Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма дајте људи није срамота губити од Америке. Нек ми дамо 80 поена и мирна Босна.
Није срамота изгубити од било кога ко је бољи од тебе, али је срамота примити 129 кошева у финалу светског првенства што је неславан рекорд у историји. Претпостављам да у историји светских првенстава нико никада није уопште примио толико кошева, па макар се звао Малта...
Наши су изгубили зато што су играли без срца, малодушни су, и чим су ови преокренули резултат, били су виђени за одстрел и шикану од стране американаца.
Мени је оно синоћ било понижење...

Finale je bilo takvo kakvo je bilo. Naši ne mogu fizički da pariraju Amerikancima, koji su imali i dan odmora više, i čim smo izvršili prvu izmenu došlo je do potopa. Do sad su izuzev one dvojice prangijaša iz GS, ostali promenljivo šutirali trojke, ali sad su se raspucali i Irving i Harden i to je već bilo previše za nas, tako da je utakmica već odlučenau prvom poluvremenu. Meni je iskreno žao što je Rouz bio ubedljivo najgori igrač u ovoj selekciji. Trebalo je da postane u najmanju ruku novi Kobi Brajant, ali povrede su ga upropastile...
Amerikanci su potvrdili svoju dominaciju i skrenuli pažnju na to da je evropska košarka u stagnaciji tamo od 2006-7. Ne znam čime će pred njih da izađe otatak sveta za dve godine u na OI. :roll: Španci su omatorili, mi i Francuzi skrpljeni s konca i konopca (oni nemaju pleja, a mi četvorku), Grci sa ljudskim odnosima u ***** i to je to. Ništa više evropska košarka nema da ponudi. ;) Možda ako Litvanci naštancuju neke nove igrače... već imaju iskustva. :think:
Našim igračima svaka čast na plasmana u finale, odigrali su tri sjajne utakmice, osvetlali su obraz srpske košarke i dali nadu za ubuduće uspehe, bar na evropskom nivou. :super: Ko se ovome nadao? Ja sam mislio da sigurno ulazimo u 1/8 finala i da tu imamo realne šanse za 1/4 fanale. O polufinalu nisam smeo da maštam. ;)
Ajde da vidimo šta je osim srebra ovo SP donelo novo i pozitivno kod nas. Nadam se da je ovaj uspeh podigao rejting reprezentacije i da će otkaza u buduće biti manje, pa ćemo uz više sreće po pitanju zdravlja, da izgradimo i drugu petorku. (na žalost Katić, Štimac, Simonović i Birčević nisu ni fizički ni igrački nivo reprezentacije, a Krle odlazi). Dobili smo novog, odgovornijeg Teodosića, Raduljicu koji napokon pokazuje svoj potencijal, profilisanog Kalinića i Jovića koji je bukvalno došao niotkuda i odigrao sjajno. Bjelica, Bogdan i Marković su opravdali očekivanja i sad su bogatiji za jedno novo iskustvo.
To je sedam igrača, potrebno je naći bar još trojicu, jednog spolja i dva iznutra koji mogu da fizički i igrački odgovore na zahteve moderne košarke i da se ukomponuju u ovaj tim da bi konkurisali za medalju na EP i plasman na OI i kako bi se ukomponovali za same OI.

Није срамота изгубити од било кога ко је бољи од тебе, али је срамота примити 129 кошева у финалу светског првенства што је неславан рекорд у историји. Претпостављам да у историји светских првенстава нико никада није уопште примио толико кошева, па макар се звао Малта...
Наши су изгубили зато што су играли без срца, малодушни су, и чим су ови преокренули резултат, били су виђени за одстрел и шикану од стране американаца.

Ovo nije ni najveća razlika u finalima, ni najveći broj poena koji je neka ekipa dala...

SAD su pobijedili Rusiju 137:91 1994.
...........

Ma da vam kazem, ovi nasi momci iz Radnickog iz KG-a, Partizana, CZ-a da primaju milione koje prima Hardern, Farid, Dejvis iskidali bi ih na parketu. Hardena bi obrijali, Farida osisali a Dejvisu bi podarili dve obrve. Meni da daju 1 milion uleteo bih sam medju njih petoricu od 2.05 u proseku i zakucao bih. :cool:
Ne zezam se.

