КОМУНИСТИ

Што год мање лапрдаш - то боље за тебе, јер ИСТИНА се неумољиво полако али сигурно открива:

Друштво

У Београду 20 масовних гробница

Државна комисија за тајне гробнице убијених после 12. септембра 1944. године пописала је више од 18.000 жртаваЗа протеклих годину дана од када је формирана, Државна комисија за тајне гробнице убијених после 12. септембра 1944, успела је да попише више од 18.000 страдалих лица и евидентира више од 190 локација на којима су потенцијалне масовне гробнице широм Србије. Секретар Државне комисије, историчар др Срђан Цветковић, каже за „Политику” да су до сада детаљно испитали 23 локације.


– У потпуности смо завршили истраживање и обраду података за Подунавски, Тимочки и Јабланички округ. Тренутно обрађујемо друге регионе, укључујући Косово и Војводину. Радимо и анализу по местима, колико је људи страдало у односу на број становника, у промилима. Према до сада обрађеним подацима, просечно је то око пет промила становништва у овим окрузима. У појединим местима смртност иде и до 60 промила, као што је у Великој Сејаници код Грделице у близини Лесковца. Наравно, има и места у којима нико није страдао – открива Цветковић.


Обављене су и пробне ексхумације. У Потоку Змијанцу код Бољевца откривена су 44 тела стрељаних цивила из Бољевца и околних места, додаје наш саговорник. Исто тако, код Гувништа код Власотинца, пронађено је 60 лица, махом рањеника равногораца и цивила:


– Они су изведени из болнице из Власотинца одмах по ослобођењу и стрељани. Занимљиво је да је ратни председник Власотинца Светозар Стојановић Буђић апеловао да се уједине све снаге и да се заврши ослобођење, а да се потом формирају судови за ратне злочине, а што би све надгледала енглеска мисија. Већина потписника апела, на челу са Стојановићем, потом је стрељана.


Углавном су ликвидације вршене по јединственом сценарију. Преко спискова који су унапред сачињени, или преко текућих дојава, вршена су хапшења и ислеђивања уз честу примену тортуре. Најчешће током ноћи, уз коришћење жице за везивање, у групама од 15 до 30, људи су одвођени на одређене локације и тамо бивали ликвидирани. По обављеној ликвидацији, простор би био маскиран, а приступ породицама настрадалих забрањиван.

– У Београду смо лоцирали двадесетак тајних масовних гробница у којима би могло да буде више хиљада сахрањених жртава. Данас су нека од тих места у центру града. То су сада паркови, стамбени објекти, игралишта... Највећи затвори су били на месту данашњих факултета, Природно-математичког (Главњача) и Рударско-геолошког (Ђушина). Није превише претерано рећи да су затвори били скоро у свакој великој згради. Рецимо, у шминкерници данашње „Арт телевизије”, на једном од прозорских окана и даље стоје потписи затвореника, који су изгребани у том периоду. Највеће стратише на територији Београда, по свему судећи, јесте Лисичји поток, који је сада стамбено насеље – појашњава секретар Државне комисије за тајне гробнице.


Цветковић додаје да се Комисија сусреће се неколико великих проблема. Први је тај што је ово истраживање требало радити пре двадесетак година, док су многи сведоци били још живи и могли да сведоче из прве руке.


– Друго, недостају нам књиге стрељаних за многе градове и регионе, укључујући Београд, Шабац, Чачак... Тако смо принуђени да се више ослањамо на секундарне изворе. Али, највећи проблем су нам теренска истраживања, јер изискују велика средства, којима не располажемо у овом тренутку, а Комисија још увек нема чак ни свој аутомобил. План је да у наредној години много већи акценат ставимо на теренска истраживања и ту очекујемо велику помоћ владе и Министарства правде. Позивамо, такође, све грађане који имају одређена сазнања да се јаве на телефон 011/339-82-48, како би нам помогли да овај посао што пре приведемо крају.


