Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
te0dosic.jpg

:super:

Šarenac: Došli ste do 17 poena, napravili jednu od boljih partija...
Novica: Pa sigurno... ko ja, o meni pričaš? Ma nije bitno, odigrali smo timski...

Teo: Mislim da sam bio najgori igrač, nisam odigrao na nivou na kom treba da igram, nadam se da sam se iskupio...

Ove izjave puštati onim fudbalerskim džukelama koji su "zadovoljni kako su odigrali" protiv Slovenije, pa još imaju i hrabrosti da prozivaju UEFAu za penal :udriglavu:

Šarenac: Došli ste do 17 poena, napravili jednu od boljih partija...
Novica: Pa sigurno... ko ja, o meni pričaš? Ma nije bitno, odigrali smo timski...

Teo: Mislim da sam bio najgori igrač, nisam odigrao na nivou na kom treba da igram, nadam se da sam se iskupio...

Ove izjave puštati onim fudbalerskim džukelama koji su "zadovoljni kako su odigrali" protiv Slovenije, pa još imaju i hrabrosti da prozivaju UEFAu za penal :udriglavu:

:worth:

Moramo što pre da zaboravimo ovo i da maksimalno skoncentrisani uđemo u meč sa Turskom, koja je po meni favorit. Imaće sudije, publiku, doć ćemo mi morati da damo 200% svojih mogućnosti da bi pobedili. Ne znam da li smo i koliko sposobni za isto.
Ako budemo igrali kao protiv Španaca, vodili sa plus 8 i ne odžavali vođstvo, ako uđemo u neizvesnu završnicu loše nam se piše...
Očekujem još bolju partiju Teodosića, zahvaljujući kome smo vrlo lako mogli da budemo pokojnici...Jeste on dobar, ali misdlim da mu ne treba onoliko glupiranje po terenu (mislim na neprecizna dodavanja nakon čega su Španci izjednačili)..Rašić mora mnogo bolje...Krstić takođe.

...и још једном се поновила стара прича......не могу сви да одиграју добро....али ће увек ту искочити пар....од 12 играча. Ми смо увек били познати по изразитом индивидуалном квалитету...а сада смо тим!!!

...не памтим утакмицу (не само нашу, него уопште) да су обе тројке и обе четворке овако добро одиграле (мада је Бјелица опет био мало мекан).

....али оно што ми се искрено највише свиђа од свега је што ми се чини да се Дуда враћа коренима наше кошарке. Сви су очекивали да ћемо да смиримо игру против једних Шпанаца....који су неприкосновени у темпу и брзој транзицији...кад оно....прц....ми још бржи....е такву Србију хоћу да гледам...:worth:
....и онда још када обе екипе имају јако шутерско вече као вечерас....епилог.....обе екипе по 90 поена што је за утакмицу оваквог значаја сјајно.

...btw Крле је одиграо мало слабије....а Тео је опет био најгори реално...немојмо толико да га дижемо и да му стварамо притисак...прорадиће он на бар једној од сл две утакмице ;)
....само ми је несхватљив тај кврц у његовој глави и осцилације...серија добрих и лоших потеза...

Zdravo svima! Moje mišljenje je da smo ovu utakmicu dobili zahvaljujući hrabroj igri i odličnom šutu za tri poena(15/30), za razliku od Španaca(10/26). Selektor Ivković je napravio odličnu taktiku, jer je hteo da igramo brzo, na šta su Španci pristali jer oni vole da igraju brzo i lepršavo. Trener Španije je po meni napravio grešku jer je potpuno zaboravio na svoje najjače oružje, a to su Mark Gasol, Felipe Rejes i Fran Vaskez. Ovi igrači su dobili vrlo malo lopti da bi igrali ''1 na 1''. Tako bi se igra usporila, postizalo bi se manje poena, a naši se u sporijoj igri slabije snalaze, pogotovo protiv iskusnih ekipa. Španiji je mnogo nedostajao Hoze Kalderon, koji bi smirio i bolje organizovao njihov napad. Sem toga, on je mnogo bolji od Rubija i ume sam sebi da napravi poziciju za šut iz driblinga. Protiv Turske će nam trebati isto ovako brža igra jer oni imaju dobre centre, pa što se sporije igra, to ćemo mi primiti više koševa iz reketa. Procenat ubačaja u šutevima iz reketa je veći nego van reketa, a i naši se slabije snalaze u sporijoj igri. Mislim da smo u prednosti jer imamo tim koji je već osvojio srebrnu medalju prošle godine, a ovaj tim Turske tek treba da se dokazuje. Znači, iskustvo.

Gledao sam Spance u grupi i znao sam da mozemo da imamo sanse, realno nije to vise ona Spanija iz recimo pre 2-3 godine, nekako nemaju vise onu tecnu i prepoznatljivu igru koja ih je krasila.
Mislim cim su oni u grupi vec izgubili 2 utakmice jasno je da tu nesto skripi.
Jos da im nije bilo Navara i njegovih poteza razbili bi ih 20 razlike.

Inace presudan faktor je bila srcanost i zelja za pobedom, mislim da smo vise zeleli tu pobedu od Spanaca, mislim Spanci su u poslednje 4 godine na sva 4 velika takmicenja igrali u finalu i nisu vise toliko zeljni dokazivanja, dok mi imamo mlad tim i igrace koji su tek zapoceli karijeru i koji su zeljni dokazivanja..........

Inace protiv Turske moramo jos bolje nego protiv Spanije ako ocemo finale.
Mislim ako Turci i u nastavku odigraju ovako kao protiv Francuza i Slovenaca mislim da zlatna medalje ne gine.
Stvarno igraju brzo u tranziciji, jaki su iz kontre, dobri u sutu spolja, cvrsti u odbrani..........mislim da je problem i to sto mnogo bolje oni nas poznaju nego mi njih.
Boza Tanjevic odlicno poznaje nase igrace.