Da se ne lazemo, meni da daju 1.000.000 $ ja bi uleteo na teren sa M-70-icom i pobio bi ih :) a onda bi pare poklonio mojima.

Meni da daju milion, kupio bih 15 stanova i živio od kirije... ne bih ništa radeio pod milim Bogom...

Meni da daju milion uložio bi u poljoprivredu i organsku hranu tu su pare dok ne uđemo u EU a kad uđemo ubiće nas konkurencija al ne bitno sad to nekretnine su stale
Meni da daju milion,ja te pare ne bih ni video...srčka i zelena trava zaborava mog :sad2:

Imali su oni ogromno srce, ali kad neko pogađa preko 60% za tri, tu ne pomažu ni dva srca. Borili su se oni koliko su mogli, dali 92 poena, ali protiv onakvih Amera niko na svetu trenutno nema šanse. Za tebe poniženje, meni puno srce.

Ok ameri su fizicki veoma dominantni, brzi su, bolje skacu, jaci su....ali nisma video ni da smo pokusali da ih bar na stos dobijemo kao nekad Bodiroga kad je fintirao duplo brze igrace od sebe, bacao ih sa jednim zamahom.....slabo pratim basket i slabo se secam tih partija ali nekako mi deluje da smo danaas fizicki na nizem nivou nego tada. Sve u svemu ovo je fenomenalan uspeh za nasu reprezentaciju i pravi podstrek za penjanje ka vrhu - kao sto rece sarenac ovako nesto nam je godinama trebalo. Ocekujem da za 4 godine budemo mnogo jaci i uzmemo zlato. Bila bi dobra stvar kad bi konacno dobili neke NBA igrace kao nekad Divac, Stojakovic.....to je jedan od boljih nacina za zaustavljanje amera - njihovim oruzjem.
I na kraju jos jednom da dodam da smatram da su nas ameri dobili na cistu fizicku spremu i NI NA STA DRUGO! I krivo mi je sto nismo bilo malo zesci u duelima da osete ameri tvrdo mnogo se kurce, mnogo su bezobrazni ni malo nisu sportsmeni.

Poslednja izmena:
Prodje jos jedan turnir, piskarajuci ovde skontam kako godine brzo prolaze...

Sve kada se sabere i oduzme ovome se ipak niko od nas nije nadao pre pocetka prvenstva.

Steta je za sinoc sto se ipak nismo prikazali u malo boljem svetlu, ali ove je krenuo sut. Zao mi je bilo za nasih nekoliko suteva na kraju mogli smo barem da im ubacimo stotku.

Teodosic - Najbolja igra do sada u reprezentaciji, zasluzeno nas najbolji igrac, videlo se na onim utakmicama u grupi da mu je stalo da ostvarimo odlican rezultat. Nadam se da ce ovako zrelo igrati i naredne godine.
Simonovic - Mislim da je svoju minutazu solidno iskoristio, dao je i ona dva bacanja protiv Francuza kada je trebalo da se potvrdi pobeda, ali svi smo svesni da je tu bio samo sticajem okolnosti,
Jovic - Otkrovljenje prvenstva i najprijatnije iznenadjenje, mada je vec u pripremnom periodu pokazao da je sasvim solidan.
Bogdanovic - Bio je osporavan nakon par meceva u grupi, ali u eliminacionoj fazi je kriticarima zapusio usta u velikom stilu.
Bjelica - Nas novi Bodiroga i usudio bih se da kazem da je posle Tea on svojim konstantno dobrim igrama najzasluzniji za ovaj uspeh.
Kalinic - Ogroman napredak u igri u napadu od proslog prvenstva.
Bircevic - I dalje mi nije jasno sta je ovaj covek trazio u sastavu, ne racunajuci onu prvu utakmicu protiv Egipta jedino sto je znao da radi je da se puni faulovima.
Krstic - Iako sam bio skepitican iako je u grup[noj fazi vise presedeo na klupi nego sto je igrao, kasnije se pokazalo zbog cega je bio pozvan.
Raduljica - Takvog smo vec odavno cekali, s obzirom da Krstic jos od 2010 nije imao adekvatnu zamenu na mestu centra.
Katic - Vazi isto sto i za Bircevica. Drago mi je da je uzeo medalju sa reprezentacijom, s obzirom da je i prosle godine uskakao kada je trebalo, ali bilo je bolje da je poveden neko mladji.
Stimac - Opravdao je poziv, svojom borbenoscu, ali jos uvek sam skeptican koliki bi zaista bio njegov doprinos kada bi imao vecu minutazu. Mada, ako se Krstic definitivno povuce, mislim da ce za njega i dalje biti mesta u 12.

