Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stoji ovo sto kazes, samo pitanje koliko Macvan moze da odgovori na turnirski tip takmicenja, gde se igra svaki dan utakmica, a njegova fizicka sprema je blago receno upitna.

Koliko se ja sećam u mlađim kategorijama naša reprezentacija je bila svetski prvak predvođena upravo Mačvanom. Nisam siguran dal je osvajao i evropsko prvenstvo. Mislim da je on bio MVP tog turnira. Zna on da igra turnire.

Poslednja izmena:
da, ali Macvan sigurno ne bi imao minutazu u reprezentaciji kao sto ima u Partizanu

15 minuta u vrh glave

Imas poentu, ajd da sacekamo pa budemo videli, ali sigurno ce Sale voditi igrace koji mogu fizicki da ispariraju protivnicima u grupi, a tu su Ibaka, Nowicki, Ilijasova itd.
Mi u cetvorkama imamo potencijal, veci ce nam problem biti centri, Raduljica gotovo da ne igra, Kuzmic isto, Bobi je specifican i cela odbrana mora da se prilagodi njemu, Stimac nema kvalitet da igra vise od pet minuta po mecu, mali Milutinov je jos zelen.
Tako da ce tu biti veca opasnost, nego na cetvorci.

da me sad neko pita, bez mnogo razmisljanja

5 - Raduljica, Marjanovic
4 - Erceg, Mitrovic, Macvan(5)
3 - Bjelica, Kalinic (Lucic)
2 - Bogdanovic, Milosavljevic
1 - Teodosic, Markovic, Nedovic(2)

Ercega i dalje malo drzim na zub sto i posle svega igra za ona gov.na od navijaca i gov.no od trenera... a i sebi bi ucinio uslugu da ode, jer bi ubrzo nasao bolji klub i platu

najveca dilema bi bila Kalinic/Lucic, jer Kalinic decko jeste veliki borac koji ume da eksplodira i zadnja dva prvenstva je odigrao iznad bilo cijih ocekivanja, ali nikako ne mogu da prezalim sto Lucic zbog raznih povreda nije ostavio trag u reprezentaciji... osim onih sramnih kvalifikacija za EP, ne secam se ni da je igrao vise

Milosavljevica bih obavezno zvao kao drugu dvojku... covek igra kao da nije ni pauzirao

Ercega i dalje malo drzim na zub sto i posle svega igra za ona gov.na od navijaca i gov.no od trenera... a i sebi bi ucinio uslugu da ode, jer bi ubrzo nasao bolji klub i platu

najveca dilema bi bila Kalinic/Lucic, jer Kalinic decko jeste veliki borac koji ume da eksplodira i zadnja dva prvenstva je odigrao iznad bilo cijih ocekivanja, ali nikako ne mogu da prezalim sto Lucic zbog raznih povreda nije ostavio trag u reprezentaciji... osim onih sramnih kvalifikacija za EP, ne secam se ni da je igrao vise

Milosavljevica bih obavezno zvao kao drugu dvojku... covek igra kao da nije ni pauzirao

Bjelica ce na trojci igrati dosta manje nego na cetvorci, jer neuporedivo veci doprinos ima na PF.
Sto se tice Lucica, on ima hronicnih problema sa ledjima, i jos svasta nesto ga muci, pitanje je koliko ce se jos baviti kosarkom, nebi me iznenadilo da zavrsi kao Tripkovic.

Ali evo neki moj utisak za siri spisak:

1. Teo, Pefi, Jovic
2. Bogdan, Milosavljevic, Nedovic
3. Kalinic, Simonovic, (Lucic)
4. Bjelica, Erceg, Luka, Macvan
5. Brada, Bobi, Kuzmic, Stimac

Ima tu jos igraca, ali mislim da ce se medju pomenutima, traziti 12, mada me nebi iznenadilo da neko upadne, kao prosle godine Simon, Jovic, Bircevic i Rasko.

ma niko ne valja, samo je bezbradi Jokic idealna Krsticeva zamena

stvarno si neumoran

A ti si gledao Kuzmica, pa znas da valja?
Tip da je nesto znao, ne bi ga bosanci sutnuli.......

Styo se tice Nedovica, imam utisak(mozda i pogresan) da bi njegova minutaza ugusila BOgdanovica, a to Djordjevic nece ni pod razni dozvoliti.
Djordjeviceva ideja , koja se videla na ovom SP, je da maksimalno optereti BOgdanovica, i to je radio tokom celog turnira, neprestano fa furajuci, cak je vodio razgovore na klupi za vreme meca sa njim.

