Koji antifriz sipati?

ispisaj se u flasu i sipaj
pa jel bi propisao proizvodjac sta treba da bi ti pitao sta da sipas ili da sipas to sto pise da treba
bukvalno ti pise na ekspanzionoj posudi sta treba da sipas

i btw ne sluzi antifriz samo da ne bi mrznula tecnost nego i povecava temperaturu kljucanja i sprecava pojavu pene kad radi pumpa i ima vise aditiva za razlicite svrhe.

Pa nije mogao 80tih je to bila ekskluziva za formulu 1.

I moj hyundai ima hromirane hilzne a nekada je to imala samo formula 1.
80te su bile turbo era tada se testiralo sve i svasta, motori su isli i do 1400-1500 konja, ali su bili ne bas pouzdani pa posle opet vratili na atmosferske koji su isli 900 konja pa i 1000 sto je neki limit, ali zvuk je bio najbolji a motori se vrteli i do 20 000 obrtaja.

ispisaj se u flasu i sipaj
pa jel bi propisao proizvodjac sta treba da bi ti pitao sta da sipas ili da sipas to sto pise da treba
bukvalno ti pise na ekspanzionoj posudi sta treba da sipas

i btw ne sluzi antifriz samo da ne bi mrznula tecnost nego i povecava temperaturu kljucanja i sprecava pojavu pene kad radi pumpa i ima vise aditiva za razlicite svrhe.
Piše bmw ulje i bmw antifriz i to isključivo u ovlašćenom servisu.

Roze antifriz za hladnjak, plavi antifriz za pranje šoferšajbne.
Boja antifriza označava njegovu vrstu i aditive koje proizvođači originalne opreme navode kao potrebne za zaštitu motora od pregrijavanja i korozije. Trenutno ne postoje službeni standardi boja za tečnost i, zavisi od marke, one mogu označavati različite stvari, ali postoje neka uvriježena pravila.

Plava - standardna tečnost za cijelu godinu, efikasna za prašinu i prljavštinu sa puta.

Zelena - ljetna vožnja, djelotvorna kao sredstvo za uklanjanje insekata.

Narandžasta - sve sezone s odmrzivačem, efikasna protiv poledice i soli sa puta.

Žuta - zimi s odleđivačem, djelotvorno za topljenje leda s vjetrobranskog stakla, sa zaštitom od smrzavanja do -35 stepeni.

Ljubičasta - mješavina tekućine za brisače za ljeto.

Bez obzira na boju, ipak pročitajte naljepnicu kako biste utvrdili zadovoljava li tečnost za brisače vjetrobrana koju namjeravate kupiti potrebe vašeg vozila.

Razlika između rashladne tečnosti i antifriza

Rashladna tečnost i antifriz su slični, ali ne i isti. Antifriz je koncentrovana tečnost na bazi glikola koja se pre upotrebe mora razblažiti vodom — tek tada postaje rashladna tečnost. U prodaji se može naći i prethodno pomešana rashladna tečnost, rastvor antifriza i vode gotov za upotrebu.

Trenutno u minija ide plavi antifriz koji se menja na 4 god. Plan mi je da ga komplet promenim jer menjam i neku plastičnu račvu koja pušta, to im stalno puca jbg loš dizajn.

Može li da se sipa roze antifriz koji ide u novija vozila?

Inače postoje zeleni (stari automobili) plavi noviji i roze novi automobili. Ne smeju da se mešaju međusobno.

Usput dok to budem radio opraću zadnji deo motora i letvu, minijev motor ima jako loš dizajn kada menjaš filter ulja iscuri ti po manžetnama letve. Svaki put pora da se pere inače ulje sve pojede.

Pogledajte prilog 1809427
koji god hoces ja sam sipao pre i flasiranu vodu pa mi nije nista. temperatura eventualno ide do -1 pa shodno time 30% antifriz 70% voda dosta, a brend uzmes koji je preporuceno

Back