Koliko je strast bitna za opstanak veze?

:roll:
pa sta znam,imas veze koje su stvarno tako i pocele,ono bez starsti,bzv,a razvile su se u duge i valjad dobre veze...:?sta god to znacilo...

A, posle se zale, kako su nezadovoljni svojim zivotom.
Pa, kako i da ne budu?!
To je prividno dobra veza, onda, bar ja tako mislim,
a ljudi su nezadovoljni, podsvesno zbog toga,
nisu svesni da je to razlog, bar ja tako mislim.

:roll:

A, posle se zale, kako su nezadovoljni svojim zivotom.
Pa, kako i da ne budu?!
To je prividno dobra veza, onda, bar ja tako mislim,
a ljudi su nezadovoljni, podsvesno zbog toga,
nisu svesni da je to razlog, bar ja tako mislim.
verovatno je tako...u jednom trenutku postanu nezadovoljni...a pojma nemam...i kada imas strast na pocetku veze ne znam koliko ona moze da traje,to jeset moze li se zadrzati i posle 10 godina...to je ono sto bih bas volela da znam:)

verovatno je tako...u jednom trenutku postanu nezadovoljni...a pojma nemam...i kada imas strast na pocetku veze ne znam koliko ona moze da traje,to jeset moze li se zadrzati i posle 10 godina...to je ono sto bih bas volela da znam:)

I mene to zanima!
Ne bih mogla da budem u braku, a da nema strasti izmedju nas,
mislim da ona nestane posle nekog vremena.
U mojim vezama je bilo strasti na pretek,
pa je nestajala vremenom.
Kako mozes da znas da je ON onaj pravi, mislim za ceo zivot? :???:

Obično jedna veza počinje sa puno strasti.
Zahvaljući godinama i iskustvu koje dvoje ljudi ima u trenutku nastanka te strasti, oni bi trebali da procene da li, osim strasti, mogu da podele i život.
E sad, u dužim vezama se stiče veliko iskustvo, partner se upoznaje do najsitnijeg detalja.
I onda dolazimo do rutine.
Rutina uopšte ne mora da bude loša, tu se kriju jutarnja buđenja, zajednička kafa, nežnost, poverenje...Bliskost.
A strast?
Mislim da je ona ustupila svoje mesto nekim možda i važnijim stvarima, i nije više na prvom mestu, kao što je bila na početku veze.
Što ne znači da je nema, samo je, eto, sada malo potisnuta i ne više toliko bitna, budi se s vremena na vreme ali nije konstantno prisutna.

A veza koja se zasniva SAMO na strasti, nema baš velike šanse da potraje.

Zahvaljući godinama i iskustvu koje dvoje ljudi ima u trenutku nastanka te strasti, oni bi trebali da procene da li, osim strasti, mogu da podele i život.
E sad, u dužim vezama se stiče veliko iskustvo, partner se upoznaje do najsitnijeg detalja.
Rutina uopšte ne mora da bude loša, tu se kriju jutarnja buđenja, zajednička kafa, nežnost, poverenje...
A strast?
Mislim da je ona ustupila svoje mesto nekim možda i važnijim stvarima, i nije više na prvom mestu, kao što je bila na početku veze.
Što ne znači da je nema, samo je, eto, sada malo potisnuta i ne više toliko bitna, budi se s vremena na vreme ali nije konstantno prisutna.

lepo receno..to je ono sto se negde konstantno pitam...sta je to sto zameni strast,ali da nije puka navika...

Rutina uopšte ne mora da bude loša, tu se kriju jutarnja buđenja, zajednička kafa, nežnost, poverenje...Bliskost.
A strast?

Lepo i tachno recheno.
Nemam sta da dodam.
Sem...mozda...da cete neke stvari razumeti tek kad ih prozivite, ne vredi da vam ja objasnjavam

Back