Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krstić je taman odigrao koliko je trebalo. Kao Divac 2002, samo što je ova ekipa za klasu ispod te ekipe, pa je i Krstić za klasu ispod Divca.
Zamenio je Raduljicu kad su ovog počeli da zajebavaju Ilario i Spliter. Ubacio ispod ruke, o tablu iz okreta i polaganje na drugi obruč pod faulom. Posle toga je usledila ona Bogdanova trojka sa 10 metara i Brazilci su ga ugasili do kraja meča...
Upravo nam treba jedan takav centar koji je drugačiji od Raduljice, koji može iskusno na finjaka da završi neke napade kad se Raduljica odmara ili kad je u problemu s faulovima, a osim Krstića ja ne vidim drugog centra da to može da izvede ispod koša.
Erceg može kao lažna petica da izvuče protivničkog centra i ostavi prostor za Bjelicu i Kalinićeva utrčavanja. Nije baš rešenje kao Krstić, ali daje dodatnu opciju u napadu. Ali mislim da on neće želeti da igra. Ne znam kog centra bi mogli da izbunarimo...

Ako se secas(a ako ne, mozes naci) i ja sam pre prvenstva govorio da Krstic moze doprineti reprezentaciji samo kao rezervni centar gde ce odmeniti Raduljicu.
I to je obavio skroz OK.
Ali to nije nista spektakularno niti nesto sto ne moze obaviti neki drugi backup centar.
Jokic to moze da popuni veoma kvalitetno.
Sasvim je drugaciji tip igraca od Raduljice, mnogo brzi i mekse ruke...Naravno da mu fali iskustva, kada je u Megi i kada ga nisu pozvali u reprezentaciju.
Ali ce to sve manje biti vazno kako vreme prolazi.

И ја нисам убеђен да би Марјановић доминирао и у репрезентацији,да не објашњавам због чега-писано је овде,али
мислим да би га селектор морао позвати и дати шансу.Једноставно човек бриљира у јаком такмичењу !

Jokic nije za peticu, bez obzira na visinu, jer ima odlican sut i dosta se izvlaci spolja na trojku, mada moderna kosarka i jeste takva

Mislim da nam ipak jos uvek treba jedan elegantan centar kao Krstic, koji ima tehniku i ne radi nista na silu

Bobi je dobar ali samo dok je Teodosic na terenu da mu glumi Vilijamsa, bez Teodosica Bobi je maltene dosta slabiji igrac

Zbog svih ovih desavanja oko Galatasaraja u poslednje vreme, mislim da ce Erceg zeleti svim silama da igra za reprezentaciju, jer je dosta pao u ocima mnogih (pravedno ili nepravedno), pa eto hoce da se dokaze da je patriota

I zaista bi nam jedan takav vrstan suter dobro dosao

Koliko se secam Barkli je po svim merilima bio debeo, pa mu to nije smetlao da bude jedne sezone najbolji skakac NBA lge(da ne pricam sda mu ni nedostatak visine nije smetao).........
Svako ima neki optimum svog tela, u kojem najbolje funkcionise.
Ta "debljina" mozda ne smeta toliko u nekim fazama, koliko moze da donese u drugim.

daj bre
2m utreniran
tacan pas na ulazu da ne gubi korak, iz dvokoraka lagano
jedino sto ima je samopouzdanje i dobar tajming
atleta 6/10

Dobar tajming i samopouzdanje je sve što je potrebno kad u ekipi imaš Teodosića, Bjelicu i Bogdanovića. ;)
Evo sad je Partizanu dao trojku, u prethodnoj utakmici EL je imao nekoliko dobrih ulaza. Idealan timski igrač na poziciji krila. Onaj ćelavi Himenez je imao manje kvaliteta od Kalinića pa je bio u startnoj postavi Španije kad su uzeli zlato na SP u Japanu.

