Ja zaista nikada ni od koga nisam cula da su cetnici izdajnici, cak ni u skoli nisam ucila na taj nacin, jer su svi profesori istorije smatrali Tita demonom.
I sve knjige koje sam citala, svugde je Tito monstrum.
O Titu su lepo pisali i pricali samo oni koji su morali.
Od obicnih ljudi u mom okruzenju, znam samo jednog koji kao nesto misli lepo o periodu s Titom, svi ljudi koje poznajem i koje sam tokom zivota upoznala - misle da su cetnici nasi jedini heroji.
Pitanje za tebe:"Kako se zovu saradnici okupatora?
a) Izdajnici
b) patriote
Evo malo cu ti pomoci.Nije pod b).
ČETNICI, NEMCI, BUGARI I LJOTIĆEVCI ZAJEDNO U NAPADU
Br. 88
25. III. oko 19h primio sam u Užicu sledeću količinu municije:60.000 metaka puščane municije 7,937.000 " mitraljeske " 7,99.000 " puščane municije (engleske)7,721.150 " mitraljeske municije (holandske) 6,516,640 " za M. Pi. 9 mm400 bombi za bacač 81 mm.400 " " " 45 mm.
Obećano nam je još 30.000 metaka puščane munciije. Dobićemo čim transportstigne u Užice.
Kako je put kod Prilika bio zatvoren od komunista to sam kamione ostavio uPožezi a ja sam sa malim autom prebacio 9.000 metaka malom Eriću i Kalči Markoviću.
Municiju sam do rudnika prebacio tek 26. - III. oko 17h.
Zlatibor je od 24. III. potpuno prazan od komunista. Bugari i poljska straža drže liniju Bela Reka - Zbojštica. Tri bugarske kolone u jačini od po jednog bataljona krenule su u zoru 25. III. prema jugu sa linije Užice - Požega. Kolone su 26. III. u veče stigle naliniju Katići - Prilike.
Dobrovoljački puk Marisava Petrovića razbijen je od strane komunista 25. III. u veče kod s. Sivčine. Dobrovoljci su se povukli na rudnik gde se i sada nalaze.
Bugarski bataljon pod komandom majora Haralampijeva primio je isto veče borbu sa partizanima. Komunisti su bili nadmoćniji i bugari su se povukli u Ivanjicu.
Za sada u okolini Ivanjice nalaze se sledeće snage: Cvetić i Marković na liniji Mučanj - Kušiće, jedan bataljon bugara Katići, jedan bataljon bugara Prilike plus 4 tenka,puk dobrovoljaca dve čete rusa(Pripadnici Ruskog zaštitnog korpusa)1 i 4 tenka, Ivanjica tri bataljona bugara i dve čete nemaca koji su ovog momenta stigli.
Pavle Marković (Zlatiborska brigada) juče popodne bio je u Brekovu i odmah krenuo dalje za Šarenik. Javiće se ovde radi popune municije.
Kako komunisti nadiru ka JI tj. prema ibarskoj dolini to sam još prošle noći ìntervenisao u Beogradu da se Ibar posedne. To će i biti učinjeno. Takođe će i trupe iz Sjenice biti pomerene ka istoku ka Raškoj.
Nemci i Bugari imaju zadatak da gone partizane i dalje. Oni traže da Cvetić i Marković obezbede desno krilo da se komunsiti ne bi izvukli prema Sjenici.