Djordjevic - Imao je i svojih prednosti i mana, ali rezultat je napravio i to mu niko ne moze osporiti.

Sledece EP je veoma vazno zbog OI, i trebalo bi zaista da konacno odigramo u najjacem sastavu i da se posle 12 godina izborimo za olimpijadu.

Popušili Rusi '94 130 i kusur.

Nismo se uopste osramotili.
Mozda smo se malo istrosili u prethodne tri utakmice...ali osramotila se ova ekipa sigurno nije!

Ja vas ne razumem. Mi smo number 1 u Evropi!!!
Broj 2 na svetu...sta tu vama nije u redu?
Svaka čast ovim nasim momcima i nadam se da ce ih puno ljudi docekati veceras, jer su zasluzili to.
Mnoge zemlje bi sve dale da su na nasem mestu:super::klap:

Upravo tako. Da je pljuvacima i kriticarima pre prvenstva ponudjeno 2. mesto - pevali bi od srece.
Treba momke docekati kako pristoji. Svaka im cast. :klap:

Ok ameri su fizicki veoma dominantni, brzi su, bolje skacu, jaci su....ali nisma video ni da smo pokusali da ih bar na stos dobijemo kao nekad Bodiroga kad je fintirao duplo brze igrace od sebe, bacao ih sa jednim zamahom.....slabo pratim basket i slabo se secam tih partija ali nekako mi deluje da smo danaas fizicki na nizem nivou nego tada. Sve u svemu ovo je fenomenalan uspeh za nasu reprezentaciju i pravi podstrek za penjanje ka vrhu - kao sto rece sarenac ovako nesto nam je godinama trebalo. Ocekujem da za 4 godine budemo mnogo jaci i uzmemo zlato. Bila bi dobra stvar kad bi konacno dobili neke NBA igrace kao nekad Divac, Stojakovic.....to je jedan od boljih nacina za zaustavljanje amera - njihovim oruzjem.
I na kraju jos jednom da dodam da smatram da su nas ameri dobili na cistu fizicku spremu i NI NA STA DRUGO! I krivo mi je sto nismo bilo malo zesci u duelima da osete ameri tvrdo mnogo se kurce, mnogo su bezobrazni ni malo nisu sportsmeni.

Uci u finale sa Raskom Katicem u ekipi nije nista drugo do najveci stos u istoriji kosarke. Mi smo na SP dosli, ne sa 12, nego sa 9,5 igraca, od cega su jedino Teodosic, Bogdanovic i Bjelica igraci u pravom smislu reci. Krle je vec dugo zreo za penziju, Raduljica je nedovoljno ozbiljan za ovakva takmicenja, Markovic obican radnik, Kalinic klinac.

Smesno je uporedjivati ovakav sastav samo sa petorkom Vujanic, Bodiroga, Gurovic, Stojakovic, Divac iz Indijanapolisa. O klupi sa Jaricem, Radmanom, Rakocevicem, Tomasevicem tek je izlisno pricati.

I sa ovakvim cirkus timom, mi smo stigli do finala SP 2014. :lol:

Evo iskopao sam neke komentare, koji su ostavljani ovde pre pocetka SP-a. :rotf:
Rekao bih da sam jedino ja realno ocenio nase mogucnost u startu. :mrgreen:

By the way, Dragon-Reborn ti si izgubio opkladu protiv mene. U skladu sa tim cu ti u toku dana smisliti novi avatar, tako je bilo dogovoreno. :)

Nahebali smo u Hispaniji ko žuti mravi.

