Napokon je sve proslo.
Mislim da smo u globalu igrali relativno solidno, ako se izuzmu utakmice sa Nemackom i ovaj raspad sistema sa Litvanijom (ne pamtim da nam je neka ekipa dala skoro pa stotku!), i neki momenti u zavrsnicama (Austarlija, Argentina, Hrvatska, Spanija, Turska).
Sto se samih igraca tice, Krstic je bio najbolji i najkonstantniji. Teodosic mu je bio za petama, ali je umeo da se ispucava u pojedinim momentima.
Keselj je prvi na listi otkrovenja, lepo je resetao trojkama protiv Spanije i Turske (a ja bio skeptican sto ga je Duda zvao). Rasic je takodje bio vrlo dobar, ali je zakazao protiv Spanaca i Turaka. Savanovic odlican, ali je imao i serije toplo-hladno u igri. Ipak je dobro sto smo dobili ova tri nova igraca.
Bjelica je igrao na nivou od prosle godine. Velickovica nije isao sut do cetvrtfinala (mislim da je trojke u jednom momentu sutirao 1-23), pa se zatim vratio u formu kad je bilo najvaznije. Macvan kao 12. igrac takodje je opravdao poziv.
Na listi razocarenja ubedljivo prvi je Tepic. Neverovatan pad u svim elementima igre (prosle godine bio je nas cetvrti strelac na EP!), nije uspeo da se vrati, iako je dobijao sansu na svakoj utakmici. Perovic prilicno slabiji u odnosu na evropsko prvenstvo prosle godine, kao da je izgubio na skoku.
Ne sporim da su se Markovic i Paunic trudili u odbrani, ali je neverovatno da jedan plej i bek zajedno na celom prvenstvu zajedno na devet utakmica postignu svega 50-60 poena, da ne mogu da pogode ni otvorene suteve ni slobodna bacanja. Dobru odbranu su ranije igrali i Sasa Obradovic, i Danilovic i Scepanovic, ali su itekako umeli da pogode kada je bilo najpotrebnije. Upravo nam je umesto nekog od ova tri beka (Tepic, Markovic, Paunic) nedostajao jedan raspolozeni bek (mozda Tripkovic), da ubaci jos nekih desetak poena i time donese mirnije zavrsnice u nekim utakmicama.
Duda poslovicno dobar, mozda je ponekad i previse menjao, ali je takticki nadmudrio sve konkurente.
Ukupno, treba biti zadovoljan. Dobili smo nove reprezentativce, jos jedno vazno iskustvo, saznanje da mozemo da se ravnopravno nosimo sa jakim ekipama, a uz jednu ili dve izmene, ovaj sastav ce igrati vaznu ulogu na narednim prvenstvima.