Бојан Билбија
-----------------------------------------------------------


Уредне књиге стрељаних

– Комисија не би могла ни да започне рад без одлуке владе да скине ознаке тајности са докумената која се тичу страдања лица после септембра 1944, што је влада учинила у априлу. У највећем броју случајева код пописивања лица, ослањамо се на архиву БИА, која је похрањена у Архиву Србије. Насупрот увреженом мишљењу, испоставило се да ипак постоји сачувана грађа о репресијама после Другог светског рата и да је она уредно, детаљно и прецизно вођена у службама безбедности, Озни и Удби. Највише су нам били од користи спискови и књиге стрељаних, које су укоричене и уређене након 1948. године. Претпостављам да се власт осећала угроженом и да је постојала потреба да се цела Србија мапира у смислу унутрашњих непријатеља. Тако су и потомци стрељаних били потенцијално „сумњива лица” – тврди др Цветковић.објављено: 26.12.2010
ovo bi trebalo svaki Srbin da zna
 
Zvezda i Partizan su tipični komunjarski spljuvci i otpaci , isto kao i recimo ona Stafeta mladosti , Kardeljevo samoupravljanje , Socijalisticki Savezi radnog naroda .... i slična crvena sranja . :D

Немој тако брате.Тито па то смо сви ми.И обрнуто сви смо ми Тито.Јел тако?Путин па ми смо сви Путин.
 
Да ли је ико икада рекао да је све што су комуњаре направиле лоше и да све треба мењати?
Исто као и за нацисте?


Да имаш 2 грама мозга потрудио би се да га употребиш

Pa Srbe su SVI tamanili: i komunisti i kapitalisti i vernici i nevernici i cetnici i partizani i oni sa istoka i oni sa zapada.......

Kako uspeju BAS SVIMA DA SE ZAMERE?
 
Да ли је ико икада рекао да је све што су комуњаре направиле лоше и да све треба мењати?
Исто као и за нацисте?


Да имаш 2 грама мозга потрудио би се да га употребиш

Два грама, ха ха ха па ти си га частио. Нема тај ни промил.
 
Ako Srbima odgovara da pored utvrdjenih zločinaca, na nivou svetske istoriografije, četnika, Nedićevaca i Ljotićevaca izmisli nove, partizane, meni ne smeta,. Deca će mi ionako biti kvalifikovana da mogu da rade u bilo kojoj evropskoj zemlji, a vi, deluxe Srbi se ugušite u sopstvenijm g.o.v.n.i.m.a i lažima.

Kao pozdrav mnogima poštenima na ovom forumu prilažem odlikovanje koje je general Mihailović 1943. godine dobio od vodje Francuskog pokreta otpora De Gola.

draza-odlik-dgol.jpg


Nisam znao da je De Gol bio vidovit te je 1943. godine predvideo da će se rat završiti 1945.

Obratiti pažnju na desnu poziciju.

Objašnjenje Ravnogoraca:

Komandant francuskog pokreta otpora, general De Gol, odlikovao je generala Dragoljuba D. Mihailovića Ratnim krstom. Uz ovaj orden on je izdao i pohvalnu naredbu, koja je 2. februara 1943. godine pročitana svim francuskim jedinicama:

"Armijski general Dragoljub D. Mihailović, legendarni junak, simbol najčistijeg rodoljublja i najviših jugoslovenskih vojničkih vrlina, nije prestao voditi borbu na okupiranom nacionalnom tlu. Uz pomoć rodoljuba, on bez sustajanja ne da mira okupatorskoj vojsci, tako pripremajući onaj konačan juriš koji će dovesti do oslobođenja njegove otadžbine i celog sveta, rame uz rame s onima koji nikad nisu smatrali da se jedna velika zemlja može da pokori surovom zavojevaču."
 