A sto se tice Macvana i Milosavljevica........Navedi mi JEDAN kosarkaski element u kojem je jedan od njih dvojice medju TOP 3 nasa igraca,zbog cega bi to njegoov umece, a i ostala bila neophodna reprezentaciji.
Kad vec zelis o argumentima, ajde .Da vidimo...........

- - - - - - - - - -

Sumnjam da ce ga Sale zvati. Mislim da je neki licni sukob u pitanju.

U cemu je Savanovic u TOP3 nasa igraca, izuzev u neigranju odbrane i fizickoj nepripremljenosti?
Jeste, ima pregled igre i dobar pas, ali ti elemanti su u narednih 10 godina dati Teodosicu na raspolaganje.

gde sam rekao da Kuzmic valja? samo sam pitao sta se s njim desava... i nije tacno da su ga Bosanci sutnuli vec naprotiv, oni su njega trazili, ali ih je on stalno ispaljivao... vidim i nas ispaljuje, pa ne treba ni obracati paznju na njega... da je bar igrac pa da imamo oko cega da se cimamo

Bogdan i Nedovic su vec igrali zajedno pre dve godinE i ako se ne varam oboje su imali sasvim solidnu statistiku, s tim sto je Bogdan tada jos uvek bio nedokazan igrac, a Nedovic prvi plej zbog nedostatka Teodosica... Bogdan je sada mnogo bolji, a ako sve bude kako treba Teo ce biti prvi plej, pa ne vidim kako Nedovic moze ugroziti Bogdanovica

ne znam da li je tebi navika da pripisujes ljudima reci koje nisu izgovorili, ali evo meni radis to vec drugi put u jednom postu... ja nigde nisam napisao da su Macvan i Milosavljevic nasa top 3 igraca, vec da bi Milosavljevic bio odlicna izmena za Bogdana na dvojci i da bi Macvan igrao najvise 15 minuta oi mecu

kako si ti zakljucio to sto si zakljucio, ja zaista ne znam

Lucicu je zivotna zelja da potpise jos jedan dobar ugovor i da se nakon toga vrati u BG i otvoti kafic. Nikada nece zaigrati za reprezentaciju, jednim delom zbog hronicnih problema sa ledjima a jednim delom i zbog toga sto mu se jebbe.

Kosta 1703@

Mi od Kuzmica nemamo boljeg igraca na centru, koji brani pick igru protivnika, pa ti tek sad vidi kpliko nam je ta pozicija deficitarna.

Mislim da gresis u vezi Nedovica i Bogdana, jer ukoliko Nedovic bude u 12, bice tek peti igrac u rotaciji, a Bogdan moze i na trojci da igra, tako ga i Zeljko koristi u Feneru u nekim petorkama, pogotovo sto nam je na trojci jedino kalinic igrac za 12.
Naravno nozemo da igramo i sa petorkom gde je Teo bek suter, a Nedovic igra keca, mada Nedovic je glup kosarkaski, njega jedino te famozne fizikalije mogu da ubace u 12, jer Sale potencira pricu na fizicki jakim igracima.

Ovo za Macvana i Milosavljevica, jesam zvezdas, ali ih definitivno treba zvati na pripreme, kao i Lazica, da se pojaca konkurencija, pa ako se pokazu zasto da ne idu, mislin da ovako i Sale razmislja.

Savanovic, je defanzivna rupa u godinama, i njegov napadacki ucinak, ovoj reprezentaciji ne treba.

Kojim čudom Mačvan može da igra 15 minuta po meču ako na četvorci budu igrali Bjelica, Erceg, Jokić. Čovek je igrač za nižerazredne lige.

kazes za Macvana koji je MVP Evrokupa, koji je igrao i u inostranstvu, sa reprezentacijama osvajao medalje, da je igrac za nizerazredne lige, a onda ispred njega stavis Jokica koji je tek poceo da igra ozbiljnu kosarku, koji jos nema nikakvog iskustva na evropskim takmicenjima

svaka cast Jokicu, veliki talenat i verovatno jedan od nosioca reprezentacije u buducnosti, ali on je za sada samo prvi medju klincima talentima

gde sam rekao da Kuzmic valja? samo sam pitao sta se s njim desava... i nije tacno da su ga Bosanci sutnuli vec naprotiv, oni su njega trazili, ali ih je on stalno ispaljivao... vidim i nas ispaljuje, pa ne treba ni obracati paznju na njega... da je bar igrac pa da imamo oko cega da se cimamo