Ne treba imati prevelika ocekivanja.
Ova reprezentacija je skrpljena sa koca i konopca i da prodjemo grupu je veliki uspeh.
Batalimo sanjaranje o medalji, "zemlja kosarke" i slicne floskule.
Nasa reprezentativna kosarka je u veoma teskoj situaciji.

Nije mi jasno kako je samo kod nas postala uobijacena praksa da pred svako takmicenje:

- selektor najpre ne pozove 2-3 igraca za koje svako vidi da imaju mesta na sirem spisku, ili obrnuto, pojedini izigravaju "uvredjene mlade" i iz sebi znanih razloga odbijaju poziv
- zatim se u toku priprema jos 3-4 njih povrede ili "povrede"
- a onda se u toku turnira povredi jos neko, ili izbiju novi nesporazumi izmedju trenera i igraca.
I kako onda da se ocekuje dobar rezultat?

Sto se tice selekcije, ne valja ovo nikako, Micov je odigrao sasvim pristojno svoje minute, mi sad ostajemo prilicno istanjeni i na pozicijama 2/3, fakticki za Bogdana vise i nemamo prave rezerve.

Covece, da mi je neko pricao pre dva meseca da ce nam na trojci alternative biti Kalinic/Simonovic, a na krilnom centru Mitrovic/Bircevic, mislio bih da je lud.

Sto bi Santrac 1998. pred SP lepo rekao - "Prolazimo grupu, a za dalje cemo videti"... :neutral:

Realno. :ok:

Prvo Egipat i Iran moraju pasti...a onda nam padaju ili Hrvati ili Argentinci ili Grci...sve tri mozemo pobediti, od sve tri mozemo i izgubiti (najmanje od Hrvata, to stoji). 1/8 finala je obavezna (sve ispod toga je debakl), 1/4 finale je vec fin uspeh...sve iznad toga bonus i iznad ocekivanja.

Precrtavanje Mitrovića je poslednji ekser u kovčeg reprezentacije. Valjda će se Katić prodati, to je bitno.

Mark my words, ispadamo od Hrvata.

Hrvati su sastavili daleko ozbiljniji tim od nas za SP.

Glasam za drugu ekipu. Dosta igraca Sale nije poveo. Sumnjam u njegovo znanje i mudrost kao selektor.

I bićemo poslednji.

Trebalo bi nišaniti da se izbegne Španija u 1/4 finalu. Znači valjda treba biti 2. u grupi?

- - - - - - - - - -

Može, ako izgubimo, nosiš Homeinija na avataru :mrgreen:
Ako dobijemo, ja stavljam nešto po tvom izboru

Ah cudni ste vi PatriJoti i novokomponovane Srbende, sad cim neko spomene Jugu odma skacete ko osureni ,govorite kako Jugoslavija nije nikad bila vasa drzava i tome slicno , ali opet ne smeta vam da sa punim pravom svojatate te titule i trfofeje koje je osvajala ta 'nakaradna " drzava i za koje su igrali i igraci iz Crne Gore, i iz Hrvatske, Bosne, Slovenije, Makedonije.

ako ne razumes, ne pljuj... ljudi su nostalgicni, jos se secaju vremena iz stare Jugoslavije.. ti si mlad, pa ne razumes da nisu svi Srbende kao ti

i ne, nece nasi potomci morati te price za 100 godina, jer ce dotle svi koji su ziveli u bivsoj drzavi izumreti, tako da opusti se

- - - - - - - - - -

Tako je, ja sam patriJota zato sto se ne bavim glupostima tipa "Eh da nam je tu Pekovic, Jovetic, Modric, Vucevic bla bla bla"

I kad bi se bavio takvim stvarima, pre bi rekao "eh da nam je tu Falkao, Suarez, Mesi, Lebron Dzejms, Kevin Durent..."