Lazić je dobar radnik koji je popravio kretnju u napadu... S obrzirom da Jović ne igra, da je Nedović u kanalu, a Milosavljević nije izašao iz povrede možda i bude pozvan na leto u reprezentaciju.
Juče me je prijatno obradovala partija Lučića. Napokon izlazi iz povrede i vraća se u kolosek. Nadam se da će ostati konstantan.
Nedović je bio užasan. Nadam se da će podići nivo igre do leta jer nam je takav atleta na beku potreban u reprezentaciji.
Bogdanović i Bejlica su sve konstatno dobri. Fener je mnogo jak tako nisu u prvom planu napadački, ali uvek imaju dobar broj skokova i asistncija.
Teodosić nije igrao, nadam se da nije ništa opasno.
Kalinić i Mitrović su vrlo dobri u Zvezdi, a i Stefan Marković, x faktor, je dobro odigrao poslednje kolo u EL.
Samo nek tako nastave svi osim Nedovića, koji mora mnogo bolje i biće ih uživanje gledati na EP. :D

Šteta što je Nedović otišao u GS. Odmah se postavilo pitanje da li će uopšte imati prostora od Curry-a i na kraju se najgore i obistinilo.

Nema Curry toliko veze sa tim i Jarrett Jack je bio rezerva na pozicji 1-2 pa je igrao 30 minuta u proseku. Mislim da su u Nedovicu videli igraca koji je zamena za Jacka koji je postajao slobodan agent na kraju te sezone, ali su takodje videli da nazalost nije dovoljno kvalitetan za tu ulogu...

Како вам се чини ?Мислим да ће највише зависити од нас самих.Са каквим тимом и атмосфером одемо тамо.Наравно и остали.Иначе ово је сигурно најјача група.

EP, SASTAVI GRUPA
Grupa A: Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael, Rusija
Grupa B: Španija, SRBIJA, Turska, Italija, Nemačka, Island.
Grupa C: Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija, Holandija.
Grupa D: Litvanija, Ukrajina, Letonija, Belgija, Češka, Estonija.
Grupna faza takmičenja održaće se od 5. do 11. septembra, završnica će trajati od 12. do 20. septembra u Lilu. Titulu kontinentalnog prvaka brani Francuska.

Nema Curry toliko veze sa tim i Jarrett Jack je bio rezerva na pozicji 1-2 pa je igrao 30 minuta u proseku. Mislim da su u Nedovicu videli igraca koji je zamena za Jacka koji je postajao slobodan agent na kraju te sezone, ali su takodje videli da nazalost nije dovoljno kvalitetan za tu ulogu...

Samo što Jack ima skoro desetogodišnje iskustvo u NBA ligi zato nisam ni očekivao da će Nedović umesto njega da dobije velike minute a dečko ima kvaliteta samo ne u trenutnom konceptu igre GS gde se sve obrće oko Curry-a i Thompsona a sam Nedović je tip igrača koji treba da predvodi tim, što se videlo na mnogim utakmicama u D ligi, a ne da greje klupu ili samo da ulazi kao rezerva. Nisam očekivao da će i pored nekoliko dobrih utakmica u predsezoni Nedović da dobije samo 6 minuta po utakmici na startu nove sezone ali jbg šta je tu je možda je trejdovan u drugi tim sa drugačijim konceptom možda bi bolje prošao.

- - - - - - - - - -

Како вам се чини ?Мислим да ће највише зависити од нас самих.Са каквим тимом и атмосфером одемо тамо.Наравно и остали.Иначе ово је сигурно најјача група.

EP, SASTAVI GRUPA
Grupa A: Francuska, Finska, BiH, Poljska, Izrael, Rusija
Grupa B: Španija, SRBIJA, Turska, Italija, Nemačka, Island.
Grupa C: Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija, Holandija.
Grupa D: Litvanija, Ukrajina, Letonija, Belgija, Češka, Estonija.
Grupna faza takmičenja održaće se od 5. do 11. septembra, završnica će trajati od 12. do 20. septembra u Lilu. Titulu kontinentalnog prvaka brani Francuska.

Zavisi najviše od naše uigranosti i od ekipe koju će Sale da povede.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back