Bogdan i Nedovic su vec igrali zajedno pre dve godinE i ako se ne varam oboje su imali sasvim solidnu statistiku, s tim sto je Bogdan tada jos uvek bio nedokazan igrac, a Nedovic prvi plej zbog nedostatka Teodosica... Bogdan je sada mnogo bolji, a ako sve bude kako treba Teo ce biti prvi plej, pa ne vidim kako Nedovic moze ugroziti Bogdanovica

ne znam da li je tebi navika da pripisujes ljudima reci koje nisu izgovorili, ali evo meni radis to vec drugi put u jednom postu... ja nigde nisam napisao da su Macvan i Milosavljevic nasa top 3 igraca, vec da bi Milosavljevic bio odlicna izmena za Bogdana na dvojci i da bi Macvan igrao najvise 15 minuta oi mecu

kako si ti zakljucio to sto si zakljucio, ja zaista ne znam

Da sad ne trazim linkove, nije Kuzmic ispaljivao bosance nego su ga bosanci vracali sa priprema , kao nedovoljno dobrog.....Sam potrazi linkove, ja sma ih vec postavljao ovde nekoliko puta.
Nedovic prosto ne moze biti ni treci ni peti plej, jer nema dovoljno dobru tehniku.Od kada je otisao iz Zvezde, a otisao je kao igrac neverovatnih fizikalija i velikih mogucnosti ali ocajne tehnike(u odnosu na ono sto bi mogao biti) on nimalo nije napredovao.
I dalje barata loptom na nivou jednog srpskoligaskog beka.
Nema izradjen, ni doveden do automatizma sut, te su mu procenti suta suvise zavise od trenutnog raspolozenja, sa velikim amplitudama nedopustivim za vrhunskog beka.
U odnosu na Bogdanovica, koji takodje jos nije izgradjen kao igrac, je kilometrima iza, u svakom polgedu, i zasigurno Djordjevic nije moron da posle svih guranja Bogdanovica to mesto ustupi, i da neku vecu odgovornost Nedovicu.
Ni odbrana mu nije na visokom nivou jer i pored svih fizikalija suvise igra rukama.
Sto se tice Milosavljevica i Macvana, ja takdje nisam ni pomislio da su njih dvojica medju tri najoblja nasa igraca.
Ja sam rekao da oni nisu NI U JEDNOM kosarkaskom elementu medju TOP 3....
Milosavljevic? Sut- sigurno nije medju tri.Odbrana - na njegovom mestu bolji su i Kalinic i Lazic i Markovic.Tehnika - takodje nije medju tri.Kretanje-takodje nije na zavidnom nivou.
Na mestu koje igra sa svojom konstitucijom, sta on moze da donese reprezentaciji a da to vec ne radi Kalinic?
Po pitanju Macvana je sasvim slicno......

Univerzalac u reprezentaciji je uglavnom minus za ekipu, izuzev ako i u toj svojoj univerzalnosti nema neki kosarkaski element preko potreban ekipui, kao sto je to kod nas slucaj sa Bjelicom.

I jos nesto, mozda cak najvaznije.............U reprezentaciji Srbije koja je sedma ili osma u Evropi, mozda moze da igra neki univerzalac tipa Macvana ili Milosavljevica.
U reprezentaciji Srbije koja je vicesampion sveta, ja mislim da ne moze.
Jednostavno, perspektiva i pogled na nasu kosarku pre i posle ovog svetskog prvenstva, su dve sasvim razlicite stvari.

Poslednja izmena:
Савановић - матор, прочитан, није за репку.
Мачван - тек нека четврта опција за 4, о томе да игра петицу са 205...тешко
Лучић - хронично повређен
Недовић - изгубио годину и јаче сигурно

Hehe, od slatkih muka u kojim Đorđević ne zna kog od sjajnih igrača da izabere za manje od 6 sati smo spali na to da imamo 3-4 igrača, a da su ostalo tutumraci. :lol:

Ne bih se slozio sa tim.
Ni sa slatkim mukama, ni sa tim "tutumraci"
Mi smo tu gde smo, vicesampioni sveta.
Sam Djordjevic je govorio kako nam je poraz u finalu prava slika i merilo onoga cemu tezimo.
Cemu bi mi mogli drugo da tezimo osim da vratimo titulu prvaka sveta, tamo gde realno i pripada,obzirom na velicinu populacije i sirinu kosarkaske baze?

