Zasto je propao komunizam

Putin,Si,Kim Dzong Un,sve komunisti diktatori.

Nacisti i liberali jos sanjaju Staljina,komunisti gaze Ukrajinu,liberali samo kmece.
20240908_053537.png

Nije uopšte propao, čak štaviše, mislim da je aktuelniji nego ikad i da vreme komunizma i socijalizma tek predstoji, mislim to kao da je komunizam propao mogu da pričaju samo oni što ništa ne znaju i ništa ne razumeju, jer ono dok god postoji sirotinja, onu nezadovoljni, ekploatisani i dok god postoji socijalna nejednakost i taj nerealni i apsurdni jaz izmedju bogatih i siromašnih komunizam kao ideja će živeti.

Inače sam komunizam nema čak toliko veze sa simbolikom i tom ikonografijom i sa ne znam crvenom petokrakom, partijom, KP-om, Lenjinom, Staljinom, Titom i šta ja znam već pre svega poenta komunizma je ideja i vera u jednakost i neko drugačije i pravednije društvo.

Takodje ako pogledamo koje su države najbolje za život, tipa Norveška, Švedska, Švajcarska, pa ne znam Libija u vreme Gadafija i neke arapske zemlje (iako se to uglavnom odnosi samo na domocilno stanovništvo, na strane radnike i ne toliko) , a zašto su najbolje, pa zato što su pre svega to veoma jake socijalne države i ono što se kaže države blagostanja (iako možda zvanično nisu socijalističke nit furaju to ikonografiju) i prosto bez jake socijalne države ta država nema nikakvu perspektivu i prosto je i samo njeno postojanje besmisleno, čak je i Platon govorio o tome da je svrha i smisao postojanja jedne države sreća i blagostanje njenih gradjana (i da država ako te ne radi ni ne treba da postoji jer prosto ne služi ničemu, ono kao kad imaš veš mašinu koja ne radi ne pere veš ili televizor kome je crko ekran, znači to baciš u djubre jer ono taj uredjaj ne obavlja svrhu za koju je namenjen i ne služi ničemu i samo bezveze zauzima prostor).

Inače neki prirodan poredak stvari je da kapitalisti i vlasnici sredstva za proizvodnju su desničari, da žele da zadrže status kvo i da se gnušaju svake ideje o socijalizmu,revoluciji i jednakosti u društvu dok su radnici i oni koji rade kod tih kapitalista i koji su primorani da rade da bi priživeli (a takvi su u ogromnoj većini) levičari i da zagovaraju socijalizam i ravnopravnije društvo, jednakost, socijalnu pravdu, itd , ali samo ovde imamo tu šizofrenu situaciju i taj paradoks da neki ispranog mozga koji ne znam motaju kablove u nekoj fabrici ili rade u nekoj trafici za 50,60 hiljada, jedu paštetu od 37 dinara i jedva sastavljaju kraj sa krajem i koji su u najpotčinjenijem mogućem položaju da kao zagovaraju kapitalizam, da se gnušaju socijalizma i socijalizam vide kao "opasnost i pretnju" po njih i njihov položaj, ono prosto tragi-komično, ali nažalost imamo dosta tih koji prosto nisu svesni svoje nesvesti i koji su čak i iskreni u toj svojoj imbecilnosti i šizofreniji.