Turci su na mecu protiv Slovenije izgledali mnogo bolje nego sto su ustvari dobra ekipa.
Oni su jednostavno iskoristili sve mane slovenacke reprezentacije, slabu igru u odbrani Lakovica i Dragica, sporost Brezeca, izostanak stozera slovenacke reprezentacije Lorbeka, i kada se na to jos doda markiranje Nahbara, rezultat je vise nego jasan.
Ja imam utisak da ce nam mec sa Turcima biti laksi od meca sa Spanijom.
Imamo dovoljno visoke i brze kosarkase na pozicijama koje trebaju da pokrivaju Turkoglua i Iljasovu, na bekovskim pozicijama smo mnogo bolji, sa pritiskom na prvi pas turskih bekova(Markovic), mislim da ovu utakmicu mozemo da dobijemo jos lakse nego prethodnu.
Svakako ce nam nedostatak biti manjak snage pod kosem, ali mi turski centri ne deluju toliko dominantno da bi resili utakmicu(posebno sto i mi imamo Krstica pod kosem).
Puno ce zavisiti od Keselja, njegove odbrane na Iljasovi ili Turkogluu(moze to da radi i Tepic i Bjelica), Velickovica i Savanovica.
Ako ponove 70% igre protiv Spanije, nece Turcima pomoci ni sva publika, ni verovatna naklonost sudija.

Stvarno bi bila velika steta ne uci u finale, da opet pokazemo amerikancima, da je kosarka timski sport, i da fizika ne moze da osvoji svetsko prvenstvo.
Stvarno je kriminalno kako takticki igraju amerikanci, bar iz ovoga sto sam video protiv rusa.
Jos bih vise voleo da vidim taj duel, posto su i oni slicno nama dosli na prvenstvo bez centra, racunajuci na brzu igru sa puno suteva, sto je i nas recept, s tim sto mi za razliku od njih imamo i timsku igru i taktiku..

Da kazem i ja nesto o nama kao laik, jer pratim samo Partizan, reprezentaciju i NBA. Verujem da bolje znate od mene, ali nisu mi jasne kritike. Da smo izgubili, meni ne bi bilo zao zbog sebe, i nas (naroda), vec pre svega zbog njih igraca. To znaci da su se stvarno trudili i dali sve od sebe. Stalno ih uporedjuem sa fudbalerima. Pa uporedite kapitene. Krstic, koji se trudi, bije se pod kosevima svaku utakmicu. I ako odigra lose, ne treba mu zameriti. Za razliku od Stankovica u fudbalu koji cuva noge.

Drugo, mlada smo ekipa. Evo banalnog primera: aut ispod kosa za njih, lopta pod kos za Gasola, Bjelica kasni, i pravi kos i faul. Sta da mu se zameri? Neiskustvo. Sledeci napad, on daje trojku. Znaci, srce, znanje. Opet, uporedite njegov potez i Pantelica koji igra 15 godina profesionalno fudbal i ne zna da primi loptu.

Kao sto ste rekli, imamo mnogo igraca slicnog kvaliteta, i svako moze da iskoci kao najbolji. Opet, to isto imaju i Ameri, i mislim da nemamo sansi protiv njih, ali daj Boze da dodjemo do finala.

Turci su na mecu protiv Slovenije izgledali mnogo bolje nego sto su ustvari dobra ekipa.
Oni su jednostavno iskoristili sve mane slovenacke reprezentacije, slabu igru u odbrani Lakovica i Dragica, sporost Brezeca, izostanak stozera slovenacke reprezentacije Lorbeka, i kada se na to jos doda markiranje Nahbara, rezultat je vise nego jasan.
Ja imam utisak da ce nam mec sa Turcima biti laksi od meca sa Spanijom.
Imamo dovoljno visoke i brze kosarkase na pozicijama koje trebaju da pokrivaju Turkoglua i Iljasovu, na bekovskim pozicijama smo mnogo bolji, sa pritiskom na prvi pas turskih bekova(Markovic), mislim da ovu utakmicu mozemo da dobijemo jos lakse nego prethodnu.
Svakako ce nam nedostatak biti manjak snage pod kosem, ali mi turski centri ne deluju toliko dominantno da bi resili utakmicu(posebno sto i mi imamo Krstica pod kosem).
Puno ce zavisiti od Keselja, njegove odbrane na Iljasovi ili Turkogluu(moze to da radi i Tepic i Bjelica), Velickovica i Savanovica.
Ako ponove 70% igre protiv Spanije, nece Turcima pomoci ni sva publika, ni verovatna naklonost sudija.

Stvarno bi bila velika steta ne uci u finale, da opet pokazemo amerikancima, da je kosarka timski sport, i da fizika ne moze da osvoji svetsko prvenstvo.
Stvarno je kriminalno kako takticki igraju amerikanci, bar iz ovoga sto sam video protiv rusa.
Jos bih vise voleo da vidim taj duel, posto su i oni slicno nama dosli na prvenstvo bez centra, racunajuci na brzu igru sa puno suteva, sto je i nas recept, s tim sto mi za razliku od njih imamo i timsku igru i taktiku..

Под условом да Амери добију Литванце...што није извесно....врло је могуће д а играмо са њима за треће нпр...

....што се тиче Турака, фаворити су само због домаћег терена...највећа опасност нам прети са позиција 3 и 4...а Бјелица ми је мало мекан у одбрани...мада ми се опет свиђа што коначно играмо против екипе чији су бекови лошији од наших (бар на папиру).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back