Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jbt mi trenutno imamo dve cetvorke koje bukvalno razbijaju, to su Jokic i Erceg

Tu je i Mitrovic koji u poslednje vreme igra dobro

Erceg neverovatan suter, a Jokic decko sa fantasticnim repertoarom u napadu, odavno nisam video igraca na ovim prostorima sa takvim napadackim oruzjem

Kako god mislim da od ove trojice bar dvojica moraju da budu u reprezentaciji

Гледајући тренутну форму играча, ми стојимо јако добро. Значи, скоро сви наши играчи који наступају у евролиги кидају. Тео игра лудачку кошарку, Мицић, такође добар, Недовић се вратио у Европу и биће све бољи. Ерцег доминира, Лучић улази у форму, Боби солидан, једино Јовић пада у игри, али код Радоњића би и Леброн Џејмс био у паду. Савановића, такође, не би отписивао, Бјелица разбија, Богдан полако улази у причу.

Na proslo svetsko prvenstvo nije zvao Savanovica i Ercega a sad ce da ih zove?
Nema sanse.
Reprezentacija sa svetskog, plus Lucic,Nedovic,Micic,Jokic,Mitrovic, i to je to
Otpasce Katic,Stimac,Simonovic
Nece zvati ni Marjanovica sigurno.........
Pozivanjem Marjanovica Djordjevic sam sebi daje obavezu da igru prilagodi njemu.
A on hoce bas obrnuto, da igraci koje vodi prilagode svju igru onome sto on zeli.
Posle svetskog prvenstva pricao je da nam flai "atletike"....Kud ces bolje od pozivanja Lucica,Nedovica,Jokica,Mitrovica, a i micic ce u Bajernu za godinu dana zasigurno morati da ojaca.

Гледајући тренутну форму играча, ми стојимо јако добро. Значи, скоро сви наши играчи који наступају у евролиги кидају. Тео игра лудачку кошарку, Мицић, такође добар, Недовић се вратио у Европу и биће све бољи. Ерцег доминира, Лучић улази у форму, Боби солидан, једино Јовић пада у игри, али код Радоњића би и Леброн Џејмс био у паду. Савановића, такође, не би отписивао, Бјелица разбија, Богдан полако улази у причу.

Igrace kao sto su Jovic, Bircevic, pa i Stimac, ja ne racunam kao reprezentativce, jer su dobili sansu silom prilika

Da Nedovic nije bio povredjen Jovic ne bi bio u reprezentaciji, da krilni centri nisu toliko otkazivali isto i Bircevic ne bi dobio sansu

Mislim da ce se reprezentacija na sledecem EP znatno razlikovati nego sto je bila ove godine

Jednostavno neki novi igraci isplivavaju na povrsinu

Na proslo svetsko prvenstvo nije zvao Savanovica i Ercega a sad ce da ih zove?
Nema sanse.
Reprezentacija sa svetskog, plus Lucic,Nedovic,Micic,Jokic,Mitrovic, i to je to
Otpasce Katic,Stimac,Simonovic
Nece zvati ni Marjanovica sigurno.........
Pozivanjem Marjanovica Djordjevic sam sebi daje obavezu da igru prilagodi njemu.
A on hoce bas obrnuto, da igraci koje vodi prilagode svju igru onome sto on zeli.
Posle svetskog prvenstva pricao je da nam flai "atletike"....Kud ces bolje od pozivanja Lucica,Nedovica,Jokica,Mitrovica, a i micic ce u Bajernu za godinu dana zasigurno morati da ojaca.

Па, ако Ерцега не зове, значи да је необјективан, јер дечко, тренутно, спада у најбоље играче на својој позицији у евролиги. Саван је старији, па оно, могу разумети и да га прескочи.
Што се тиче Бобија, нисам неки љубитељ његове игре јер је због висине преспор у одбрани, али ако би био коришћен на оптималан начин, уз Теодосића који би га хранио лоптама за лаке поене, мислим да може много да пружи, тим пре што се Крстић повукао и што немамо адекватно решење на петици.

Pa nije bio objektivan ni prosle godine, kada je zvao Katica, Simonovica, Stmca,Bircevica, Jovica, a nije zvao Bobija,Ercega,Savanovica,Macvana,pa je ipak uzeo srebro na svetskom prvenstu.....
Sad moze da zove i Panteliju iz Maratonaca ako hoce.