Што год мање лапрдаш - то боље за тебе, јер ИСТИНА се неумољиво полако али сигурно открива:


ali, kakav je stav recimo partija SRS/DSS o tome, jedni su bili DEVEDESETIH sa Milosevicevim i Mirinim komunistima na vlasti u komi-koaliciji SPS-JUL-SRS, a drugi DSS zadnjih osam godina na vlasti, od 2000-2008 pa nista po tom pitanju nisu uradili. Vidi se ko ko su im je gazda, njihove gazde ex-KGB-ovci im nikad ne bi dozvolili da se osvetle silovanja i masakri napravljenih od strane njihovih gazda Crvene armije po Beogradu i Srbiji.

Na teritoriji grada Beograda vojnici i oficiri Crvene Armije 1944/45. godine izvrsili su 9.219 silovanja, 359 pokusaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 1.204 pljacke sa fizickim povredama ("Josip Broz Tito", Vladimir Nazor, Beograd 1953. str. 441)
General Koca Popovic, Peko Dapcevic i Milovan Djilas, Clanovi Vrhovnog Staba NOVJ, posle reoprta da Crevna armija vrsi masovna silovanja i pljacke sirom Srbije, predocili su generalu Kornjejevu, Sefu Vojne misije SSSR-a, nedolicno ponasanje crvenoarmejaca koji ruse ugled i stvaraju nepoverenje Rusa kod veceg dela srpskog stanovnistva. Kornjejev nije hteo do kraja da saslusa sve primedbe vec je energicno reagovao da su to lazne optuzbe, i o tome obavestio Stavku (Vrhovna komanda Crvene armije) da jugoslovenski rukovodioci omalovazavaju crvenoarmejce. Potom je Tito dobio Staljinovo pismo u kome mu je rekao, da Crvena armije mora malo da se ‘’opusti’’ sa Srpkinjama sirom Srbije….i tu i tamo malo silovanja nije tako strasno.
 
To danas i mala deca znaju gde se nalaze ubijeni starosedeoci Beograda, koje je Broz uz pomoc Crvene armije likvidirao sirom Beograda, cifre se krecu izmedju 10,000 do 30,000 i to je samo prvi nalet komunistickih cistki.

ali, kakav je stav recimo partija SRS/DSS o tome, jedni su bili DEVEDESETIH sa Milosevicevim i Mirinim komunistima na vlasti u komi-koaliciji SPS-JUL-SRS, a drugi DSS zadnjih osam godina na vlasti, od 2000-2008 pa nista po tom pitanju nisu uradili. Vidi se ko ko su im je gazda, njihove gazde ex-KGB-ovci im nikad ne bi dozvolili da se osvetle silovanja i masakri napravljenih od strane njihovih gazda Crvene armije po Beogradu i Srbiji.

Na teritoriji grada Beograda vojnici i oficiri Crvene Armije 1944/45. godine izvrsili su 9.219 silovanja, 359 pokusaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 1.204 pljacke sa fizickim povredama ("Josip Broz Tito", Vladimir Nazor, Beograd 1953. str. 441)
General Koca Popovic, Peko Dapcevic i Milovan Djilas, Clanovi Vrhovnog Staba NOVJ, posle reoprta da Crevna armija vrsi masovna silovanja i pljacke sirom Srbije, predocili su generalu Kornjejevu, Sefu Vojne misije SSSR-a, nedolicno ponasanje crvenoarmejaca koji ruse ugled i stvaraju nepoverenje Rusa kod veceg dela srpskog stanovnistva. Kornjejev nije hteo do kraja da saslusa sve primedbe vec je energicno reagovao da su to lazne optuzbe, i o tome obavestio Stavku (Vrhovna komanda Crvene armije) da jugoslovenski rukovodioci omalovazavaju crvenoarmejce. Potom je Tito dobio Staljinovo pismo u kome mu je rekao, da Crvena armije mora malo da se ‘’opusti’’ sa Srpkinjama sirom Srbije….i tu i tamo malo silovanja nije tako strasno.

Crvena armija i partizani su oslobodili srbiju...svidjalo se to tebi ili ne,to niko drugi neije.Sklonili su okupatore iz zemlje,ocistili zemlju od domacih izdajnika,ali ssad vidim da nisu skroz posto ima jos uvek takvih kao ti...
 
