Koji novi akumulator?

Lupetas po starom obicaju.
Upravo Bosch ima daleko vise reklamacija nego Exide.
Drugar mi radi u prodavnici akumulatora i slusam price.
Varta isto nije vise sjajna i zato je isplivao Exide koji je sasvim dobar akumulator.
Ja volim Fiamm jer daje 40 meseci garanciju i zaista se dobro pokazao.
Evo pre neki dan sam uzeo dva polovna. Kaze ciga za Exide za koji je rekao da je neispitan i davao ga za 2500 din "Hoces da probamo da palimo kombi?" i ja kazem da moze. Ubacio ga a kombi upali na zub. I ja uzmem Exide 80Ah za 20€ a drugi AGM Varta od 95 Ah sam uzeo za 50€ a taj kosta nov 26000 din. I naravno i ovaj ispravan.

Drugar ovo, drugar ono. Jedini ti na ovom forumu lupetaš jedino su tvoji drugari zadovoljni sa polovnim fordovima koji su novi posle pola miliona kilometara :kafa:

Ja sam lično sa novim autom dobio egzide koji je zajebavao NOV auto od prvog dana. Dakle đubre neopevano jedva je sastavilo dve godine. Blek hors je bio kvalitetniji u to vreme. Možda su popravili kvalitet ali mene to više ne zanima u životu. Sa njima sam završio priču.

Pre toga smo na ladi imali egzide star 7 godina i bio je ok. Zamenjen istim kada je krenuo da posustaje. Ali da mi se ovo desi sa novim autom pa to je neoprostivo!

I ti koji od cige kupuješ akumulatore daješ savete 🤪

Poslednja izmena:
To znaci da su neki akumulatori dobri dok su kod cige ispravni i rade kako treba.
Ako to mozes uopste i da shvatis.
A kod tebe se pokazalo odmah kakav auto takav i akumulator.
Em si morao amortizere fa menjas pa ti nije valjao akumulator a sta jos to ce isplivati kad ga budes prodao pa pocnes da pljujes. Tako to obicno biva kad nesto prodas.
A sto se tice Forda sve je istina i mogu ti dati brojeve telefona pa da cujes sta je Ford. 😉
Uostalom da nije dobar ne bi ga niko kupovao a to je jedan od najprodavanijih brendova u zemljama koje nemaju takve kao ti da pljuju po necemu neopravdano.
IMG-20250203-WA0034.jpg

Juče gledam i zamisli nisam fotografisao a obično sve fotkam što je zanimljivo. Auto je toliki da je bukvalno progutao ceo prilaz servisu. Dve niskoprofilne su zauzele ceo gepek karavsna. Nadrealno deluje. A felna je veličine kuće. Pa fordu uvek ode letva volana! Non stop! Inače taj majstor nagrdi svaki auto koji nije lada :mrgreen:
Idemo za neki dan na pregled baš ću da mu ispričam o tebi kako hvališeš fordove :lol:
Inače auto mnogo lepo izgleda, ako ti to nešto znači :)

Pa naravno da cu da ih hvalim kad imam drugare i brata koji ih voze skoro deceniju i apsolutno su prezadovoljni.
Neki dan me zove moj bivsi bubnjar koji je poceo pre nekih 10 godina da radi i namestaj. Prodao sam mu Focus 2.0 benzin 2001 karavan i on ga evo vozi 8-9 godina presrecan i kaze da ce u aprilu kupovati drugi auto a da ovog Focusa nece da proda jer mu je odlican za posao.
Ovaj sto sam okacio vec je rezervisao moj brat koji vozi Mondeo 2009 citavih 9 godina i perfektno ga sluzi. Drugar takodje vozi vec treci Mondeo kao i Fiestu a on pravi ozbiljne kilometraze jer je stalno u nabavci robe za prodavnicu i nikad nista ozbiljno nije imao od kvarova a kamoli to sto ti spominjes.
I sinoc mi je poslao pitanje za ovaj Mondeo posto ce biti jer naravno da hoce opet Ford kad ga sluzi besprekorno.
A da ne bude laz kao sto ti kazes kako sve fotkas a nikad nisi okacio jednu jedinu sliku evo ti snimak ekrana. 😉
Screenshot_20250205_101724.jpg

A ti promenis amortizere na novom autu.
Kad bi tebe sluzio tvoj plastikanar kao Ford mog brata ti bi pevao.
O da sad ces ti kako sluzi savrseno ali majstore tvoj aito ce sžda se dezitengrise na 300k km a Fod mog brata od te kilometraze ga sluzi besprekorno do evo 400+k km.
E tu se vidi kvalitet a i Yugo bi sluzio besprekorno do 100k km.
Ako mozes ovo uopste da razumes. 😆

Pošto kupusam minija razmontirao sam kućište i komp da bi zamenio račvu vode i promenio antifriz.

Usput poneo aku da ga operem i izmerim. Iako je auto stajao godinu ipo, skoro potpuno je pun pokazuje unimer 12,55v. Kleme su bile skinute dok je auto stajao.
https://www.batterystore.rs/kupi/akumulator-62ah-540a-eb620-exide-excell-664
1000012718.jpg

Ono što mene interesuje, zašto se na akumulatorima ne označava datum aktivacije? To je nekada bilo dostupno i znao si kada kupuješ koji je datum proizvodnje.

Никад већи избор акумулатора. Гомила марки на тржишту. Свако данас производи али и примећујем да су цене због конкуренције ниже него некад.

Не гледам марку, већ цену и колико година гаранције!
Zavisi koji auto imas, nisu svi akumulatori isti niti je tehnologija ista, sa vise elektronike idu oni skuplji AGM, EFB,,,za starije automobile vrse posao i oni klasicni olovni da li hermeticki zatvoreni ili otvoreni....

Pošto kupusam minija razmontirao sam kućište i komp da bi zamenio račvu vode i promenio antifriz.

Usput poneo aku da ga operem i izmerim. Iako je auto stajao godinu ipo, skoro potpuno je pun pokazuje unimer 12,55v. Kleme su bile skinute dok je auto stajao.
https://www.batterystore.rs/kupi/akumulator-62ah-540a-eb620-exide-excell-664
Pogledajte prilog 1819322
Ono što mene interesuje, zašto se na akumulatorima ne označava datum aktivacije? To je nekada bilo dostupno i znao si kada kupuješ koji je datum proizvodnje.
Imas u uputstvo...meni pise kad sam uzimao pre 2 godine.

Uz'o si njihov najeftiniji.

Ovaj jes' duplo skuplji, al' cepa samo tako. Tri leta, dve zime, velika vecina samo gradska voznja. Dopunjava se tom voznjom samo tako. Tako i reklamiran. Grehota bi bila ne osveziti ga malo. Za trecu zimu, stavljen na punjac.

Pogledajte prilog 1640251

Proizveden 2022g. Bese mesec, dva meseca nakon izlaska iz proizvodnje kupljen.
CIAK ima odlicne akumulatore, najbolji odnos cene i kvaliteta.

Back