Па добро, треба бити рационалан, а не водити неке своје личне ратове јер Србија није ничија прћија, мада се сви ушљиви политичари тако понашају.

Зато он треба да покаже зрелост.

Па добро, треба бити рационалан, а не водити неке своје личне ратове јер Србија није ничија прћија, мада се сви ушљиви политичари тако понашају.

Зато он треба да покаже зрелост.

Pa cekaj.ja sam ga prvi kritikovao(i sada cu to reci) sto nije zvao neke igrace.
Ali je cinjenica da je on sa pola ekipe(a na svetsko smo prema opstem vidjenju kosarkaske javnosti mogli odvesti bar duplo jaci tim) osvojio srebrnu medalju, prakticno ponizavajuci do finala Grcku,Brazil i Francusku........
Djordjevic je mnogo puta rekao da je jedan od najvaznijih u njeogovj karijeri bio Zoran SLavnic.
A Moka je za Ercega rekao jos na onom EP(parafraziracu): Covek kao duh stoji na trojci, i onda dobije loptu i ne sme na kos ni da pogleda.Ili pogleda i sutne i ne dobaci do kosa........
Mnogo toga se u karijeri jednog sportiste menja, ali kada nemas mu.da, onda se to ne popravlja nikada.
Erceg do pre neki dan nije nijednu utkamicu resio...........Ai protiv Zvezde je resio zato sto je imao sut sa devet metara koji niko nije ni ocekivao da pogodi......Da je u pitanju bilo pogoditi zicer, Erceg bi zas.rao sigurno.

Prosto,Djordjevic ima svoju viziju ekipe, viziju koje se pokazala odlicnom.....I mi samo treba da gledamo sa strane i uzivamo gledajuci kako ponovo stvara kosarkaski mocnu Srbiju.

Pa cekaj.ja sam ga prvi kritikovao(i sada cu to reci) sto nije zvao neke igrace.
Ali je cinjenica da je on sa pola ekipe(a na svetsko smo prema opstem vidjenju kosarkaske javnosti mogli odvesti bar duplo jaci tim) osvojio srebrnu medalju, prakticno ponizavajuci do finala Grcku,Brazil i Francusku........
Djordjevic je mnogo puta rekao da je jedan od najvaznijih u njeogovj karijeri bio Zoran SLavnic.
A Moka je za Ercega rekao jos na onom EP(parafraziracu): Covek kao duh stoji na trojci, i onda dobije loptu i ne sme na kos ni da pogleda.Ili pogleda i sutne i ne dobaci do kosa........
Mnogo toga se u karijeri jednog sportiste menja, ali kada nemas mu.da, onda se to ne popravlja nikada.
Erceg do pre neki dan nije nijednu utkamicu resio...........Ai protiv Zvezde je resio zato sto je imao sut sa devet metara koji niko nije ni ocekivao da pogodi......Da je u pitanju bilo pogoditi zicer, Erceg bi zas.rao sigurno.

Prosto,Djordjevic ima svoju viziju ekipe, viziju koje se pokazala odlicnom.....I mi samo treba da gledamo sa strane i uzivamo gledajuci kako ponovo stvara kosarkaski mocnu Srbiju.

Ne može se od svih 12 igrača očekivati da mogu da reše meč. To što je Moka očekivao od Gurovića i Jarića, a ne od nekog drugog je njegov problem.
Što se tiče Ercega, on je prošle godine otkazao zbog povrede. Đorđević ga je zvao, a on nije došao. Kolaju priče da ga reprezentacija ne interesuje.

Inače, slažem se za da onu osmoricu koji su igrali na SP (Štimac, Simonović, Katić i Birčević su statirali), treba dopuniti sa ovom četvricom Jokić, Mitrović, Nedović i Lučić. E sad samo da li nam je centarska linija Bjelica, Raduljica, Mitrović, Jokić dovoljno iskusna je upitno, ali nikad neće ni moći da sazru ako ne budu igrali. S Ercegom bi dobili na iskustvu, ali naravno ukoliko on želi i može da igra.

Па, ако Ерцега не зове, значи да је необјективан, јер дечко, тренутно, спада у најбоље играче на својој позицији у евролиги..