Najveća NESREĆA koja je zadesila srpski narod i prije i poslije Turaka. Sluge ruskih Židova koji su u Jugoslaviji imali glavni zadatk uništavanje prvo monarhije, a onda SPC i srpskog naroda u cjelini.

Njihovi đaci u vidu žutih demokrata u Srbiji i tobožnjih socijalista u Crnoj Gori vladaju i dalje.
 
Poslednja izmena:
Што год мање лапрдаш - то боље за тебе, јер ИСТИНА се неумољиво полако али сигурно открива:

Prvo ja ne laprdam vec ti bezocno i bezobrazno lazes,Moje reci se odnose na saradnju komunista i ustasa a to sam u prethodnim postovima pobio i dokumentovao citatima i fotografijama.Posebno se odnosi na podmetnutu fotografiju koja nije saradnja vec predaja ustasa i prelazak u partizane.
Sto se tice drugog dela iskreno kao covek i komunista zalim svaki pojedinacni slucaj ali ogromna vecina streljanih su bili ili saradnici nemaca ili pripadnici vojnih formacija protiv kojih su se partizani borili.
Sto puta ponavljane lazi ipak nece postati istina,morace te da sacekate da pomremo svi kojima je SFRJ na srcu pa onda krojite vasu cetnicku istoriju.
 
Што год мање лапрдаш - то боље за тебе, јер ИСТИНА се неумољиво полако али сигурно открива:

Prvo ja ne laprdam vec ti bezocno i bezobrazno lazes,Moje reci se odnose na saradnju komunista i ustasa a to sam u prethodnim postovima pobio i dokumentovao citatima i fotografijama.Posebno se odnosi na podmetnutu fotografiju koja nije saradnja vec predaja ustasa i prelazak u partizane.
Sto se tice drugog dela iskreno kao covek i komunista zalim svaki pojedinacni slucaj ali ogromna vecina streljanih su bili ili saradnici nemaca ili pripadnici vojnih formacija protiv kojih su se partizani borili.
Sto puta ponavljane lazi ipak nece postati istina,morace te da sacekate da pomremo svi kojima je SFRJ na srcu pa onda krojite vasu cetnicku istoriju.

:ok::ok::ok:
 
Дали ико спори да Звезда не би постојалабез комуњара?
Да ли ико од озбиљних навијача подржава промену имена и грба?

традиција је традиција, то се не мања............али идеологија оних који воле звезду је временом аванзовала и посталаједна од најјачих сила која се борила против комунизма......за разлику ...

Pa još samo fali da sporite.z:lol:
 
To danas i mala deca znaju gde se nalaze ubijeni starosedeoci Beograda, koje je Broz uz pomoc Crvene armije likvidirao sirom Beograda, cifre se krecu izmedju 10,000 do 30,000 i to je samo prvi nalet komunistickih cistki.

ali, kakav je stav recimo partija SRS/DSS o tome, jedni su bili DEVEDESETIH sa Milosevicevim i Mirinim komunistima na vlasti u komi-koaliciji SPS-JUL-SRS, a drugi DSS zadnjih osam godina na vlasti, od 2000-2008 pa nista po tom pitanju nisu uradili. Vidi se ko ko su im je gazda, njihove gazde ex-KGB-ovci im nikad ne bi dozvolili da se osvetle silovanja i masakri napravljenih od strane njihovih gazda Crvene armije po Beogradu i Srbiji.

