Koji novi akumulator?

Lupetas po starom obicaju.
Upravo Bosch ima daleko vise reklamacija nego Exide.
Drugar mi radi u prodavnici akumulatora i slusam price.
Varta isto nije vise sjajna i zato je isplivao Exide koji je sasvim dobar akumulator.
Ja volim Fiamm jer daje 40 meseci garanciju i zaista se dobro pokazao.
Evo pre neki dan sam uzeo dva polovna. Kaze ciga za Exide za koji je rekao da je neispitan i davao ga za 2500 din "Hoces da probamo da palimo kombi?" i ja kazem da moze. Ubacio ga a kombi upali na zub. I ja uzmem Exide 80Ah za 20€ a drugi AGM Varta od 95 Ah sam uzeo za 50€ a taj kosta nov 26000 din. I naravno i ovaj ispravan.

Drugar ovo, drugar ono. Jedini ti na ovom forumu lupetaš jedino su tvoji drugari zadovoljni sa polovnim fordovima koji su novi posle pola miliona kilometara :kafa:

Ja sam lično sa novim autom dobio egzide koji je zajebavao NOV auto od prvog dana. Dakle đubre neopevano jedva je sastavilo dve godine. Blek hors je bio kvalitetniji u to vreme. Možda su popravili kvalitet ali mene to više ne zanima u životu. Sa njima sam završio priču.

Pre toga smo na ladi imali egzide star 7 godina i bio je ok. Zamenjen istim kada je krenuo da posustaje. Ali da mi se ovo desi sa novim autom pa to je neoprostivo!

I ti koji od cige kupuješ akumulatore daješ savete 🤪

Poslednja izmena:
To znaci da su neki akumulatori dobri dok su kod cige ispravni i rade kako treba.
Ako to mozes uopste i da shvatis.
A kod tebe se pokazalo odmah kakav auto takav i akumulator.
Em si morao amortizere fa menjas pa ti nije valjao akumulator a sta jos to ce isplivati kad ga budes prodao pa pocnes da pljujes. Tako to obicno biva kad nesto prodas.
A sto se tice Forda sve je istina i mogu ti dati brojeve telefona pa da cujes sta je Ford. 😉
Uostalom da nije dobar ne bi ga niko kupovao a to je jedan od najprodavanijih brendova u zemljama koje nemaju takve kao ti da pljuju po necemu neopravdano.
IMG-20250203-WA0034.jpg

Juče gledam i zamisli nisam fotografisao a obično sve fotkam što je zanimljivo. Auto je toliki da je bukvalno progutao ceo prilaz servisu. Dve niskoprofilne su zauzele ceo gepek karavsna. Nadrealno deluje. A felna je veličine kuće. Pa fordu uvek ode letva volana! Non stop! Inače taj majstor nagrdi svaki auto koji nije lada :mrgreen:
Idemo za neki dan na pregled baš ću da mu ispričam o tebi kako hvališeš fordove :lol:
Inače auto mnogo lepo izgleda, ako ti to nešto znači :)

Pa naravno da cu da ih hvalim kad imam drugare i brata koji ih voze skoro deceniju i apsolutno su prezadovoljni.
Neki dan me zove moj bivsi bubnjar koji je poceo pre nekih 10 godina da radi i namestaj. Prodao sam mu Focus 2.0 benzin 2001 karavan i on ga evo vozi 8-9 godina presrecan i kaze da ce u aprilu kupovati drugi auto a da ovog Focusa nece da proda jer mu je odlican za posao.
Ovaj sto sam okacio vec je rezervisao moj brat koji vozi Mondeo 2009 citavih 9 godina i perfektno ga sluzi. Drugar takodje vozi vec treci Mondeo kao i Fiestu a on pravi ozbiljne kilometraze jer je stalno u nabavci robe za prodavnicu i nikad nista ozbiljno nije imao od kvarova a kamoli to sto ti spominjes.
I sinoc mi je poslao pitanje za ovaj Mondeo posto ce biti jer naravno da hoce opet Ford kad ga sluzi besprekorno.
A da ne bude laz kao sto ti kazes kako sve fotkas a nikad nisi okacio jednu jedinu sliku evo ti snimak ekrana. 😉
Screenshot_20250205_101724.jpg

A ti promenis amortizere na novom autu.
Kad bi tebe sluzio tvoj plastikanar kao Ford mog brata ti bi pevao.
O da sad ces ti kako sluzi savrseno ali majstore tvoj aito ce sžda se dezitengrise na 300k km a Fod mog brata od te kilometraze ga sluzi besprekorno do evo 400+k km.
E tu se vidi kvalitet a i Yugo bi sluzio besprekorno do 100k km.
Ako mozes ovo uopste da razumes. 😆

Back