovorio o nepozivanju 1989.

“U to vreme, 1989. godine, napravljenja je reprezentacija koja je rasturila sve rivale na EP u Zagrebu, a mene nije bilo na spisku ni od 16 igrača, iako sam slovio za možda najboljeg plejmejkera u državi u tom trenutku. Ali za jedan tim nije najvažnije da igra 12 individualno najboljih igrača, već 12 najboljih koji mogu da se uklope u trenersku viziju. Ja sam bio napadački orijentisan plej, Dražen je bio veliki strelac i potrošač lopti i nije mu bio potreban takav tip igrača na terenu, već neko ko je pasivniji u napadu, a borbeniji u odbrani. Za njega su bili perfektni Jure Zdovc, Zoran Radović – s njima se bolje razumeo. Taj tim je odličan primer kako se pravi šampionska ekipa. To meni tada nije bilo po volji jer je bilo po mojim leđima, shvatao sam to lično, ali danas to razumem. To je za mene bila super ljudska škola“, rekao je Đorđević u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Eto kosta, Sale je oprostio, samo ti ne možeš. ;)

Diplomatski odgovor i ništa više. Nijednom igraču nikada nije svejedno kada je u pitanju jedna takva odluka. Samo se nadam da ovaj intervju neće imati veze sa pozivima pojedinim igračima.

Spor je Mitrović za krilo, a taman kao četvorka može agresivnošću i šutem da na najbolji način pokaže svoje kvalitete i pomogne timu.
Svaki meč je sve zreliji. Biće jako dobar igrač ako mu Bog da zdravlja. Da li će biti za NBA ili neće, odlučiće nijanse. Mislim da ne treba srljati u NBA bez potrebe i baš dobre šanse. ;)

Мени је он превише ''лаган'' за 4.Рецимо Мачван има и технику,шут споља,солидну брзину и снагу-масу
Слажем се да Митровић има потенцијал,па ја сам га бранио од звездаша за његов позив у репрезентацију.

Мени је он превише ''лаган'' за 4.Рецимо Мачван има и технику,шут споља,солидну брзину и снагу-масу
Слажем се да Митровић има потенцијал,па ја сам га бранио од звездаша за његов позив у репрезентацију.

Mitrović ima tehniku, šut spolja i brži je od Mačvana ali Mačvan ima veću masu i pre svega veće iskustvo.

Mitrovic je mladji i ima odredjene kvalitete koje Macvan nema.On deluje mnogo bolji nego sto realno jeste jer igra u raspalom Partizanu gde je prva,druga opcija u svakom napadu.Slab je skakac, neatletican i slab u odbrani.Mitrovic ima i osecaj za asistenciju koju Macvan nema.

Bjelica,Mitrovic,Erceg,Raduljica i Marjanovic na 4 i 5

A tu su i Kalinic i Lucic kao trojke koje obe mogu (i cesto igraju) na 4

Mitrovic je mladji i ima odredjene kvalitete koje Macvan nema.On deluje mnogo bolji nego sto realno jeste jer igra u raspalom Partizanu gde je prva,druga opcija u svakom napadu.Slab je skakac, neatletican i slab u odbrani.Mitrovic ima i osecaj za asistenciju koju Macvan nema.

Ne sviđa mi se to forsiranje Bjelice na krilnog centra kada je najbolja pozicija za njega krilo. Da malo popravi brzinu prvog koraka i šut sa poludistance bio bi nezaustavljiv. Čini mi se da se kod nas svaki drugi igrač njegovih karakteristika forsira na krilnog centra a mogao bi biti mnogo nezgodniji na poziciji krila pogotovo što bi sledeće godine (ako Bog da) Sale mogao imati bolja rešenja na poziciji krilnog centra jer bi imao u opciji Ercega, Mitrovića, Mačvana i Jokića.

Ma hajde, igra u raspalom Partizanu, pa zato izgleda dobro... znaš kako, kvalitet je kvalitet, i to se vidi. Isto tako neko može da lupa da Mitrović izgleda ovako jer je prva četvorka i jedina konkurencija mu je Tejić.

