Koliko vam auto troši?

Evo malo putne statistike.

Mainz - Beograd (1.4.2022)
VW Golf 7 1.4 TSI

Mz: 40.493km, 8.03h
Bg: 41.894km, 22.18h
Ukupno: 1403km, 14h 15min

Prosečna brzina: 116km/h
Prosečna potrošnja: 6.9l
Ukupno u vožnji: 12h 11min
Čekanje na granici: 1h 27min
Ukupno pauze: 37min
Ceo put: 14h 15min

tako da treba paziti i na kojoj pumpi se toci.
Da, to je sa benzinom ogroman problem..Dok sam imao 205 naspem na jednoj pumpi, blizu mene (da ne pravim antireklamu, pumpa je iz Batajnice) ustvari dospem samo da ima u autu.Sa tih 10l i mozda 7-8 koje su bile u rezervoaru predjem 40ak km i auto stane, nema goriva. Sreca sto sam tada vozio iskljucivo po gradu, bilo lepo vreme, bas ako moram..
Nikad vise nisam menjao pumpu na kojoj sipam gorivo. Sa dizelom nema tako velikih odstupanja, ali i sipam na dve pumpe u Srbiji i dve u Bosni, kad sam tamo.

Da, to je sa benzinom ogroman problem..Dok sam imao 205 naspem na jednoj pumpi, blizu mene (da ne pravim antireklamu, pumpa je iz Batajnice) ustvari dospem samo da ima u autu.Sa tih 10l i mozda 7-8 koje su bile u rezervoaru predjem 40ak km i auto stane, nema goriva. Sreca sto sam tada vozio iskljucivo po gradu, bilo lepo vreme, bas ako moram..
Nikad vise nisam menjao pumpu na kojoj sipam gorivo. Sa dizelom nema tako velikih odstupanja, ali i sipam na dve pumpe u Srbiji i dve u Bosni, kad sam tamo.
Meni ce cini da je Petrol za sve njih gazda. Sad sam natocio do vrha i valjda je pistolj kasno izbio jer je bas do vrha, nikako da padne kazaljka. A kolege koje voze cisterne mi kazu da svo to gorivo ide sa istog mesta. Znaci da ovi ostali nesto petljaju s benzinom, a mozda i isparava dok se voce tamo amo. Dizel ipak ne isparava, mozda je zbog toga

Razlika je u osetljivosti pištolja na kontrapritisak i automatski izbacuje. Nekad je više osetljiv pa ne napuni do vrha. Ja uvek merim tako što sipam na istom pištolju do vrha. Kada napuštam bosnu uvek insistiram da mi naspe do čepa. To traje malo duže ali stane 7-8 litara više i onda kazaljka ne mrda 100 i kusur km bude preko punog. Lenj sam umesto da nabavim dva kanistera po 20 litara pa da ponesem i povećam autonomiju :-)

Inače kada sipam u bosni na mokroj gori imam do bg i da se vozim po bg 150 km i da se vratim i opet sipam na istoj pumpi u bosni. Taj film neće da može kada sipam u srbiji jer je mnogo lošije gorivo (i skuplje) daleko manje km napravim.

Meni ce cini da je Petrol za sve njih gazda. Sad sam natocio do vrha i valjda je pistolj kasno izbio jer je bas do vrha, nikako da padne kazaljka. A kolege koje voze cisterne mi kazu da svo to gorivo ide sa istog mesta. Znaci da ovi ostali nesto petljaju s benzinom, a mozda i isparava dok se voce tamo amo. Dizel ipak ne isparava, mozda je zbog toga
U Srbiji i ne sipam do cepa, obicno drzim da bude izmedju polovine i 3/4, nisu to neke ni relacije velike koje prelazim, 200-300km maksimalno u danu.
U Bosni sam sipao do cepa, ali sam sipam dok ne vidim naftu u grlu, i to u Zvorniku i u Trebinju, kad sam isao u CG. U povratku opet u Zvorniku pa sam i racunao potrosnju,mada je sve voznja po brdima, nemam nikakve podatke na autoputu ili nekoj takvoj magistrali...
U Srbiji sipam samo na NIS, nikakvi knezovi i ostali prevaranti ne dolaze u obzir, ovaj motor je osetljiv na lose gorivo, a dizne kostaju kao da su od zlata. Jeste tako, neki muljaju, inace je svo gorivo iz iste rafinerije, da li zakazuju aditive tamo ili sami sipaju vec nemam pojma.

Koji model si imao tacno 205 ?

Evo prošli tank potrošnja 4.55 litara! Uspio sam prijeći 960km. 😊
Screenshot_2022-04-18-18-23-25-529.jpg

Redni ili V šestak?
V6, ауто је одличан, има и "спорт" мод - можда би више трошио али никад нисам пробао газити,
+ фабричка кука, навигација, мп3, дупли шибер горе, кожна седишта, адаптивни темпомат, 20" фелне,
има 3 нивоа клиренса, паркинг сензори, чак и батеријску лампу у гепеку, нема каиш већ ланац, хидраулични волан...
ја сам га платио 20кеура а био је 10година стар када сам га купио
5ZSAw8-vakGonEQwKCLmEF1GRpUauisJyOAwcTaf0OVMqWB_WHmpqGBA1i6qyWOP7gR0jXYHn2-yc4xAYV7NcD-w.jpg

Poslednja izmena:

Back