Na teritoriji grada Beograda vojnici i oficiri Crvene Armije 1944/45. godine izvrsili su 9.219 silovanja, 359 pokusaja silovanja, 111 silovanja sa ubistvom, 1.204 pljacke sa fizickim povredama ("Josip Broz Tito", Vladimir Nazor, Beograd 1953. str. 441)
General Koca Popovic, Peko Dapcevic i Milovan Djilas, Clanovi Vrhovnog Staba NOVJ, posle reoprta da Crevna armija vrsi masovna silovanja i pljacke sirom Srbije, predocili su generalu Kornjejevu, Sefu Vojne misije SSSR-a, nedolicno ponasanje crvenoarmejaca koji ruse ugled i stvaraju nepoverenje Rusa kod veceg dela srpskog stanovnistva. Kornjejev nije hteo do kraja da saslusa sve primedbe vec je energicno reagovao da su to lazne optuzbe, i o tome obavestio Stavku (Vrhovna komanda Crvene armije) da jugoslovenski rukovodioci omalovazavaju crvenoarmejce. Potom je Tito dobio Staljinovo pismo u kome mu je rekao, da Crvena armije mora malo da se ‘’opusti’’ sa Srpkinjama sirom Srbije….i tu i tamo malo silovanja nije tako strasno.

Крајње је време ДА НАУЧИШ ДА РАЗЛИКУЈЕШ СОВЈЕТЕ ОД РУСА ---- између њих је огромна разлика исто као између СРБА и ПАРТИЗАНА...
 
Otkopavanje istine - „Večernje novosti“ u saradnji sa Institutom za savremenu istoriju otkrivaju nedela vlasti posle II svetskog rata (22). Cilj serije: ne prepravljati istoriju, ne osuđivati nikog, ali sva tajna groblja potrebno je obeležiti

DO KAKVIH SAZNANJA SE DOŠLO U SERIJI „NOVOSTI“
POZNATE TAJNE GROBNICE

BEOGRAD
Likvidirano između pet i sedam hiljada narodnih neprijatelja.
Tajne grobnice: Lisičji potok, Kalemegdan, Ratno ostrvo, Ada ciganlija, prostor gde je sada Ambasada Turske, Belimarkovićev voćnjak, Banjička šuma, Košutnjak, stadion „Grafičar“, park Manjež, park Tašmajdan, kod hale „Pionir“, stadion FK Obilić, Centralno groblje, naselje Braća Jerković, Rakovica, letnja pozornica Topčider, Jajinci, Železnička kolonija, Šarena ćuprija, padine Avale, Makiš...

NOVI SAD
Streljano oko 250 uglednih Novosađana posle rata. Tajne grobnice: Rasina šuma.

ZAJEČAR

Po oslobođenju je likvidirano više stotina viđenijih ljudi Zaječara, Boljevca i okoline.
Tajne grobnice: brdo Kraljevica, Senjak kod artiljerijske kasarne i put ka zaječarskom selu Nikoličevo.

LESKOVAC
Streljano više stotina uglednih građana.
Tajne grobnice: Selo Slavnik, Ickova njiva, Lapotince iza bolnice, jaruge Gornje i Donje Stopanje, kod Poljoprivredne škole...

KRAGUJEVAC

U gradu i okolini streljano oko hiljadu ljudi.
Tajne grobnice: „Kapislana“, kod sadašnje fabrike „Zastava“.

ČAČAK

Streljano 266 ljudi sa područja Čačka, Gornjeg Milanovca i Lučana.
Ukupno u tajnim grobnicama sahranjene 592 žrtve.
Tajne grobnice: kod Borčevog stadiona, po okolnim selima.

NIŠ
Procenjuje se da je oko 1.000 ljudi likvidirano.
Tajne grobnice - Brdo Bubanj, iza KP doma, igralište teniskog kluba Radnički, rov iznad Tvrđave i brdo iznad Niške banje.

KRALJEVO
Streljano više stotina Kraljevčana.
Tajne grobnice: Lagersko groblje, Popov potok, priobalje Ibra u centru grada, Kanova njiva, kod Doma tehnike.

KRUŠEVAC

Više stotina ljudi streljano.
Tajne grobnice: Bagdala, Garski potok, Slobodište, vrbaci Zapadne Morave...

ŠABAC
Više stotina ljudi likvidirano posle rata.
Žrtve su bacane sa Savskog mosta.

VALJEVO
Više stotina žrtava.
Tajne grobnice: Stara ciglana na Petom
puku, Kamenitovce, Ševarice, Maljevičke jaruge.