Pekovic ili Lebron - meni je isto, obojica igraci drugih reprezentacija i drzava

Opet naglasavam, veliki sam PATRIJOTA zato sto se ne bavim takvim hipotetickim glupostima :ok:

BxhOtz6IgAERLYu.png

Koja pobeda :mrgreen:

Kalina me odusevio protiv Amera

Tako je, ja sam patriJota zato sto se ne bavim glupostima tipa "Eh da nam je tu Pekovic, Jovetic, Modric, Vucevic bla bla bla"

I kad bi se bavio takvim stvarima, pre bi rekao "eh da nam je tu Falkao, Suarez, Mesi, Lebron Dzejms, Kevin Durent..."

Pekovic ili Lebron - meni je isto, obojica igraci drugih reprezentacija i drzava

Opet naglasavam, veliki sam PATRIJOTA zato sto se ne bavim takvim hipotetickim glupostima :ok:

nije ovde problem jesi patriota ili patriJota, vec je problem sto ne mozes da shvatis da postoje ljudi koji razmisljaju drugacije od tebe

neko Jugoslaviju pamti o losem, neko po dobrom... svako ima svoje razloge za to i to je normalno

isto je tako normalno da se neko s vremena na vreme zapita 'kakva bi bila danasnja reprezentacija Jugoslavije da ona jos uvek postoji?'

pa i ta Spanija mamu mu *****, se sastoji od vise razlicitih naroda... ni oni ne bi bili ni izliza ono sto su ni u fudbalu, ni u kosarci kad bi Baskijci, Katalonci prestali da igraju za njih...

uzmi u obzir da su samo braca Gasol Katalonci... a ima ih jos

Sledece je Evropsko prvenstvo,tu idemo u punom sastavu sa Keseljom,Ercegom,Nedovicem,Lucicem,Macvanom,Savanovicem (mozda sa Micovim i Velickovicem ako im Sale oprosti) ! Umesto Simonovica,Katica,Bircevica (da izuzmemo Krleta jer se oprostio od repke) imacemo one igrace koje sam nabrojao (a da se ne lazemo bolji su od Katica,Bircevica i Simona)... Imam pitanje sta je sa Darkom Milicicem ??? Jel ce se on vracati na kosarkaski parket ??? ili je prekinuo svoju igracku karijeru ?

nije ovde problem jesi patriota ili patriJota, vec je problem sto ne mozes da shvatis da postoje ljudi koji razmisljaju drugacije od tebe

neko Jugoslaviju pamti o losem, neko po dobrom... svako ima svoje razloge za to i to je normalno

isto je tako normalno da se neko s vremena na vreme zapita 'kakva bi bila danasnja reprezentacija Jugoslavije da ona jos uvek postoji?'

pa i ta Spanija mamu mu *****, se sastoji od vise razlicitih naroda... ni oni ne bi bili ni izliza ono sto su ni u fudbalu, ni u kosarci kad bi Baskijci, Katalonci prestali da igraju za njih...

uzmi u obzir da su samo braca Gasol Katalonci... a ima ih jos

pola ekipe su im Katalonci... i Navaro

Jesto ono sinoc bilo smesno, ali to je i normalno za onakav nas tim posle 3 utakmice koje su odigrali na ludackom nivou. Ne moze da se i 4-i mec odigra uzastopno sa tim intenzitetom, narocito kada protiv sebe imas ekipu koja pravi serije i serije. Bilo je logicno ocekivati da posle prve njihove serije mi padnemo, i fizicki i psihicki. To sto se sinoc desilo je logicno. Da smo igrali sa Amerima u osmini finala npr., bila bi mnogo bolja utakmica, a najbolja bi verovatno bila u cetvrtfinalu, jer bi nasi imali visok moral zbog pobede u osmini finala, i fizicki ne bi bili toliko istroseni, kao sinoc.

U stvari, jedna od najboljih stvari koje je novobeogradski folirant uradio, a sta Duda ranije nije radio, je da je u grupnoj fazi igrao sa totalnim kalkulacijama, presirokoj rotaciji, i cuvao snagu tima za fazu ispadanja, kada je najbitnije. On posto je bio igrac verovatno zna koliko je bitno da su one price 'uvek na svakoj utakmici daj maksimum' nesto sto nema veze sa zivotom. Inace, to je nesto u cemu su diktatorski tipovi trenera kao sto je Duda i Obradovic losi, i takvi treneri ce imati sve slabije rezultate u bilo kom sportu u buducnosti. Taj stav je prolazio tamo negde do 80-ih,. kada je sport bio polu-profesionalan, i graci nisu igrali toliko utakmica. Danas, em igraju duplo vise utakmica, em na njima potrose duplo vise kalorija, jer je igra i brza i snaznija. Moras da kalkulises ako si trener, narocito ako dodjes na turnir sa tako tankim timom koji nema klupu.

