Turci su na mecu protiv Slovenije izgledali mnogo bolje nego sto su ustvari dobra ekipa.
Oni su jednostavno iskoristili sve mane slovenacke reprezentacije, slabu igru u odbrani Lakovica i Dragica, sporost Brezeca, izostanak stozera slovenacke reprezentacije Lorbeka, i kada se na to jos doda markiranje Nahbara, rezultat je vise nego jasan.
Ja imam utisak da ce nam mec sa Turcima biti laksi od meca sa Spanijom.
Imamo dovoljno visoke i brze kosarkase na pozicijama koje trebaju da pokrivaju Turkoglua i Iljasovu, na bekovskim pozicijama smo mnogo bolji, sa pritiskom na prvi pas turskih bekova(Markovic), mislim da ovu utakmicu mozemo da dobijemo jos lakse nego prethodnu.
Svakako ce nam nedostatak biti manjak snage pod kosem, ali mi turski centri ne deluju toliko dominantno da bi resili utakmicu(posebno sto i mi imamo Krstica pod kosem).
Puno ce zavisiti od Keselja, njegove odbrane na Iljasovi ili Turkogluu(moze to da radi i Tepic i Bjelica), Velickovica i Savanovica.
Ako ponove 70% igre protiv Spanije, nece Turcima pomoci ni sva publika, ni verovatna naklonost sudija.
Stvarno bi bila velika steta ne uci u finale, da opet pokazemo amerikancima, da je kosarka timski sport, i da fizika ne moze da osvoji svetsko prvenstvo.
Stvarno je kriminalno kako takticki igraju amerikanci, bar iz ovoga sto sam video protiv rusa.
Jos bih vise voleo da vidim taj duel, posto su i oni slicno nama dosli na prvenstvo bez centra, racunajuci na brzu igru sa puno suteva, sto je i nas recept, s tim sto mi za razliku od njih imamo i timsku igru i taktiku..