Koliko vam auto troši?

Znas kako on mogao da se jebava zastavom po lokalu a sta ce da radi kad na neki ozbiljan put a ona sva rastresena i neudobna, cas moze da crkne nesto.
Застава може лако да се среди. Ја знам да радим неке ствари сам на старим колима и знао сам да их поправим на месту, само да купим део који треба (разводна капа, каблови, сајла квачила, подизач стакла итд.). Проблем код заставе је то што људи неће да се возе у томе. Ја знам за случај, причао ми таксиста, да је један његов колега једном добио позив преко централе да покупи неке жене које су ишле у град. Када је стао са колима испред зграде, нису хтеле да сиђу јер је дошао "стојадин".

Nije bas isto ..ja sam se vozio u 123 koja je bila bas ocuvana i to samo pliva a vozio sam i vozio se u Zastavu solidno ocuvanu, nije isti osecaj.
Није исти осећај, али није ни иста цена одржавања.

Руке за мерцедес су скупље него руке за заставу. Друго, мерцедесе не ради свако, а поготову не старе.

Проблем код заставе је то што људи неће да се возе у томе. Ја знам за случај, причао ми таксиста, да је један његов колега једном добио позив преко централе да покупи неке жене које су ишле у град. Када је стао са колима испред зграде, нису хтеле да сиђу јер је дошао "стојадин".
Mora isle na neku tucu :per:

Не виђају се јер троше доста горива. 200D још и некако. Сви остали троше више. Делови, мајстор, нема климу углавном, споро иде.

Тај ауто може да иде преко милион без проблема. Ја знам таксисту који је прешао 900.000 са једним, мењао само потрошни материјал. Купио га половног. Не знам колико је ауто укупно прешао када га је продао. После је прешао на 124 250D. Ја сам му рекао да је иста прича и са тим аутом. Био као нов, а имао је тад већ сигурно 20-25 година.

Из личног искуства, могу да кажем да ови борд компјутери лажу. Истина је да савремено аутомобили троше мање од старих, али када се сипа на пумпи, јасно се види да кола троше више него што компјутер показује.

Meni je na koradu bord pokazivao u gram kolika je prosečna potrošnja i to auto iz prošlog veka.

Trenutna potrošnja je glupost i nebuloza. Trenutna ti pokazuje 3-4-5 potrošnju ali u to ne ulazi start, isparkiravanje, semafori, uparkiravanje... I to je upitno. Meni na koradu trenutna 60kmh 6 litara naravno da je prosečna bila 12-16 zimi i 20 ako je led pa se vučem.

Twingo koji sam registrovao mojoj lepsoj polovini se pokvario.:lol:
Isao sam u Morahalom s njim i imao dve crte do rezerve a dosuo sam jos za 1500 din. Otisao tamo,vratio se i vozio jos nekoliko dana i tek onda mi je spustio na te dve crte a vozim ga po gradu svaki dan. Prosto mi je neobicno da tako malo trosi.
Kad sam ga registrovao ispalo je da trosi 7,3 po gradu ali sad je spustio izgleda jos za litru. Izgleda da sam naucio da ga vozim. :maramica:

Back