Da nece prema tome da nas vodi Macvan ili Kuzmic i Milosavljevic(da me ne shvatite pogresno ja nemam bas nista protiv bilo koga od njih)?
Poveo nas je Djordjevic, za njim je prvi krenuo preporodjeni Teodosic, prate ih Bjelica, Bogdanovic, Kalinic, Raduljica,Erceg,.............Treba nam prikljucak onih koji mogu mnogo da daju.
Ja se bojim da je za Nedovica kasno, mozda gresim.............Za Jokica,Mitrovica,Penoa,Milutinova,Jelovca ne bi trebalo da bude.........

Da se složimo da je na prošlom SP igralo, ali stvarno igralo, 8 igrača. Teo, Marković, Bogdan, Bjelica, Raduljica, Kalinić, Krstić i Jović. Kad je počela borba za medalju Birčević, Katić, Štimac i Simonović su jako dobro mahali peškirima.
Krstić napušta reprezentaciju, Jović je upitan i u Zvezdi.
Znači imamo 6 igrača.
Đorđević ima dva cilja, da pronađe još 6 igrača i odvede nas na OI. Dobro bi bilo da među tim igračima bude momaka na koje reprezentacija može da računa neki duži niz godina, ali i onih koji bi svojim iskustvom odmah unapredili igru ekipe da bi se došlo do OI.
Po meni, potrebna su nam 3 iskusna i 3 mlada. Erceg, Lučić i Milosavljević (Nedović) i Jokić, Mitrović i možda Peno kad je već među 10 igrača u Evropi za svoje godište.

Ne bih se slozio sa tim.
Ni sa slatkim mukama, ni sa tim "tutumraci"
Mi smo tu gde smo, vicesampioni sveta.
Sam Djordjevic je govorio kako nam je poraz u finalu prava slika i merilo onoga cemu tezimo.
Cemu bi mi mogli drugo da tezimo osim da vratimo titulu prvaka sveta, tamo gde realno i pripada,obzirom na velicinu populacije i sirinu kosarkaske baze?

Da nece prema tome da nas vodi Macvan ili Kuzmic i Milosavljevic(da me ne shvatite pogresno ja nemam bas nista protiv bilo koga od njih)?
Poveo nas je Djordjevic, za njim je prvi krenuo preporodjeni Teodosic, prate ih Bjelica, Bogdanovic, Kalinic, Raduljica,Erceg,.............Treba nam prikljucak onih koji mogu mnogo da daju.
Ja se bojim da je za Nedovica kasno, mozda gresim.............Za Jokica,Mitrovica,Penoa,Milutinova,Jelovca ne bi trebalo da bude.........

Kasno? Za šta je kasno svega ti?

Da se složimo da je na prošlom SP igralo, ali stvarno igralo, 8 igrača. Teo, Marković, Bogdan, Bjelica, Raduljica, Kalinić, Krstić i Jović. Kad je počela borba za medalju Birčević, Katić, Štimac i Simonović su jako dobro mahali peškirima.
Znači imamo 6 igrača.
Đorđević ima dva cilja, da pronađe još 6 igrača i odvede nas na OI. Dobro bi bilo da među tim igračima bude momaka na koje reprezentacija može da računa neki duži niz godina, ali i onih koji bi svojim iskustvom odmah unapredili igru ekipe da bi se došlo do OI.
Po meni, potrebna su nam 3 iskusna i 3 mlada. Erceg, Lučić i Milosavljević (Nedović) i Jokić, Mitrović i možda Peno kad je već među 10 igrača u Evropi za svoje godište.

Ma vidiš da nemamo igrače brate. Nedović ne zna da vodi loptu, Milosavljević ne zna šta je šut i nema odbranu, Jokić je zelen, Mitrović nema "raznovrsnost" itd. **** mater a pre svetskog je bilo "ne morate ni da idete samo će te da nas obrukate" .

Znači imamo 6 igrača.

Brate ono sto sam napisao za Lucica nije sprrdnja, ono su insajderske informacije :)

On sam sebe naziva invalidom itd...jedva ceka da dodje leto kako bi pusio skank iz Jajinaca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back