Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ova sezona u PAO-u mu je bila losa, moze se reci da je bacena, imao je jaku konkurenciju u timu, nije se nametnuo, guran je na poziciju 3 koju je retko igrao u Partizanu i to samo ako Dule proceni da moze da igra protiv igraca iz protivnickog tima na toj poziciji
sa druge strane u Partizanu je pre dve sezone igrao jako dobro, bio je jedan od nosilaca igre ekipe koja je dosla dva puta do f8 i zasluzio tako dobar transfer u PAO, bio je dobar i na EP u Poljskoj, igrao je preko 20 minuta na svakom mecu i osvojili smo srebro
pitanje je koliko ce imati prostora da se vrati u pravi ritam u PAO-u... mora da menja klub

На жалост није ни први ни последњи који се тако зајебао трансфером. Кад је ушао у трећој четвртини одмах је изгубио лопту. То је била Ивковићева грешка, као и неиграње Бјелице већим делом утакмице

od ovih 12 igrača..najprijatnije iznenađenje je Kešelj....mislim da postaje majstor svog zanata i da dobijamo igračinu za narednih 8-9 godina
a najneprijatnije Tepić, pošto Marković ne može ni bolje ni lošije od ovoga...

teško je ostvariti vrhunski rezultat, kad ti nemaš pravu zamenu za Teodosića...jer ova dvojica (Tepić i Marković) nisu opasni za protivnički koš ni u promilima kao Teo...

sve u svemu, dobili smo reprezentaciju među 5 najboljih na svetu u narednom periodu...samo da ostane Ivković...u suprotnom bi moglo biti "jovo-nanovo"

Markovic igra vrhunsku odbranu. To bi svako iole normalan i ko imalo zna o kosarci uvideo.

На жалост није ни први ни последњи који се тако зајебао трансфером. Кад је ушао у трећој четвртини одмах је изгубио лопту. То је била Ивковићева грешка, као и неиграње Бјелице већим делом утакмице

Bjelica igra kao da ima grc. Nekako mi se cini da nema hrabrosti da trazi kontakt. A i imao je par izgubljenih lopti na pocetku, bez obzira sto ih je kompenzovao dobrom odbranom. Mnogo se bolje snasao Novica.

Inace ukoliko Duda Ivkovic i kostur ove ekipe (Krstic, Teodosic, Savanovic, Keselj, Velickovic) ostanu na okupu i narednih godina uz verovatno neke male izmene sad ne bitno dal ce se mozda u ekipu vratiti neki stariji i iskusni igraci (kao mozda Vujanic il Rakocevic recimo) ili mozda neki klinci iskoce iz drugog plana (mozda recimo onaj Jeremic ili Musli) mislim da ovoj generaciji igraca ne gine jedna zlatna medalja sa Svetskog prvenstva ili Olimpijskih igara.
Sad mozda je u Londonu to jos uvek ipak rano i ovaj tim ce jos uvek biti mozda i suvise mlad za tako nesto ali recimo ocekujem da ova generacija dozivi svoj zenit i pun sjaj tamo recimo na narednom Svetskom prvenstvu 2014-te ili eventualno na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro-u 2016 uzmemo zlatnu medalju.

Na ovom sampionatu smo dobili Keselja i Rasica.Bjelica je,kao sto neko rece,bio u grcu,a Markovic je sjajan odbrambeni igrac,ali je u napadu nula.Dva najveca razocarenja su Perovic i Tepic,Macvan je sluzio vise kao maskota,nego sto je igrao,a Paunic je,po meni,nepotreban,bez obzira sto zna da odigra dobro u odbrani.Falio je Raduljica,kao i Tripkovic.Sa njima dvojicom i sa malo cvrscom odbranom,mi mozemo da napravimo cudo u buducnosti.To je fakat :D

Eh ako nas Tripkovic i Raduljica ne odvedu na svetski tron niko nece :S

Inace slazem se da je Keselj odigrao jako dobro na ovom sampionatu i da smo nadam se na poziciji trojke dobili jednog igraca za duzi vremenski period.
Markovic je dobar u odbrani ali slab u napadu slazem se ali mislim da ima mesta za njega pa makar kao 12-ti igrac u ekipi.
Inace i ja mislim da su Macvan i Paunic nepotrebni.

Inace od Perovica i Tepica nisam ni ocekivao nista stvarno ne secam se da su oni nekad nesto odigrali (mozda Tepic u mladjim kategorijama ali A reprezrentacija je nesto sasvim drugo)

Napokon je sve proslo.

Mislim da smo u globalu igrali relativno solidno, ako se izuzmu utakmice sa Nemackom i ovaj raspad sistema sa Litvanijom (ne pamtim da nam je neka ekipa dala skoro pa stotku!), i neki momenti u zavrsnicama (Austarlija, Argentina, Hrvatska, Spanija, Turska).

