Koliko vam auto troši?

Мени рекли на сваком малом сервису с све мислим то претерано. Мењај уље, филтере, мењај свећице. Не бих...бар 2 сервиса
Menjaj servis. Filter za ulje menjaj kada i ulje, ali svecice zavise od preporuke proizvodjaca. Kod starog pasata preporuka je bila svake cetiri godine bez obzira na kilometrazu. Kod Korole se menjale na 100K, subaru outback isto 100K. Govorim o modelima koji su 10 godina ili vise.
Meni su pokusavali da prodaju menjanje ulja u kocnicama svakih 20K.

Ima bile su nekada svećice koje su trajale jedva 10.000 km neke naše domaće krš
spark-plug-f80-super-bosna.jpg

Menjaj servis. Filter za ulje menjaj kada i ulje, ali svecice zavise od preporuke proizvodjaca. Kod starog pasata preporuka je bila svake cetiri godine bez obzira na kilometrazu. Kod Korole se menjale na 100K, subaru outback isto 100K. Govorim o modelima koji su 10 godina ili vise.
Meni su pokusavali da prodaju menjanje ulja u kocnicama svakih 20K.
Мој је Рено 1996.годиште и некако мењати на интервал од 8.000 км свећице кад и уљe, filtere некако ми звучи претерано.

Кажу да има много кинеских копија који нису низашта..Оне из СФРЈ су биле врх.

Мој је Рено 1996.годиште и некако мењати на интервал од 8.000 км свећице кад и уљe, filtere некако ми звучи претерано.

Кажу да има много кинеских копија који нису низашта..Оне из СФРЈ су биле врх.
Jok na 8000 to ti uzimaju pare a mozda i ne promene svaki put :) .. imas u servisnoj od 15-50k km ..

Jel mnogo pezou 206 benzincu 1.4 motoru po gradu 9.5 litara?Toliko pije ali nesto mi mnogo ali mozda je i realnost za Bg guzve toliko.
Jel to 1.4 od 75ks ili od 88ks? Ja sam imao ovaj drugi, isto je trosio toliko otprilike. Rekao bih da je to normalno, pogotovo u Beogradu gde se stalno stoji u guzvama i na semaforima....

https://www.auto-data.net/en/peugeot-206-facelift-2003-1.4i-75hp-34673 - fabricki 8.9 po gradu

https://www.auto-data.net/en/peugeot-206-facelift-2003-1.4i-16v-88hp-34675 - fabricki 8.5 po gradu

Luka Beograd/1.4 motor 55 kw /75 ks....8 ventila nije 16

Pise da bi trebao oko 8.5 piti po gradu ali mehanicar mi rece sve zavisi vremenski koliko si u guzvi..

Zna on i 9 srknuti ali uglavnom 9.5 na 100 km.

Neznam sta uraditi da popravim potrosnju?

Mada sam isao i u servis panter i rekose cak oko 10 da mu normalno hahaha...

A tu mu je to cim je fabricka 8.9 potrosnja..jos moj 16 god star...i zacas posla 9.5

Mada i na otvorenom on loce ko smuk...autoput 130 km na sat/ispod 7.5 nece....

Poslednja izmena:
Cilj kapitalizma je da se ništa ne isplati običnom smrtniku i da ga pljačkaju na svakom koraku dok se bogati bogate još više i uživaju. E onda usledi krvava revolucija pa ih sve pobiju pa krenu ponovo od nule, onda u nekom trenutku opet lopovi zajašu i tako u krug.

Nazalost vise se ni plin ne isplati ugradjivati...ja se secam kad sam ko klinac od 18 godina, vozio Juga, pa sipam plin za 200-300din i vozim se celo vece... :D
Plin je 94 dinara a benzin i dizel su otisli :zima2:

Ma valja odrzavati turaega mada i on loce i pije i odrzavanje skupo...nije problem kupiti auto ali posle toga su problemi...tesko benzinci idu po gradu ispod 9 litara...dizelasi mali ili plinadjije su drugo...
Letva volana preskupa …

Cilj kapitalizma je da se ništa ne isplati običnom smrtniku i da ga pljačkaju na svakom koraku dok se bogati bogate još više i uživaju. E onda usledi krvava revolucija pa ih sve pobiju pa krenu ponovo od nule, onda u nekom trenutku opet lopovi zajašu i tako u krug.
Tacno tako Mario....sto bi Bora Corba otpevao...stoka sto za dusu pije a znam lazu drkadjije......lazu nas kroz istoriju i izivljavaju se nad nama....daju mizerne plate a cene svetske.....uvek ista prica....

Back