SMEDEREVO
Likvidirano više stotina ljudi.
Tajna grobnica:
Jezavska jama pored srednjovekovne tvrđave.

UŽICE
Najmanje 300 žrtava.
Tajne grobnice: Iznad kasarne u Krčagovu, Zukovina iznad ulice Mage Magazinović, naselje Pora, izvorište Uremovačkog potoka.

PIROT
Tajna grobnica: kod Kostinog mosta.

PROKUPLJE
Streljano najmanje 213 ljudi.
Tajne grobnice: brdo Hisar i okolina reke Toplice.

* * * * *

GRADONAČELNICI OBEĆAVAJU OBELEŽJA

MILAN MILOŠEVIĆ, Šabac
Izgradili smo hram svete Petke Paraskeve koji je svojevrsni spomenik stradalnicima

ZORAN JAKOVLJEVIĆ, Valjevo
- Potrebno je da se pronađu svi grobovi.

VEROLJUB STEVANOVIĆ, Kragujevac
- Odlučili smo da postavimo spomenik žrtvama u pivarskokm parku nedaleko od ovog stratišta, u krugu „Zastave“.

VELJKO NEGOVANOVIĆ, Čačak
- Traganje za navodnim stratištima za mene je čista glupost.

DRAGAN AZDEJKOVIĆ, Kruševac
- Opština je opredelila nekoliko hektara na bagdali za spomen obeležje. Pošto projekat prođe proceduru, Kruševac će dobiti crkvu pomirenja.

PREDRAG UMIČEVIĆ, Smederevo
- Podići ćemo spomen obeležje na Jezavi jer to ljudi koji su izgubili živote zaslužuju.

JOVAN MARKOVIĆ, Užice
- Najmanje što možemo učiniti je da podignemo spomen obeležje žrtvama na teritoriji Užica.

* * * * *

VEĆ PODIGNUTO
* Crkva svete Petke u Šapcu, podignuta u spomen žrtvama
* Krst podigli potomci žrtava na brdu Kraljevica kod Zaječara
* Spomenik žrtvama kod Gromovice u Kragujevcu
* Krst na Popovom potoku u Kraljevu podigli potomci žrtava
* Krst podignut pod Bagdalom u Kruševcu
* Ekshumirani posmrtni ostaci sahranjeni u porti manastira Vavedenje u Beogradu.

* * * * *

ŠTA SU REKLI O INICIJATIVI „NOVOSTI“ POLITIČARI, UMETNICI, SUDIJE, ISTORIČARI, AKADEMICI...
ISTINA MORA IZAĆI NA VIDELO

IVICA DAČIĆ, ministar unutrašnjih poslova i zamenik premijera:
- Ne sporim pravo da se sazna istina o svemu što se dešavalo posle Drugog svetskog rata. Protiv sam, ako se iz toga krije namera da se izvrši revizija događaja od 1941. do 1945. godine.

SLAVICA ĐUKIĆ-DEJANOVIĆ, predsednica parlamenta:
- Treba da se zna svačije grobno mesto. Istorija ima svoj sud, ali porodice ljudi koji su izgubili život imaju pravo na pijetet prema bližnjima.

VUK DRAŠKOVIĆ
, lider SPO
- SPO zahteva od Vlade Srbije da nadležnim državnim organima naloži otkrivanje i otkopavanje svih tajnih stratišta komunističkih žrtava.

TOMISLAV NIKOLIĆ (SNS)

- Podržavam akciju „Novosti“, ako je njen cilj human i zasnovan na želji da se utvrdi istina i na ljudskom pravu potomaku da pronađu kosti svojih predaka.

VOJISLAV KOŠTUNICA (DSS)
NAŠ zadatak je da se sa najvećom poštom odnosimo prema svakoj nevinoj žrtvi. Tako razumem i inicijativu „Novosti“ da se svaka žrtva popiše i dostojanstveno sahrani.

VELIMIR ILIĆ (NS)
- Pune su jaruge neupokojenih tela. Očekujem da država reši tu veliku istorijsku nepravdu.