U stvari, bolje da budes Muta tip trenera, nego to, jer cak i Muta tip trenera- drugarsko lik koji nema bas neki autoritet i koji psuje a svi ga ne jebu ni 3 %. On taj autoritet nekad mozda moze da stekne kroz iskustvo i rezultate. Diktator trener nikada nece imati pravi autoritet kod igraca, plus ce rezultati tima trpeti jer ne razume igrace, i pokusava sve njih da nametne u neki kalup. To se posebno vidi u kosarci, jer je kosarka najindividualniji od svih timskih sportova, i tamo je igrac jos bitniji nego u nekim drugim timskim sportovima.

Poslednja izmena:
Jesto ono sinoc bilo smesno, ali to je i normalno za onakav nas tim posle 3 utakmice koje su odigrali na ludackom nivou. Ne moze da se i 4-i mec odigra uzastopno sa tim intenzitetom, narocito kada protiv sebe imas ekipu koja pravi serije i serije. To sto se sinoc desilo je logicno. Da smo igrali sa Amerima u osmini finala npr., bila bi mnogo bolja utakmica, a najbolja bi verovatno bila u cetvrtfinalu, jer bi nasi imali visok moral zbog pobede u osmini finala, i fizicki ne bi bili toliko istroseni, kao sinoc.

U stvari, jedna od najboljih stvari koje je novobeogradski folirant uradio, a sta Duda ranije nije radio, je da je u grupnoj fazi igrao sa totalnim kalkulacijama, presirokoj rotaciji, i cuvao snagu tima za fazu ispadanja, kada je najbitnije. On posto je bio igrac verovatno zna koliko je bitno da su one price 'uvek na svakoj utakmici daj maksimum' nesto sto nema veze sa zivotom. Inace, to je nesto u cemu su diktatorski tipovi trenera kao sto je Duda i Obradovic losi, i takvi treneri ce imati sve slabije rezultate u bilo kom sportu u buducnosti. Taj stav je prolazio tamo negde do 80-ih,. kada je sport bio polu-profesionalan, i graci nisu igrali toliko utakmica. Danas, em igraju duplo vise utakmica, em na njima potrose duplo vise kalorija, jer je igra i brza i snaznija. Moras da kalkulises ako si trener, narocito ako dodjes na turnir sa tako tankim timom koji nema klupu.
Ako su Duda i Obradović diktatorski tipovi trenera, ne znam kako onda Vujoševića okarakterisati?! :)

Opet, ono sto se vidi, suprotno vasim mozganjima, je to da je trening najbitniji. Od svih americkih igraca, jedino Dejvis ima fizicke predispozicije koje su bolje od Bjelicinih za kosarku. To nema cak ni Farid, koji ne moze da tako kontrolise svoje teziste, samo je skocan, cak ni Rouz. Da je Bjelica trenirao u Americi, on bi bio duplo bolji igrac nego sto je sada, on ima ludacki dobro telo za kosarku. Svaki od ovih americkih igraca je u svojoj karijeri proveo sa individualnim trenerima 3 puta vise vremena nego ceo nas tim zajedno.

I da, trening je i teretana.

Poslednja izmena:
Ako su Duda i Obradović diktatorski tipovi trenera, ne znam kako onda Vujoševića okarakterisati?! :)

Vujosevic je isto diktator, za nijansu inteligentniji od njih, i za nijansu vece gov.no od njih. I jedno i drugo je bas, bas tesko, tako da je Dule bas specijalan.

Nije Dule toliki diktator kao ova dvojica, kod kojih se vidi da nemaju apsolutno nikakvo postovanje prema igracima. Nema ni Dule neko postovanje prema njima, ali dok ga slusaju, ne divlja toliko. Ovi lude posle prve igracke greske, Dule posle 5-e.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back