Коме треба бака - сервис?

Početak nije bio o tome, čitala sam s razumevanjem. Ja ne pričam o tome, nego, recimo o detetu koje povraća, ja moram na posao, muž isto, a moja mama ne može da bude sa njim jer mora da se sunča ili se dogovorila da pije kafu sa drugaricama.
To je već sebično. Možda i ne može da se nazove roditeljstvom.
Hej, obradujem se vako kad vidim neko malo slatko biće sa svetlećim okicama i htela bih da ga držim u rukama da mu govorim bući bući i da ga blago štipkam po obraščićima da ga grlim u guram nos u njegov mirišljavi bebeći vratić

ali na svu sreću brzo me mane ta potreba.

svoje unuke nemam ali kada i ako ih budem imala neću biti baka servis zato što bilo koja vrsta rutinske obaveze ruši taj bući bući odnos koji bi imala sa tim malim bićem.
morala bih da se uozbiljim a za babe nije svojstveno da budu ozbiljne jer im je pun nos ozbiljnosti kroz život....
Ko kaže da bake moraju da budu ozbiljne? Pa nisu ni sve mame uvek ozbiljne. :rumenko:
Ja bih volela da sam tako tolerantna osoba i puna razumevanja. Ali znam da bih ozbiljno zamerila majci da me ispali kad mi treba zbog nečeg poput kafe ili serije. Isto ako što bi ona meni zamerila ako na pr. ne mogu da je odvezem kod dr jer sam rešila da gledam film ili da ne radim ništa. I ne samo ona, ja bih i sama sebi to zamerila. Baš sam zlopamtilo, znam.
Nisi zlopamtilo. To je briga, ljubav, deo roditeljstva.

• Podržavam
Reactions: Red
Ko kaže da bake moraju da budu ozbiljne? Pa nisu ni sve mame uvek ozbiljne. :rumenko:
Па кажу ове које се саблазне на податак да моја деца од једноцифрених година сама поставе да једу, расклоне а не трчи баба да то уради. Мајке које јуре безглаво да пунолетним синовима поставе јело кад дође из школе или са посла, јер остаће гладан. Није научио, мрзи га итд и онда дођемо до теме Зашто неће нека да се уда за Србина!

Па кажу ове које се саблазне на податак да моја деца од једноцифрених година сама поставе да једу, расклоне а не трчи баба да то уради. Мајке које јуре безглаво да пунолетним синовима поставе јело кад дође из школе или са посла, јер остаће гладан. Није научио, мрзи га итд и онда дођемо до теме Зашто неће нека да се уда за Србина!
To je razlika između samostalnosti i "neka baba će".

Тако да, сви који су на теми споменули игнорисање, нељубав па чак и мржњу су омашили поенту. Питање је шта је љубав и како се преноси.
Везати дете за себе зависничком љубављу или дрилом са пуно љубави изградити способне и самосталне људе?
Гласам увек за другу опцију, још сто живота да живим, потпуно бих исто поступала.

nisu :lol:
neke znaju da lete iznad krovova kao mary poppins
1729847173274.png

To je razlika između samostalnosti i "neka baba će".
Имам милион примера..жена од 60+ ми се стално жали како не може да отпутује код сестре јер чува унуче(није да ме занима ал чујем) и једном је питам кплико унук има година, каже 12 . Можеш ли да замислиш мој шок! За мене је дете од 12 година мали човек, какво чување, аман!

Тако да, сви који су на теми споменули игнорисање, нељубав па чак и мржњу су омашили поенту. Питање је шта је љубав и како се преноси.
Везати дете за себе зависничком љубављу или дрилом са пуно љубави изградити способне и самосталне људе?
Гласам увек за другу опцију, још сто живота да живим, потпуно бих исто поступала.

Naučiti dete samostalnošću je jednako dati mu krila.

A što ne čitaš i post na koji sam ovako odgovorila pa bi shvatio na šta se odnosilo, na one koji decu rađaju sa planom da im ih roditelji čuvaju. A što se tiče moje unuke, njeni roditelji jedva čekaju da se "goozim" jer ako ja ne uspem da odem kod njih, eto njih kod mene ;) baka koja ima kući sa dvorištem u odnosu na njihov stan je uživanicija za dete.
znas ti mene
uletim u post kao padobranac.

nista licno :cmok:

e moja knjigovođa i njen muže svake godine vode unuke na letovanje....
nisam je nikada pitala zašto to radi.

verovatno ne bi znala odgovor
Е па то ми је ок, узети унучиће и повести на летовање, али замисли ти и драги млади са ситном децом поведете свекрву. Она да пази децу, јамачно а ви да немате слободу мсмммм :roll:

Е па то ми је ок, узети унучиће и повести на летовање, али замисли ти и драги млади са ситном децом поведете свекрву. Она да пази децу, јамачно а ви да немате слободу мсмммм :roll:
pa u mom prvom lošijem braku
vodili smo babu jedne godine sa nama
neopisivo iskustvo, ali preživeli smo
ipak jednom je jednom pa se zaboravi
a svako leto je svako leto i to je već angažman kao stalni radni odnos...
pa što si otišla u penziju ako hoćeš i dalje da radiš ostani u firmi bar če da ti daju platu jednom mesečno...

Svako razume temu kako želi, isto kao i ljubav, isto kao i čuvanje unučića, isto kao i vođenje babe na letovanje.

Back