RADOŠ LJUŠIĆ

- Srbija treba da zna ime svake žrtve i da kao država obeleži grobna mesta svim ubijenim.

ČEDOMIR ANTIĆ
- Oni koji su ubijali, postigli su svoj cilj, njihove žrtve su zaboravljene, a društvo u kome živimo je prihvatilo prećutnu sramotu. Zato je inicijativa „Novosti“ veoma značajna.

LJUBOMIR DINIĆ

- Utemeljeno, racionalno, dokumentovano treba da se dođe do prave istine i da se obeleže sve tajne grobnice.

PREDRAG MARKOVIĆ

- Ozbiljnost jednog naroda meri se, između ostalog, i razumnim poštovanjem svojih žrtava.

VASILIJE KRESTIĆ
- Inicijativa da se pronađu grobovi stradalih je hrišćanska i civilizacijska ideja koju naravno podržavam.

ZORAN STOJKOVIĆ, bivši ministar pravde:
- Sve priče o Evropi i našim integracijama padaju u vodu ako se država ne suoči sa istinom i zločinima od pre šest decenija.

MATIJA BEĆKOVIĆ
- Protivnici nisu samo lišavani života već i smrti. Ne verujem da taj veliki projekat nije imao autora. Razlog bi mogao biti u tome da onaj ko nema groba, nije ni živeo, a ko nije živeo ne može biti ni mrtav, a nije mrtav jer ga nije niko ni ubio...

SLOBODAN RAKITIĆ
- Dugo smo živeli sa duboko zakopanom istinom o nevinim žrtvama komunističkog terora posle rata. Nema većeg greha nego ne sahraniti mrtve i ne znati gde su im grobovi.

DUŠAN KOVAČEVIĆ

- I danas članovi „komunističke“ partije ne daju da se istina iskopa, a da se nesrećnim stradalnicima bar popišu imena i da im se podigne bar zajednički spomen-park.

SINIŠA KOVAČEVIĆ

- Vreme je da se podvuče crta. Da se otvoreno priča o svim zločinima - partizanskim i četničkim. Da se žrtve u grobu izjednače, da bi njihovi potomci mogli da se pogledaju u oči i izljube.

SVETLANA VELMAR-JANKOVIĆ

- Neophodno je da otkrijemo, dok ih vreme ne potopi u duboku tminu zaborava, sve oni koji nisu još položeni u mir sopstvenih grobova.

BATA ŽIVOJINOVIĆ

- Svi koji su ubijeni za vreme i posle Drugog svetskog rata, bilo da su partizani, četnici ili građani koji nisu nosili pušku, treba da dobiju svoje grobno mesto.

EMIR KUSTURICA
- OD Jevreja smo morali naučiti da naši vlastiti mrtvi, moraju prvi biti prebrojani. Po svaku cenu, bez obzira na ideološku tranu kojoj su pripadali...
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:243999-Pomirimo-zive-i-mrtve
 
Крајње је време ДА НАУЧИШ ДА РАЗЛИКУЈЕШ СОВЈЕТЕ ОД РУСА ---- између њих је огромна разлика исто као између СРБА и ПАРТИЗАНА...E ovo je kao da si rekao, da je ogromna razlika između šije i vrata...z:D

Partizani su bili SRBI, SRBENDE, utuvi to u glavu već jednom. Srbi koji su se borili
protiv nacista i kojima je bilo dosta kraljeve tiranije.z:poz:
 
Крајње је време ДА НАУЧИШ ДА РАЗЛИКУЈЕШ СОВЈЕТЕ ОД РУСА ---- ...

Da, da velika razlika, najvise boljsevika je bilo Rusa u SSSR, koji su podrzavali NACISTE od 1939-1941 u ratu Britanaca i Francuza protiv nacista. Istorija koju RUSOFILI ne sme da prikazu u Srbiji, zahvaljujci Rusima su nacisti osvoji Evropu 1939-1941;
 

Back
Top