Koliko je bitno kvalitetno napajanje?

Dobar dan svima, sklapam konfiguraciju iskljucivo za radu u Adobe Premiere.
Trenutno imam neki AMD X2 64 i sa njim sam se mucio mesec dana i ne mogu vise.
Sledece komponente 100% uzimam.

INTEL i5-3570K
GIGABYTE GA-Z77X-UD3H
KINGSTON 8GB (2x4GB) 1600MHz DDR3 HyperX

Graficka mi nije bitna koristicu intelovu integrisanu do sledece plate :P

Veliki problem mi je oko napajanja... Ne znam koje da uzmem... Gledao sam ova malo vise kvalitetna ali cene su oko 100e a to mi je mnogo...
A za LC Power se prica svasta po netu... Uglavnom nije dobro...

Ja sam mislio da uzmem lc power 600w i uz njega neki kuler za cpu neki tih posto sa stock ne bi mogo da spavam a komp mi je stalno ukljucen i kada je bucan smeta mi..

Naravno ako imate neki predlog slobodno napisite i bicu vam zahvalan, BTW napajanje mora da bude extra tiho
vidi ima li gde kupiti Antec napajanja,procitao negde da su jako kvalitetna i traju pitaj boga. (ja imam takvo,staro 7-8 godina i radi ne staje.)

Ortak isto ima LC Power i nista mu ne smeta ne znam sta *****ju a to sam procitao na vise sajtova... Sto da izbegavam intelovu integrisanu gledam na youtube pice GTA 4 na low :D
gta iv na toj karti mrdnuti nece :)

Može biti, kod mene je Antec TP-750. Nikad do sada se nije čuo, ma koliko ga maltretirao. Ima garanciju 5 godina.
ma sila je Antec

Poslednja izmena od moderatora:
Zanimljiva opservacija: sastavio sam solidnu konfiguraciju i merio potrošnju "na leru" i pri maksimalnom opterećenju.

i7 - 3770K @ 4.2GHz
32GB RAM
nVidia GTX470
2x120GB Kingston SSD
Corsair VX550W napajanje

Potrošnja kada je ugašen: 2W
Potrošnja u idle: 60-70W.
Potrošnja pri maksimalnom opterećenju (3D mark 06 + Prime95 + DiskSpeed, svi rade u isto vreme) - 245W / 260VA

potrosnja je odavno naduvana stvar,ja sam rekao ,nece doci taj dana kada cu stavljati 1KW napajanje u kompjuter

koliko vidim po nekim tabelama graficka kao trosi 400w,cpu 166w ,teoretski tebi kompjuter ne bi mogao da radi :)
Pa upravo to kažem.... meni ova conf manje troši nego prethodna (Q6600 + Nvidia 9800GT)

Obrni okreni, preko 300W neće da pređe... ne znam šta da stavim više od ovoga.... u svakom slučaju, i7 manje troši od Core2 Quad. Inače, merio sam Voltcraft enegry logger-om 4000, tako da računam da su merenja dovoljno pouzdana.

Ima li ko starije napajanje od mene ?z:lol:

Imam Thermaltake Xaser big tower kuciste, i u njemu Thermaltake-ovo napajanje staro 8-9-10 godina.
Sve radi "lovely jubbly" :) uz jednu izmenu kondenzatora. U medjuvremenu sam se naslusao ljudi koji pricaju o napajanjima a ja ih gledam kao da su s Marsa pali. Imao sam paralelno i neka kineska napajanja na drugim masinama, i uvek je sve bilo ok. Fora je u tome sto sam,osim na svom prvom PC-u, uvek koristio integrisane grafike jer nisam fan gejminga. A graficke su ono sta preopterecuje napajanje...

bigimg.jpg

potrosnja je odavno naduvana stvar,ja sam rekao ,nece doci taj dana kada cu stavljati 1KW napajanje u kompjuter

koliko vidim po nekim tabelama graficka kao trosi 400w,cpu 166w ,teoretski tebi kompjuter ne bi mogao da radi :)

to si u pravu, nece doci dan kada ce za prosecnog korisnika kompa biti potrebno 1kw..
ali ima ljudi(malo ih je, ali ih ima) koji imaju vise grafickih kartica.. a nekima je malo i kilovat z:)

ja bi to poredio sa autima, imas auto od 80-90kw (a i manje)sto je sasvim dovoljno za konfornu voznju a imas i auto od 600-700kw :lol: dakle za saciji dzep
u svemu tome, bitno je izabrati adekvatno napajanje :pivce:

e da i za ovu potrosnju, sto si naveo 400+166= 566 to ce vecina napajanja od 450w gurati, jer ona su deklarisana na 450w da daju stabilne napone ali preko toga nr garantuju, ali ih vecina to prekoracenje ispostuje. dakle nije 450w i kaj, i nema vise :D

Poslednja izmena:

Back