Koji promašaj za Mačvanov osećaj za asistenciju... Pa Mačvan ima asistencije samo takve, samo što ih "Blic" i ostali ne "reklamiraju" kao asistencije Markusa Vilijamsa. I ima ih u proseku duplo više nego Mitrović. Mačvan je slab skakač, ali je sinoć dominirao u skoku pored krila i centara Cedevite. I svejedno ima 0.5 skokova u proseku više nego Mitrović, na istom nivou takmičenja. Mačvan jeste rupa u timskoj odbrani zbog neatletičnosti, ali imam utisak da je vrlo dobar u odbrani 1na1. Nije džaba stavljan na Novickog kad je Srbija igrala protiv Nemačke. Isto tako, ni Mitrović nije ništa manja rupa u odbrani.

Inače, radi se o inteligenciji. I kod jednog i kod drugog. Mačvan ima namazanost i iskustvo, Mitrović ima mladost i perspektivu. Obojica su legitiman izbor za selektora, i od njegovih ideja zavisi koga treba da pozove.

Apsolutno tačno za Mačvana. Čovek je raspad... fizičkije ko baba.
Daleko bolji od njega su i Erceg i Savanović. I Bjelica je jači na četvorci od njega.
Mitrović je i brži, i bolji skakač od Mačvana. Uz to Mitrović će ove godine odigrati tridesetak izuzetno jakih utakmica a Mačvanove najjače će biti protiv Krasnog Decembra i Aerosofta...

Apsolutno tačno za Mačvana. Čovek je raspad... fizičkije ko baba.
Daleko bolji od njega su i Erceg i Savanović. I Bjelica je jači na četvorci od njega.
Mitrović je i brži, i bolji skakač od Mačvana. Uz to Mitrović će ove godine odigrati tridesetak izuzetno jakih utakmica a Mačvanove najjače će biti protiv Krasnog Decembra i Aerosofta...

Jeste izgleda nezgrapno ali decko je ekstra talentovan za kosarku. Da ima bolju genetiku ne bi bilo bolje cetvorke od njega. Sve koje si nabrojao su fizicki bolje konstitucije ali nemaju takav osecaj za sut i asistenciju kao Macvan. Jednostavno zna kosarku ali je zbog fizikalija ogranicen. Po meni Bjelica je br. 1 jer je osim svih kvaliteta jako drzak igrac i ne plasi se nikoga.

Ne mlati, isto tako je i Marjanović pokazao u Rusiji i Litvaniji. To može da znači, a ne mora uopšte.
Uglavnom, suština je da je Mačvan jedan od doktora trenutno na Jadranu, fizički nespreman, atletski limitiran. Ne da ima 222cm i puter-ruku pa da dominira, nego na postavljanje, inteligenciju i košarkaški vic. Koliko se bude popravljao fizički, to će žešće dominirati do kraja sezone.

To koliko je dobar košarkaš pokazao je u Makabiju i Turskoj.

Mnogi igraci se nisu snasli u inostranstvu. Tu zavisi i od saigraca kako ce igrati tj. kakva je ekipa. Eto vidis Vidic kako (ne)igra u Interu a u Mancesteru je bio bog. Inace da biram izmedju njega i Mitrovica izabrao bih njega jer ima vise pluseva sto se tice kompletne igre i u odbrani a pogotovo u napadu.

Jeste izgleda nezgrapno ali decko je ekstra talentovan za kosarku. Da ima bolju genetiku ne bi bilo bolje cetvorke od njega. Sve koje si nabrojao su fizicki bolje konstitucije ali nemaju takav osecaj za sut i asistenciju kao Macvan. Jednostavno zna kosarku ali je zbog fizikalija ogranicen. Po meni Bjelica je br. 1 jer je osim svih kvaliteta jako drzak igrac i ne plasi se nikoga.

Osnovna mana Macvana je sto je univerzalac.
Da bi kao univezalac mogao da igras za neku reprezentaciju, moras da budes neko kao Bodiroga, ili bar Bjelica.
Nazalost, Macvan to nije.
Nije najbolja cetvorka u drzavi.
Nije najbolja petica u drzavi.
Nema najbolji sut u drzavi.
Nema najbolju asistenciju u drzavi.
Ne igra odbranu najbolje u drzavi.
Od svega gorepobrojanog, ni u jednoj kategoriji nije medju TOP 3 Srbije.
A posto nigde nije u TOP 3 on nema mesta u reprezentaciji.Prosto.

Cak nije ni mejdu TOP 3 mahaca peskira u Srbiji, pa da ga Djordjevic povede umesto Katica ili Stimca........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back