Da li je strast opravdanje za preljubu?

А зашто је прељуба друштвено неприхватљива ? Јел природа уопште познаје нешто као што је "прељуба" ? Питања су наравно реторичка.
Религијске догме су наметнуле људима посесивност у том смислу и све што излази из оквира поимања брака одређене религије се сматра прељубом.
У суштини у питању је пренадуван људски его који је донекле користан, а донекле ствара проблеме.
Тако да се отворило озбиљно питање у вези тога да ли су религије уопште усклађене са законима природе или их узурпирају, а можда и иду против њих.

Чини се да је белој раси, хришћанима посебно, поприлично ускрећено право на висок наталитет кроз религијске догме док рецимо муслиманима и осталима није или не у тој мери. И ето вековима, да не кажем хиљадама година касније имамо ситуацију да бела раса броји тек нешто више од 10% светске популације. Све су то много чудне ствари јер ако осмислиш нешто као што је "прељуба" и ако јавно осуђујеш то онда долазиш у ситуацију да се мушкарац ограничи највише на једну жену која ће да му рађа децу (најчешће једно дете), а остале жене ће бити секс вентил док код муслимана нпр није тако па се онда математика појави и покаже да су белци раса која изумире и поставља се логичан закључак - то је зато што бела раса не прати законе природе, а остали то много боље раде.

Тако да шта је уопште прељуба ? Да ли је то однос који се дешава изван брака ? Ако је тако онда је прељуба врло релативна ствар јер свака религија има свој поглед на то. Много је лицемерја ту

Poslednja izmena:
А зашто је прељуба друштвено неприхватљива ? Јел природа уопште познаје нешто као што је "прељуба" ? Питања су наравно реторичка.
Религијске догме су наметнуле људима посесивност у том смислу и све што излази из оквира поимања брака одређене религије се сматра прељубом.
У суштини у питању је пренадуван људски его који је донекле користан, а донекле ствара проблеме.
Тако да се отворило озбиљно питање у вези тога да ли су религије уопште усклађене са законима природе или их узурпирају, а можда и иду против њих.

Чини се да је белој раси, хришћанима посебно, поприлично ускрећено право на висок наталитет кроз религијске догме док рецимо муслиманима и осталима није или не у тој мери. И ето вековима, да не кажем хиљадама година касније имамо ситуацију да бела раса броји тек нешто више од 10% светске популације. Све су то много чудне ствари јер ако осмислиш нешто као што је "прељуба" и ако јавно осуђујеш то онда долазиш у ситуацију да се мушкарац ограничи највише на једну жену која ће да му рађа децу (најчешће једно дете), а остале жене ће бити секс вентил док код муслимана нпр није тако па се онда математика појави и покаже да су белци раса која изумире и поставља се логичан закључак - то је зато што бела раса не прати законе природе, а остали то много боље раде.

Тако да шта је уопште прељуба ? Да ли је то однос који се дешава изван брака ? Ако је тако онда је прељуба врло релативна ствар јер свака религија има свој поглед на то. Много је лицемерја ту
Po tebi je prirodno da muskarac ima vise zena u isto vreme,ali ne i da zena ima vise muskaraca u isto vreme kako?
Ja ne znam sta vi smatrate pod tom poligamijom po meni je to kad se neko seksa sa kim stigne.

Kod svake osobe strast budi neka sitnica, ako u vezi nestane strast, i partner (muško ili žensko) se ne potrudi da je ponovo probudi (znači da mu nije stalo), takva veza je farsa, pozorište za druge, mučenje za učesnike predstave.

Kao što rekoh negde, moj doživljaj teme :D

A što se pitanja tiče:

"ko nam garantuje da će ta strast sa odabranim bićem trajati do kraja života?
šta raditi kad nema više strasti kad se izliže i izbledi?" - Ako ne može da se probudi ponovo, onda nešto ne štima, ideš dalje.

"odreći se tog divnog osećaja života u nama?
Da li naš um i telo traže novu provokaciju da bi živeli ili umiru sa strašću koju je ugasio partner" - Ni slučajno se odreći tog osećaja. Ako je ugasio partner, šta tražiti tu?

Ne verujem da je rešenje u preljubi, jer nije trajno.
Fora je u tome sto nas mozak uvek trazi nesto novo, kolko god da je dobra zena ili dobar muskarac prevara ce se verovatno desiti osim ako ne zelite potisnete osecaje(sto mi nazivamo karakter). Imam neko misljenje da se nas mozak dosta poigrava sa nama, svi ti hormoni to je ludilo.
Jer sva ta ljubav i strast je povezana sa dopaminom i oksitacinom kako vec, posle nekog vremena mozak se navikava na nekog lucenje dopamina slabi i mozak trazi neki novi izazov(jedino kad bi ljudi konstantno ubacivali nesto novo u svoj odnos, mozda bi to moglo duze da se odrzi,ali to je prilicno zamarajuce).

Ne mora da znaci :/ Njagore je kad ih imas vise od jedne, pa vagas a ne mozes da izvagas, svaka ima ono nesto
Ja ne znam kako se ti nadjes u toj situaciji, ja takve situacije nisam imao. Obicno mi se kroz druzenje sa nekim devojkama desilo,da sa jednom od njih postanem toliko blizak , da jednostavno imam toliko poverenje u tu osobu,da imamo slicne teme pa i donekle slicne zivotne okolnosti, i ona postane jedina osoba u mom zivotu do koje mi je stalo, i jednostavno kad u jednoj osobi nadjem sta mi se svidja ostale vise i ne razmatram bar je tako bilo do sad nzm.

Po tebi je prirodno da muskarac ima vise zena u isto vreme,ali ne i da zena ima vise muskaraca u isto vreme kako?
Ja ne znam sta vi smatrate pod tom poligamijom po meni je to kad se neko seksa sa kim stigne.
Природно је да мушкарац има више жена или да жена има више мушкараца у једном затвореном односу без уплива других али није природно да постоји ткзв полиаморија. Моногамија и полигамија су окружења у којима се може очувати полно здравље и зато религје углавном користе јендо од ова два концепта али полиаморија је јако ризично окружење по том питању.

P to je sve zato sto se ljudi uzimaju bez strasti. Naravno da ce u nekom trenutku negde potreba za strascu da se javi. To je u filmovima samo prikazano kroz karakterne krajnosti:
Ona je sa tim nekim smor muzem koji je ne razume, totalno nemaju ono nesto i onda naidje na gospodina zverku, dubok pogled, mudar osmeh, odmeren a intimno svrsava ko jarac kad ga nabijaju na kolac dok recituje haiku i nadahnjuje joj ona mesta za koja nije znala da postoje. Sa sve shalom oko vrata i vinom u ruci.
U realnosti, ako nema strasti, prvo sebe pitas jesam li strastven/a a ne drugu stranu. E ako jesi a druga strana je u fazonu: shta ti pada na pamet soso? E pa jbga...

Slazem se, osteio sam to, samo sto samrtad bio izradjen i povređen
a097.gif

Back