Kolika je kazna ako vozis vise od 80kw......

Ne treba da bude jer upravo izlaze i piju, prave problem od nekih 23h do 5 ujutru.

To i jeste najkritičniji period za klince.

Drugo, porediš jačinu vozila u Americi gde su putevi uglavnom pravo, šest traka, voze se automatici i to je to.

Nije isto.

Ko pije ne sme za volan.
Bio klinac ili ne.
Isto je.
Snaga motora i bahata vožnja su dve potpuno odvojene stvari

Ko pije ne sme za volan.
Bio klinac ili ne.
Isto je

Pa jeste... Klinac tako izađe uveče ili klinka, produži se negde neplanirano, oni možda popiju neku iako znaju da ne smeju, a onda će klinac ili klinka od 18 godina zdravorazumski i odgovorno da kaže "hm, pa da, popio/la sam, ja ne bih trebao da vozim", a upravo ih vozi adrenalin sa žurke, puca u ušima neki narodnjak, ortaci tu koji pucaju pun gas da se vozi, kakav taksi ili prevoz, ko za to ima para...

Vidiš koliko scenarija može biti gadnih?

Bukvalno jedna glupa priča, pet mrtvih vade iz Ade Huje kao onomad.

Tako da, ipak sam ja za ograničenja.

Pa jeste... Klinac tako izađe uveče ili klinka, produži se negde neplanirano, oni možda popiju neku iako znaju da ne smeju, a onda će klinac ili klinka od 18 godina zdravorazumski i odgovorno da kaže "hm, pa da, popio/la sam, ja ne bih trebao da vozim", a upravo ih vozi adrenalin sa žurke, puca u ušima neki narodnjak, ortaci tu koji pucaju pun gas da se vozi, kakav taksi ili prevoz, ko za to ima para...

Vidiš koliko scenarija može biti gadnih?

Bukvalno jedna glupa priča, pet mrtvih vade iz Ade Huje kao onomad.

Tako da, ipak sam ja za ograničenja.
Isto bi ih vadili i iz Yuga.
Tako da sam ja ipak za ograničenja bahatosti, a kilovate ne bih da ograničavamo imajući u vidu da jedan automobil vozi jedna porodica i potpuno je glupo da se kupuje drugi zbog nekakve glupave birokratske odluke da je 109 KS ok a preko toga horor.

Isto bi ih vadili i iz Yuga.
Tako da sam ja ipak za ograničenja bahatosti, a kilovate ne bih da ograničavamo imajući u vidu da jedan automobil vozi jedna porodica i potpuno je glupo da se kupuje drugi zbog nekakve glupave birokratske odluke da je 109 KS ok a preko toga horor.

Pa ne bi možda, jer Yugo dok dostigne brzinu kojom su oni uleteli u Huju treba mu pista kao za avion, a ovde je par sekundi.

Pa ne bi možda, jer Yugo dok dostigne brzinu kojom su oni uleteli u Huju treba mu pista kao za avion, a ovde je par sekundi.
Možda i bi.
Brzina kojom budale uleću u probleme nema veze sa kilovatima.

Kategorija je kategorija i kad si položio postaneš odgovoran za sve što prouzrokuješ.

Vozio traktor ili skuter.

Ja bih ipak radije da mi dete vozi Lagunu koja je prošla kreš testove nego da kupujem Yuga bez er begova.
Ako me razumeš

Možda i bi.
Brzina kojom budale uleću u probleme nema veze sa kilovatima.

Kategorija je kategorija i kad si položio postaneš odgovoran za sve što prouzrokuješ.

Vozio traktor ili skuter.

Ja bih ipak radije da mi dete vozi Lagunu koja je prošla kreš testove nego da kupujem Yuga bez er begova.
Ako me razumeš

Brzina kojom budale uleću u probleme je direktno okrenuta ka tome koliko konja ima to što voze.

Ti možeš dostići brzinu od 100km/h i sa Yugom, ali druže dok ti to razviješ...

Brzina kojom budale uleću u probleme je direktno okrenuta ka tome koliko konja ima to što voze.

Ti možeš dostići brzinu od 100km/h i sa Yugom, ali druže dok ti to razviješ...
Nije.
Potpuno irelevantno za dati slučaj , kao i uopšte.
Daj budali bicikl napraviće sranye.

Po meni je ograničenje snage vozila za početnike čisto otimanje para dečici i roditeljima

Nije.
Potpuno irelevantno za dati slučaj , kao i uopšte.
Daj budali bicikl napraviće sranye.

