Koliko je strast bitna za opstanak veze?

Strast je dosta bitna za opstanak veze. Samo meni se cini da jedino moguce odrzati vezu sa zenom je da joj ustupis sto vise kesha. Znaci skoro pa i nemoguce.:wink:

I veza sto manje traje to ostaje u lepsem secanju.

Kaze meni moj direktor, iskusan i uspeshan covek: Ne brinite se mnogo shto cete cesto putovati i biti van kuce. Ako zeni donosite pare, volece vas najvishe na svetu :razz::razz:

Sta vi mislite? Meni je jako bitna,mozda cak i najbolja osnova. Naravno ljubav i to... ali strast,hemija tela, pogledi...uhhh...i to se nekako vezuje za fizicki izgled. Koliko su vam u sutini ove dve stvari vazne? Dakle STRAST i FIZICKI IZGLED ...

Vazne vazne veoma vazne! kul! ne znam neko ne mora da bude lijep da bi bio privlacan maozda ima velike grudi,medjutim jevaji ga ne znam ...:D a kkako filozofiras:D

Sta vi mislite? Meni je jako bitna,mozda cak i najbolja osnova. Naravno ljubav i to... ali strast,hemija tela, pogledi...uhhh...i to se nekako vezuje za fizicki izgled. Koliko su vam u sutini ove dve stvari vazne? Dakle STRAST i FIZICKI IZGLED ...
pa umereno je bitna u pocetku veze vise...nesto cisto sumnjam da medju ljudima koji su 20 godina u vezi/braku ima nesto mnogo strasti...bar ja tako mislim...tada neke druge stvari staju u prvi plan pretpostaljam...
kazem strast je bitna donekle ali ako ide sama bez iceg drugog bar meni je nedovoljna za vezu....
fizicki izgled tu i tamo...dobro je dok nije patuljak :)

lepo receno..to je ono sto se negde konstantno pitam...sta je to sto zameni strast,ali da nije puka navika...

Па ето, и то је рекла Зеленоока:
tu se kriju jutarnja buđenja, zajednička kafa, nežnost, poverenje...
A strast?
Mislim da je ona ustupila svoje mesto nekim možda i važnijim stvarima, i nije više na prvom mestu, kao što je bila na početku veze.
Što ne znači da je nema, samo je, eto, sada malo potisnuta i ne više toliko bitna,

Obično jedna veza počinje sa puno strasti.
Zahvaljući godinama i iskustvu koje dvoje ljudi ima u trenutku nastanka te strasti, oni bi trebali da procene da li, osim strasti, mogu da podele i život.
E sad, u dužim vezama se stiče veliko iskustvo, partner se upoznaje do najsitnijeg detalja.
I onda dolazimo do rutine.
Rutina uopšte ne mora da bude loša, tu se kriju jutarnja buđenja, zajednička kafa, nežnost, poverenje...Bliskost.
A strast?
Mislim da je ona ustupila svoje mesto nekim možda i važnijim stvarima, i nije više na prvom mestu, kao što je bila na početku veze.
Što ne znači da je nema, samo je, eto, sada malo potisnuta i ne više toliko bitna, budi se s vremena na vreme ali nije konstantno prisutna.

A veza koja se zasniva SAMO na strasti, nema baš velike šanse da potraje.

Ako bi postojale veze koje se zasnivanju samo na jednom dodiru... verovatno bih se slozio.
Strast pre svega a i poneka druga dodirna tacka moze da drzi dvoje dovoljno dugo da zivot provedu zajedno

Ako bi postojale veze koje se zasnivanju samo na jednom dodiru... verovatno bih se slozio.
Strast pre svega a i poneka druga dodirna tacka moze da drzi dvoje dovoljno dugo da zivot provedu zajedno
Zavisi o čemu pričamo.
Jeste, strast prema muzici, filmu, drveću, očuvanju prirode :smile: bla, bla, može da drži dvoje ljudi zauvek vezane.
Ali strast o kojoj ovde govorimo (fizički izgled, hemija tela pogledi - kako je napisao postavljač teme u uvodnom postu) - po mom mišljenju teško, jako teško.

Back