Koliko vam auto troši?

Sa zadnjim točenje prešao 935km, prosječna potrošnja 5litara. Išao na more i nazad (oko 600km), tamo se vozio nešto sitno i još napravio oko 300km doma poslije povratka. Vožnja do tamo većinom starom karlovačkom, onda autocestom. U povratku zbog gužvi po autocesti 20-30km/h jednim dobrim dijelom.
Klima radi cijelo vrijeme.
Sve u svemu ja prezadovoljan.
1000013522.jpg

Vozis na otvorenom dosta i onda logicno da ima tu potrosnju a i dizelasi su namnejeni za to.
Pa zapravo baš i ne. Moje vožnje su većinom po gradu, kratke, ispod 10km. Te nekakve duže znaju biti kad idemo do Zagreba ili na more ili nešto slično tome.
Evo sveukupno u ovih nešto više od 5 godina:
1000013523.jpg

To je znači 5.55 litara prosječna potrošnja. Nešto više od 53 tisuće kilometara prijeđenih u tom razdoblju. Za gorivo sam dao 4115€! Natočio 2955 litara goriva.

Pa zapravo baš i ne. Moje vožnje su većinom po gradu, kratke, ispod 10km. Te nekakve duže znaju biti kad idemo do Zagreba ili na more ili nešto slično tome.
Evo sveukupno u ovih nešto više od 5 godina:
Pogledajte prilog 1783316

To je znači 5.55 litara prosječna potrošnja. Nešto više od 53 tisuće kilometara prijeđenih u tom razdoblju. Za gorivo sam dao 4115€! Natočio 2955 litara goriva.
Onda si promasio kupovinu dizelasa jer on nije namenjen za to, sto ustedis malo na gorivo to sve posle das na dizne, dpf, egr....ok sto provozas i duze relacije to svakom motoru prija.

Onda si promasio kupovinu dizelasa jer on nije namenjen za to, sto ustedis malo na gorivo to sve posle das na dizne, dpf, egr....ok sto provozas i duze relacije to svakom motoru prija.
Ma kakvi promašio. Pogodio "u sridu". Preporodio sam se otkad ga imam. Prijašnjem benzincu nisam mogao nadavati benzina koliko je trošio. Taj je trošio 10, a po zimi i preko 12 litara na 100km. Katastrofa živa.

Ti motori bas trose a nisu bas ni raskosni sa snagom ...evo ovaj 306 sto sam uzeo ima i veliku snagu, auto nije puno tezak a ne trosi puno po lokalu 7 litara.
Da, ovaj je imao samo 33kW.
Pa dobro, ali za Francuza su dijelovi skuplji nego za Nijemca. Bar koliko se meni čini.
Jači auto skuplja registracija, skuplje osiguranje. Kad sve to staviš na papir, zbrojiš i oduzmeš, dođe otprilike na isto. Ako ne platiš na mostu, platiti ćeš na ćupriji. Jbg...

U hr je mnogo bolje gorivo pa nema toliko zapušenja i raspada kao kod nas sa nisovim gorivom.

Inače @Sin_tisućljetne_kulture ja sam sa tom magistralom uvek 4,5- 5 litara prosečne potrošnje tako da ili ne voziš ekonomično ili ima i grada u tom proseku. Zagreb mi je bio uvek 5,5 -6 litara uz navigaciju jer drugačije ne idu one njihove jednosmerne tamo vamo. Bez gužve razume se i zastoja pre podne i uveče.

Srpsko gorivo dodaj litar više.

U hr je mnogo bolje gorivo pa nema toliko zapušenja i raspada kao kod nas sa nisovim gorivom.

Inače @Sin_tisućljetne_kulture ja sam sa tom magistralom uvek 4,5- 5 litara prosečne potrošnje tako da ili ne voziš ekonomično ili ima i grada u tom proseku. Zagreb mi je bio uvek 5,5 -6 litara uz navigaciju jer drugačije ne idu one njihove jednosmerne tamo vamo. Bez gužve razume se i zastoja pre podne i uveče.

Srpsko gorivo dodaj litar više.
Pa ima grada, oko 300km po gradu kad sam se vratio s mora. A kažem, pun auto, nas 4, stvari, klima, dio tom starom karlovačkom cestom, tamo do Udbine, a onda brzom cestom (koju renoviraju u sred turističke sezone, pa se vučeš 20-30km/h po njoj), do Gornje Ploče (Sveti Rok) i onda autocestom. Pa malo vožnje i po moru, tamo u gužvi i tak. Mješovito, recimo 67% otvorena cesta i autocesta, a 33% gradske vožnje i kratke relacije (do 5-6km). I u povratku na autocesti kod Zadra isto čep, kreni-stani, kreni-stani, 20km/h smo se vozili...

Back