Od danas je moguć uvoz polovnih vozila iz SAD u Srbiju

to planira na brod otkrivenog da ga stavi?
Uzece kontejner jer hoce i jos neke stvari da doveze. E sad,ima caka sa kontejnerom koji mu navodno ostaje ali sad ne zna se gde ce biti to istovareno za te pare,bar ja ne znam, i kako bi onda dopremio kontejner u Srbiju.
Vozice ga na americke table jer ima njihovo drzavljanstvo. Ja ga nagovaram da ga prebaci na nase ali nece.
Inace Cadilac Escalade mi je nesto britalno ali neisplativo voziti u Srbiji mada mi je vlasnik jednog rekao da mu je prosecna potrosnja 15L pa kad tu stavis plin to bi bilo sasvim ok.

Uzece kontejner jer hoce i jos neke stvari da doveze. E sad,ima caka sa kontejnerom koji mu navodno ostaje ali sad ne zna se gde ce biti to istovareno za te pare,bar ja ne znam, i kako bi onda dopremio kontejner u Srbiju.
Vozice ga na americke table jer ima njihovo drzavljanstvo. Ja ga nagovaram da ga prebaci na nase ali nece.
Inace Cadilac Escalade mi je nesto britalno ali neisplativo voziti u Srbiji mada mi je vlasnik jednog rekao da mu je prosecna potrosnja 15L pa kad tu stavis plin to bi bilo sasvim ok.

Pa mozes da platiš kontejnerski prevoz sve do Srbije (isto ko robu kad uvoziš), ali je svskako skuplje nego da ga podignes negde u zapadnoj Evropi i dovezes putem. On će verovatno da upotrebi povratničku dozvolu za uvoz ličnih stvari, gde možeš da uvezes sve svoje licne stvari bez carine i drugih troškova, tipa od garderobe, umetnina, elektronike, tehnike, nameštaja itd..(auto ne podleze tom pravilu)
Escade je potpuno pogrešan izbor za Srbiju, od delova do potrošnje. Ima raznih modela i veličina, ali čisto sumnjam da bilo koji od njih trosi manje od 20L u gradskom rezimu. Prebacivanje na plin mi totalno zvuci kao bzv ideja, toliko cimanja da se auto doveze i onda da “uštediš” prebaciš na plin neki 5000cc motor…

Ko sto rekoh već, vožnja na Usa tablice je izvodljiva, ali je negde u sivoj zoni. Prvo, vrlo vetovatno neće obnavljati registraciju u Usa (znaci neregistrovan auto), onda mora da nadje neko osiguranje koje pokriva evropu, trece mora da ga izvozi iz zemlje povremeno i četvrto niko ne može da ga vozi osim vlasnika.

Farovi su najveći problem (i najskuplji), jer kad ih promenis na EU moraju da se softverski kodiraju. Zadnja svetla takodje moraju da se promene, jer imaju crvene zmigavce. Nadam se da će neki privatnici to raditi uslužno, za dilere nisam siguran da li će hteti i naplacivace verovatno veoma skupo.
Kilometar sat nije problem, noviji automobili imaju opciju da biraju, a za jeftinije može nova tabla ili nalepnica, i to nije skupo.
Kočnice se nista ne diraju, emisija gasova isto, samo da je suto u toj bazi automoto saveza..
Kad se doda i vena transporta, sve ukazuje da se ova gimnastika isplati samo za skuplja vozila. a i to će biti pitanje kolika je ušteda…

Sve sam mu ja to rekao i nagovaram ga da ga prebaci na srpske table ali on je upro ko magarac. Ne znam jel to fora da dokaze kako je on nesto uradio u zivotu pa da se folira sa tim tablama. Bespotrebno.

Najlogicniji odgovor je da hoće da uštedi novac, tj da ne ulaze u te prepravke..
Na americkim tablicama postoji nalepnica koja mora da pokazuje do koje godine je auto registrovan.
Ja do sada ni na jednom u Srb nisam video novu, ili je nema ili je istekla godina, sto znaci da je taj auto neregistrovan.
Oni kupe neko putno osiguranje, ali pitanje je ako do sudara dodje, i utvde da je auto neregistrovan, da li će osiguranje to da pokrije.
Postavlja se pitanje a kako dobiju osiguranje uopšte kad su morali da pokažu saobraćajnu, odgovor je jednostavan, ovde ne postoji saobracajna dozvola, obican papirić sa podacima o vozilu i već pomenuta nalepnica. Policija uvek proverava auto u sistemu, a ne sa tog papirica…

Evo stoji auto vec mesecima u oglasima na polovnimautomobilima, za 20.000 evra, u Feketicu, niko ga nece. Ne vole ljudi motor od 7500 kubika sa 242 konja koji trosi 50 litara, pa to ti je :D

Pogledajte prilog 1619864
Nema naše table, a pošto je decenijama daleko od euro 3 ne znam kako to uopšte može kod nas da se registruje, nevezano za kubikažu, potrošnju i ostalo. O (ne)mogućnosti održavanja da ne pričam.

Back