mario80
Stara legenda
- Poruka
- 87.659
I pre 15 godina je isto bio gust kao da je 100%
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Strogo po fabrickom uputstvu, ne po boji vec gledaj da ne mesas razlicite proizvodjace iako su iste boje jer hemijski sastav moze da bude drugaciji. Pogresan antifriz moze da dovede do ostecenja motora, od stvaranja ugrusaka, korozije do ostecenja dihtunga glave. Ako sipas novi a nisi siguran sta imas u motoru onda ispiranje destilovanom vodom, dokle god vode ne postane cista, tek onda sipas novi. Kod mesanja isto iskljucivo sa destilovanom vodom. Ljudi svasta sipaju u auto, zeleni antifriz u mercedes ili VW. Jbg nisu to lade i kecevi da sipas sta hoces i oni rade.Trenutno u minija ide plavi antifriz koji se menja na 4 god. Plan mi je da ga komplet promenim jer menjam i neku plastičnu račvu koja pušta, to im stalno puca jbg loš dizajn.
Može li da se sipa roze antifriz koji ide u novija vozila?
Inače postoje zeleni (stari automobili) plavi noviji i roze novi automobili. Ne smeju da se mešaju međusobno.
Usput dok to budem radio opraću zadnji deo motora i letvu, minijev motor ima jako loš dizajn kada menjaš filter ulja iscuri ti po manžetnama letve. Svaki put pora da se pere inače ulje sve pojede.
Pogledajte prilog 1809427
Najbolje je da se vozi na cistu vodu par dana da se procisti sistem ne samo ovako klasicno ispiranje.Ako sipas novi a nisi siguran sta imas u motoru onda ispiranje destilovanom vodom, dokle god vode ne postane cista, tek onda sipas novi.
Odakle si poručioPoručio sam plavi antifriz ne mogu sad da mrsim mooda sa time.

Ne bih rekla. Destilovana samo.Najbolje je da se vozi na cistu vodu par dana da se procisti sistem ne samo ovako klasicno ispiranje.
Ma jok, za prociscenje sistema moze i obicna voda, tek posle ide ovo ko hoce da mesa ili da kupi gotovu rashladnu tecnost.Ne bih rekla. Destilovana samo.
Ja sam davno koristio plavi ali je bio Shellov i svi me pitali odakle sam nabavio.Poručio sam plavi antifriz ne mogu sad da mrsim mooda sa time.
Zašto bilo kakvo pročišćenje sistema ovde, nisam to malopre ni pročitala.Ma jok, za prociscenje sistema moze i obicna voda, tek posle ide ovo ko hoce da mesa ili da kupi gotovu rashladnu tecnost.
Licno sam tako procistio sistem na drugi auto 2-3 nedelje voznje umereno.

..pa zato sto je kod mene bio neki mulj u sistemu, gospodja vozac pre mene nije nista menjala nego samo vozila.Zašto bilo kakvo pročišćenje sistema ovde, nisam to malopre ni pročitala.
Verujem da Mario zna![]()
Problem je nabaviti Shellove proizvodeJa sam davno koristio plavi ali je bio Shellov i svi me pitali odakle sam nabavio.

Meni nije bio problem, kupio sam u jednoj prodavnici za auto delove.Problem je nabaviti Shellove proizvode
Mada ako se s ovakvom politikom nastavi nećemo imati ni destilovanu vodu..
Jasno, ima ga na svakoj benziskoj.Meni nije bio problem, kupio sam u jednoj prodavnici za auto delove.
U radnji pošto čekam i neku glupu račvu za voduOdakle si poručio![]()

Nije, čekam smešne delove ko da je spejs šatl.Nije tebi lako
![]()
Zli prodavciNije, čekam smešne delove ko da je spejs šatl.

Nije ni njemu lako, zivi pored cacijevskog smrada, treba to mesecima trpeti.Sad ima vremena da šparta po gradu i bira do mile volje![]()
Mi koji ne živimo tu ne možemo da imamo pravi osećaj za to čudo.Nije ni njemu lako, zivi pored cacijevskog smrada, treba to mesecima trpeti.