Po meni je ograničenje snage vozila za početnike čisto otimanje para dečici i roditeljima

Tačno, ali je daleko lakše i veća mogućnost da napravi sranje ako mu daš nešto što će mu olakšati da napravi sranje.

Kad sam vozio stari auto od tipa 80 konja prosto nisam mogao da divljam, nisam mogao da pretičem kao danas što radim, nisam prosto imao prostora ČAK i da sam hteo. To je suština.

Uostalom, zakon je i donet na bazi razmatranja nekih ljudi, znaju što su tako odlučili sigurno.

Tačno, ali je daleko lakše i veća mogućnost da napravi sranje ako mu daš nešto što će mu olakšati da napravi sranje.

Kad sam vozio stari auto od tipa 80 konja prosto nisam mogao da divljam, nisam mogao da pretičem kao danas što radim, nisam prosto imao prostora ČAK i da sam hteo. To je suština.

Uostalom, zakon je i donet na bazi razmatranja nekih ljudi, znaju što su tako odlučili sigurno.
Potpuno je irelevantno koliko konja ima vozilo kojim upravlja magarac.

To je suština.

Divljali su nekad i u golfićima i u tristaćima.

Zakon je donet, ali zašto ne reći da je glup kad je glup.

Ponavljam radije detetu dajem Lagunu u ruke nego da kupujem Yuga.

Kazna će se platiti, a erbeg može glavu da znači.

Probna vozačka dozvola - kazne​

• Ako vozi auto sa motorom jačim od 80 kW ili 109 KS​

• 20.000 – 40.000 din. ili 1 – 30 dana zatvora (40.000 – 60.000 din. u slučaju saobraćajne nezgode ili do 60 dana zatvora)
    • Nema kaznenih poena
    • Nema zabrane upravljanja
ne radi se samo o kaznama, nego o osiguranju.
u slucaju da sestra od @aleksandarhakler1992 vozi auto vece snage od onog za koji ima dozvolu, u slucaju danapravi udes u saobracaju, vrlo je moguce da bi osiguranje odbilo da plati stetu. osiguranja su 💩 teska i u regularnim situacijama gledaju kako mogu da se izvuku da ne plate, a ovo bi im bila jedna idealna situacija gde imaju popuno regularne argumente da ne plate, ili da plate pa posle potrazuju pare koje su dali.
jos ako bi se neko povredio u udesu, ili vise ljudi... za popravku auta i odstete, sudski proces itd. sigurno bi mogla da racuna sa 10-20-30-50-ili ko zna koliko vec hiljada €. ja se sa tim ne bi za*ebavao... :rtfm:

Potpuno je irelevantno koliko konja ima vozilo kojim upravlja magarac.

To je suština.

Divljali su nekad i u golfićima i u tristaćima.

Zakon je donet, ali zašto ne reći da je glup kad je glup.

Ponavljam radije detetu dajem Lagunu u ruke nego da kupujem Yuga.

Kazna će se platiti, a erbeg može glavu da znači.

Suština je da možeš ti da divljaš, ali sa tristaćem ti divljaš do 60 na sat jer brže i ne može kako treba, a sa BMW 5 divljaš 200 na sat bez da osetiš.

Suština je da ne treba da divljaš.

Ako vozilom upravlja početnik korektno zašto ga kažnjavati sa 40 000?
Snaga motora je tu potpuno bespotrebno ograničena na 109 ks

Zato što se ide pretpostavkom da vozilom upravlja klinac koji vrlo verovatnije nema razvijenu svest, nije iskusan vozač, povući će ga nekad društvo, nekad želja da se pokaže, nekad ko zna šta.

Naročito danas, gledam klince do 25-te su još balavci, sa 18 tek... 109 ks je više nego dovoljno za početnika.

zna li neko kolika je tacna kazna...sestra tek polozila (80kw), a uzela nesto od 155ks....mada mslim da je bitnije da si vezan, da vozis polako, postujes ograncenje i da ti apsoluto svi farovi rade, migavci takodje. cuo sam da je kazna oko 40.000 din? ima li neko informaciju?
Ako je lepa, zgodna i slatka nema nikakvih problema sem što će je smarati. Dugo nisam video policiju čo beogradu juče naletim na njih kontrolišu saobraćaj kod kalenića. Zaustavljaju samo besne automobile valjda traže neke krimose crnogorce?

Back