Mnogo puta je Ivković zvao Ercega ali je ovaj vazda bio "bolestan".
Koliko sam ja pratio Erceg vrlo retko rešava utakmice. I retko kad će ponovo odigrati kao protiv Zvezde.
A jeste jedna od naših najboljih četvorki. Ima mesta u reprezentaciji(ako uopšte želi da igra).
A u narednih 10 godina imamo Mitrovića i Jokića.

Postoje igraci koji ne resavaju utakmice (ala Erceg), koji cak ne igraju dobro u jakim i stresnim utakmicama, tipa finala, polufinala, plej offovi, jednostavno nemaju glavu. Alii oni su dobri sa slabijim ekipama, u drugim cetvrtinama kada je opterecenje manje, pune koseve protivnika relativno lako. Treba imati i takve igrace u timu/reprezentaciji posto se na tim utakmicama odmaraju jaci igraci, koji ne moraju puno da igraju, posebno to vazi za turnirski sistem kada se igraju vise utakmica, Oni su svezi za odlucujuce utakmice, cuvaju se od povreda, a ove prethodne utakmice dobijaju manje psihicki stabilni igraci.

Krstic je bio povredjen, pred kraj prvenstva je poigrao i mislim da ti nije na mestu poredjenje jednog Krstica i Jokica

svaka cast Jokicu na talentu, ali da se na decka od nepunih 20 godina koji je najdalje igrao kosarku u Ljubljani gleda kao na zamenu dugogodisnjeg kapitena je smesno

decko prosle sezone poceo da igra ozbiljniju kosarku, jos ga nismo videli na evro sceni sa najjacim centrima na kontinentu i vec smo zakljucili da ce ko od sale zameniti jednog Krstica

uz to ko garantuje da ce se odazvati reprezentaciji kao sto se Krstic odazivao?

Jokic je po meni vise petica nego cetvorka ali ako odigra na dosadasnjem nivou do kraja sezone treba ga voditi on pokriva obe pozicije.
Erceg tek u 30. igra nesto konkretno I to pola sezone nije on neki faktor.A I ja se nadam da ce obavezno Marjanovic biti 2. centar posle Raduljice.
Pitanje je na sta ce Nedovic liciti posle godinu dana mahanja peskirom, na sta ce Raduljica liciti posle Kine moze li Lucic da bude na nivou pribliznom iz Patrizana...+ povrede neodazivanje...od svega toga isto zavisi ko ce biti medju 12

Bogdanovic,Nedovic,Teodosic,Markovic,Bjelica,Kalinic,Marjanovic,Raduljica,Mitrovic,Jokic,Lucic,Erceg. deluje na papiru najjace sto imamo
Micov I da nije u sukobu nije nista bolji od alternative + je mator ko I Savanovic a Macvan je po meni iza svih navedenih na poziciji.Dangubic,Micic I sl. nisu taj nivo jos uvek ako ikad budu i bili.Miljenovic nema fizikalije za ozbiljnu kosarku, mozda kad se Teodosic povuce uskoci ako do tada ne propadne.

A sta je to Krstic doprineo reprezentaciji na ovom svetskom prvenstvu?
Sasvim prosecan ucinak, koji ce mali Jokic da nadoknadi k`o od sale.

Krstić je taman odigrao koliko je trebalo. Kao Divac 2002, samo što je ova ekipa za klasu ispod te ekipe, pa je i Krstić za klasu ispod Divca.
Zamenio je Raduljicu kad su ovog počeli da zajebavaju Ilario i Spliter. Ubacio ispod ruke, o tablu iz okreta i polaganje na drugi obruč pod faulom. Posle toga je usledila ona Bogdanova trojka sa 10 metara i Brazilci su ga ugasili do kraja meča...
Upravo nam treba jedan takav centar koji je drugačiji od Raduljice, koji može iskusno na finjaka da završi neke napade kad se Raduljica odmara ili kad je u problemu s faulovima, a osim Krstića ja ne vidim drugog centra da to može da izvede ispod koša.
Erceg može kao lažna petica da izvuče protivničkog centra i ostavi prostor za Bjelicu i Kalinićeva utrčavanja. Nije baš rešenje kao Krstić, ali daje dodatnu opciju u napadu. Ali mislim da on neće želeti da igra. Ne znam kog centra bi mogli da izbunarimo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back