Sto se samih igraca tice, Krstic je bio najbolji i najkonstantniji. Teodosic mu je bio za petama, ali je umeo da se ispucava u pojedinim momentima.

Keselj je prvi na listi otkrovenja, lepo je resetao trojkama protiv Spanije i Turske (a ja bio skeptican sto ga je Duda zvao). Rasic je takodje bio vrlo dobar, ali je zakazao protiv Spanaca i Turaka. Savanovic odlican, ali je imao i serije toplo-hladno u igri. Ipak je dobro sto smo dobili ova tri nova igraca.

Bjelica je igrao na nivou od prosle godine. Velickovica nije isao sut do cetvrtfinala (mislim da je trojke u jednom momentu sutirao 1-23), pa se zatim vratio u formu kad je bilo najvaznije. Macvan kao 12. igrac takodje je opravdao poziv.

Na listi razocarenja ubedljivo prvi je Tepic. Neverovatan pad u svim elementima igre (prosle godine bio je nas cetvrti strelac na EP!), nije uspeo da se vrati, iako je dobijao sansu na svakoj utakmici. Perovic prilicno slabiji u odnosu na evropsko prvenstvo prosle godine, kao da je izgubio na skoku.

Ne sporim da su se Markovic i Paunic trudili u odbrani, ali je neverovatno da jedan plej i bek zajedno na celom prvenstvu zajedno na devet utakmica postignu svega 50-60 poena, da ne mogu da pogode ni otvorene suteve ni slobodna bacanja. Dobru odbranu su ranije igrali i Sasa Obradovic, i Danilovic i Scepanovic, ali su itekako umeli da pogode kada je bilo najpotrebnije. Upravo nam je umesto nekog od ova tri beka (Tepic, Markovic, Paunic) nedostajao jedan raspolozeni bek (mozda Tripkovic), da ubaci jos nekih desetak poena i time donese mirnije zavrsnice u nekim utakmicama.

Duda poslovicno dobar, mozda je ponekad i previse menjao, ali je takticki nadmudrio sve konkurente.

Ukupno, treba biti zadovoljan. Dobili smo nove reprezentativce, jos jedno vazno iskustvo, saznanje da mozemo da se ravnopravno nosimo sa jakim ekipama, a uz jednu ili dve izmene, ovaj sastav ce igrati vaznu ulogu na narednim prvenstvima.

Sta da se radi... Izgubili smo... Ne mozemo nista protiv visih sila odnosno sudija... Sta je tu je, i cetvrto mesto je ogroman uspeh...
Nemam nijednu zamerku na igru nase reprezentacije niti bi bilo ko trebao imati... Dali su sve, dali su dusu, telo, sve, sve, sve... Ali sreca nije bila na nasoj strani... :(
Okrecemo se evropskom prvenstvu i onome sto nas najvise interesuje olimpijadi... Na ova dva takicenja, donose nam sigruno jednu medalju...
KOSARKASI, HVALA VAM!!!

uz jednu ili dve izmene, ovaj sastav ce igrati vaznu ulogu na narednim prvenstvima.

Maчван је срчан играч, али није за репрезентацију. Радуљица мислим да јесте, али већи проблем мислим да је још неки стандардно добри бекови/крила. Уз Трпковића ако се буде вратио, требали би да замоле и Вујанића да поново заигра. Ту су дефинитивно потребне промене

Slazem se za Vujanica, da je bio u sastavu bilo bi odlicno, umeo bi da zameni Teodosica u momentima kada se ovaj ispucavao, da malo stane na loptu i da poentira umesto Markovica.

Nazalost, sledece godine on ce imati vec 31, a cini mi se i da je rekao da vise nece igrati za reprezentaciju....

Hvala momcima do neba za ovo pruženo na SP-u, za pobedu protiv Hrvatske, za neizvesne mečeve protiv Argentine i Australaca, za demoliranje Angloe i Jordana, za pobedu proitv najvećih cigana u istoriji košarke, za sjajnu borbu protiv smrdljivih Turaka i da je bilo pravde sad bi igrali u finalu ... No, nema veze, ovo SP je samo prolazna stanica do krajnje destinacije a to je dominacija u narednom periodu koje će verujem početi od sledećeg EP-a a sledeće Sp bi trebalo da bude vrhunac ...

Raduljica se mora vratiti u repku, mislim da je bolji od Koste, i treba računati na Aleksandrova kad se potpuno oporavi ...

Slazem se za Vujanica, da je bio u sastavu bilo bi odlicno, umeo bi da zameni Teodosica u momentima kada se ovaj ispucavao, da malo stane na loptu i da poentira umesto Markovica.

Nazalost, sledece godine on ce imati vec 31, a cini mi se i da je rekao da vise nece igrati za reprezentaciju....

Nije to ONAJ Vujanic... posle povrede kolena, on vise nije igrac kalibra kojeg je bio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back