Libija za vreme Gadafija je apsolutno bila super za život, ono nije bilo socijalno ugroženih, ne znam sve je bilo maltene džabe, nisu se plaćale režije, kad se oženiš automatski od države dobijaš stan, ako podigneš kredit da kupiš auto država ti otplati pola kredita, lečenje besplatno, studiranje besplatno, ako hoćeš da studiraš negde preko država ti plaća stipendiju i finansira te, itd, takodje nisi nigde mogao da vidiš Libijce da čiste ulice, rade na gradjevini, konobarišu niti bilo kakve prljave i fizičke poslove kao što nisi mogao da vidiš ni Libijke da rade kao spremačice, kuvarice, da presvlače i prevrću bolesnike po bolnicama, itd, to je sve radila sa strane uvezena radna snaga, tipa ono od 6,7 miliona stanovnika 2, 2 ipo miliona su bili strani radnici, to svakako jeste bila država blagostanja za Libijce, ali nažalost to se odnosilo samo na Libijce i domicilno stanovništvo (iako su i ti stranci bili adekvatno plaćeni za svoj rad nisu uživali sve te beneficije kao tamošnje domicilno stanovništvo), otprilike slično je sad u recimo Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu ili još nekim zemljama ali zato je gotovo nemoguće za stranca da dobije njihove papire i njihovo državljanstvo ma koliko godina proveo tamo, čak mislim da ni ukoliko je rodjen tamo ne postaje državljanin, nego ono to su sve novoformirane zemlje tamo u prošlom veku i od tih lokalaca ko se zatekao tamo zatekao, to je to i oni sad uživaju i nema davanja državljanstva došljacima sa strane, sad zato kažem, za njih lokalce je super a za ostale koji dolaze tamo da rade ono manje-više.

Libija za vreme Gadafija je apsolutno bila super za život, ono nije bilo socijalno ugroženih, ne znam sve je bilo maltene džabe, nisu se plaćale režije, kad se oženiš automatski od države dobijaš stan, ako podigneš kredit da kupiš auto država ti otplati pola kredita, lečenje besplatno, studiranje besplatno, ako hoćeš da studiraš negde preko država ti plaća stipendiju i finansira te, itd, takodje nisi nigde mogao da vidiš Libijce da čiste ulice, rade na gradjevini, konobarišu niti bilo kakve prljave i fizičke poslove kao što nisi mogao da vidiš ni Libijke da rade kao spremačice, kuvarice, da presvlače i prevrću bolesnike po bolnicama, itd, to je sve radila sa strane uvezena radna snaga, tipa ono od 6,7 miliona stanovnika 2, 2 ipo miliona su bili strani radnici, to svakako jeste bila država blagostanja za Libijce, ali nažalost to se odnosilo samo na Libijce i domicilno stanovništvo (iako su i ti stranci bili adekvatno plaćeni za svoj rad nisu uživali sve te beneficije kao tamošnje domicilno stanovništvo), otprilike slično je sad u recimo Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kuvajtu ili još nekim zemljama ali zato je gotovo nemoguće za stranca da dobije njihove papire i njihovo državljanstvo ma koliko godina proveo tamo, čak mislim da ni ukoliko je rodjen tamo ne postaje državljanin, nego ono to su sve novoformirane zemlje tamo u prošlom veku i od tih lokalaca ko se zatekao tamo zatekao, to je to i oni sad uživaju i nema davanja državljanstva došljacima sa strane, sad zato kažem, za njih lokalce je super a za ostale koji dolaze tamo da rade ono manje-više.
Propaganda Lazanskog.

Sve privilegije su imali samo ubice i koljaci iz Gadafijevog vrha.

Arapske drzave zato i imaju najmanje poreze, jer tamo programi Drzave Blagostanja i ne postoje, vec vlast diskrecionim pravom deli pare porodicima svojih glavnih poslusnika.

Pa tako i mogu da privlace neke investicije, zbog tih malih poreza i nepostojanja programa Drzave Blagostanja; doduse, kada bi bile demokratije i slobodna drustva, privukli bi i vise.

Nije uopšte propao, čak štaviše, mislim da je aktuelniji nego ikad i da vreme komunizma i socijalizma tek predstoji, mislim to kao da je komunizam propao mogu da pričaju samo oni što ništa ne znaju i ništa ne razumeju, jer ono dok god postoji sirotinja, onu nezadovoljni, ekploatisani i dok god postoji socijalna nejednakost i taj nerealni i apsurdni jaz izmedju bogatih i siromašnih komunizam kao ideja će živeti.

Back