Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da bi pobedili Spance Tepic i Rasic moraju da odigraju jako dobro, tj. sa sto manje izgubljenih lopti, Savan i Novica moraju da odigraju sjajno i u napadu i u odbrani, a Bjelica bi morao da se probudi
sto se tice Tepica, red je da odigra kako treba, on bi trebao da cuva malog Rubija (oko 6 asistencija po mecu)
pre dve sezone Kuk je bio najbolji asistent EL do meceva Unikahe sa Partizanom
mislim da je protiv Tepica ima ukupno dve asistencije za 2 meca i 4 data poena
e sad Spanija je jaca od Unikahe i ima vise opcija, ali valjda je i nasa reprezentacija jaca od Partizana
moracemo da igramo i sa koncepcijskim rizikom sto bi rekao DV posto je Spanija kvalitetnija i iskusnija ekipa
videcemo sta ce Duda izabrati za rizik

Bice cupavo protiv Spanaca i bilo bi dobro kad bi i protiv nas odigrali lose kao recimo protiv Francuza.

Mada opet treba biti i realan i priznati da je 1/4 finale sasvim solidan uspeh i manje-vise realan domet ove ekipe.
Realno sem Krstica, Teodosica i eventualno Savanovica ostali igraci su sasvim skromnog , eventualno osrednjeg kvaliteta.
Recimo onaj Paunic maltene nigde ne igra osim u reprezrentaciji, pa recimo Tepic igra u proseku po 5 minuta u PAO, pa Macvan i Markovic u jednom Hemofarmu dele minutazu i tek su ono "jedni od momaka u ekipi" , Novica isto u Realu prosle sezone kako je sezona odmicala sve redje je dobijao priliku, Rasic (ciji nas sut i mirnoca dosta izvlace) isto imao nekoliko avantura po Efesu, Dinamu Moskvi, cini mi se i u Spaniji ali nigde se nije nesto iskazao..........

Mi dosad sve utakmice smo pobedjivali na neku srcanost, na borbenost maltene nikog vise ne mozemo da pobedimo na suv kvalitet.
Nazalost nemamo vise igrace koji su glavne zvezde u svojim klubovima, koji su svrstavani u neke "idealne petorke" kao sto je recimo pre bio slucaj (doduse mozda ih imamo jos uvek ali ko da nemamo) tako da..............

Inace nadam se da cemo u 1/4 finalu bar malo namuciti Spance ako nista drugo i da ce biti neizvesnije nego u finalu EP.

Sve to je tacno pogotovo ovo boldovano medjutim ni ostale selekcije sem SAD nemaju veliki broj igraca tog kalibra , razlike su manje nego ikada u kvalitetima timova zato imamo realne sanse protiv Spanaca jer oni bez Gasola i Kalderona su druga ekipa , bili su dominantni kada su bili kompletni , mi gotovo nikada nismo kompletni i uvek nedostaje par igraca .Da smo igrali u najjacem sastavu ranijih god . bila bi druga prica jer u kosarci jedan ili dva ekstra igraca mnogo znace , daleko vise nego recimo u fudbalu .Da su ove god zaigrali Rakocevic , Milicic i Tripkovic imali bi posle SAD ubedljivo najjaci sastav

Tooooo pobeda!!!!
2mg8v7q.gif

Ali dobro, ide mec sa Spancima.....Drago mi je sto je protiv Spanaca, jer protiv Grka mislim da ne bi imali ni gram sanse......Ovako mozda i bude nesto ako Markovic odradi posao u odbrani a linija Savanovic,Velickovic,Keselj odigra dobre utakmice..
Teodosic mora da bude strogo kontrolisan(od NASE strane) jer ako pocne da divlja po terenu, nema nista od nas.
Mada nam opet fali snage pod kosem, bojim se da ce Gasol,Rejes,Vaskez, Garbahosa biti fizicki i skakacki predominantni.

Ovo je kopirano sa druge teme, napisano sinoc.......

Da dodam.
Na 30 sekundi do kraja meca, u tzv."amaterskoj" kosarci(bez zvezda NBA) Teodosic je sigurno najjaci igrac na svetu.....
Da dodam, na racun onih koji tvrde da nikada nisam nista lepo rekao o Ivkovicu.Posle dugo dugo vremena video sam sjajno postavljenu utakmicu, koja se bazirala na glavnom nedostatku Spanaca, a to je nedostatak trojki i cetvorki koje mogu da pokriju liniju Keselj,Velickovic,Savanovic i njiuhovu igru spolja(sem Rudija Fernandeza nemaju vise nikoga).
Takodje, za razliku od ogromne vecine drugih koji su tvrdili da sa Spancima mora da se igra poziciono, bez jurnjave, Ivkovic je bas brzom igrom zamorio mnogo starije i sigurno mnogo sporije igrace Spanije.
Markovic je takodje odigrao odlicnu rolu u odbrani, ne samo svojom odbranom vec i time sto je "amortizovao" vreme kada se Teodosic ludirao na terenu.
Sve cestitke, na sjajnom mecu, i posle ovoga bi bila velika steta da ne zaigramo u tom velikom finalu.
Bice tesko, ali je Spanija bila mnogo visa prepreka od onih koje predstoje(mislim Turska bez ikakve dileme).
:worth::worth::worth::worth:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back