Koje marke ssd-a kupiti 🙋

Sinoć sam izvadio desetak raubovanih SSD-ova iz servera. Svi su 100% ispravni, ali svi imaju od par desetina do par stotina upisanih terabajta. Uglavnom Samsung PRO i EVO serija, 860, 870, Kao i Kingston 400, veličine od 500GB do 2TB.

Ne znam šta da radim s njima. :think:
Флешујеш их, и вратиш све на 0 и онда на оглас. То раде масовно а наивци купују дискове на огласима.
Свака роба има свог купца.

Testirao sam sa Crystal_Disk_Mark , cini mi se da je malo cudno da cetvrti disk brze upisuje podatke nego li ih cita.
Mozda nesto nije u redu s ovim programom ili testom, cetvrti disk bi trebao da je puno brzi.

Test1c.jpg

Нешто су ми поштенији Kingston са спецификацијама. Или Transcend 230s ?
Сви ти SATA модели су прилично стари. Transcend 230s сам први пут држао у рукама пре 5 година. Колико је то давно говори да је у њему била 32 слојна меморија а данас се користи 176 слојна.
Такође, понуда SATA 2,5" све је мања јер су превазиђени. Не исплати се више улагати у давно превазиђен стандард SATA ако се има у виду да се већ продају NVMe дискови пете генерације.

Флешујеш их, и вратиш све на 0 и онда на оглас. То раде масовно а наивци купују дискове на огласима.
Свака роба има свог купца.
Ne volim ja te stvari... ne bih voleo mene tako neko da zavrne, pa neću ni ja. Prodaću ih ovakve kakvi jesu, pa neka ih flešuju ako im to nešto znači..

Ne volim ja te stvari... ne bih voleo mene tako neko da zavrne, pa neću ni ja. Prodaću ih ovakve kakvi jesu, pa neka ih flešuju ako im to nešto znači..
Наравно, и ја то не волим.
То сам споменуо у контексту огласа и људи који купују на огласима дискове.
Овде, у Русији, на огласима тоне дискова којима је извађена душа на мајнингу.

Наравно, и ја то не волим.
То сам споменуо у контексту огласа и људи који купују на огласима дискове.
Овде, у Русији, на огласима тоне дискова којима је извађена душа на мајнингу.
E da, sećaš se onog Chia mining-a... to je bilo popularno jedno dva-tri meseca, ljudi pokupovali silne diskove, spalili ih, i pojeo vuk magarca... koliko znam niko od toga nije video dinara (osim prodavaca diskova).

Možda je u Rusiji bilo popularnije, ovde je vrlo brzo propalo.

E da, sećaš se onog Chia mining-a... to je bilo popularno jedno dva-tri meseca, ljudi pokupovali silne diskove, spalili ih, i pojeo vuk magarca... koliko znam niko od toga nije video dinara (osim prodavaca diskova).

Možda je u Rusiji bilo popularnije, ovde je vrlo brzo propalo.
Не знам колико је било популарније али с обзиром да је Москва званично два пута насељеника од Србије, понуда таквих дискова је огромна.
На жалост, сигурно да преко 80% корисника рачунара нема појма како раде SSD дискови и зашто не треба куповати половне дискове.
Како кажу Енглези, нисам довољно богат да би куповао јефтине ствари!
Сем тога, не треба ни бацати паре на име!
Да, Самсунг је убедљиво у врху али ја волим дискове са Phison контролером и micron меморијом. Комбинација која је поуздана и проверено добра.
Тренутно, ко жели врхунски NVMe диск четврте генерације, може потражити диск са Phison PS5018-E18 и micron 176l меморијом. Наравно, драм се подразумева!

Testirao sam sa Crystal_Disk_Mark , cini mi se da je malo cudno da cetvrti disk brze upisuje podatke nego li ih cita.
Mozda nesto nije u redu s ovim programom ili testom, cetvrti disk bi trebao da je puno brzi.
то је зато што ОС баферише, па имаш илузију да је брже. Добри бенчови синкују приликом уписа, па онда можеш
да видиш колико заиста уписује. Један такав је фио, који сам овде наводио...

то је зато што ОС баферише, па имаш илузију да је брже. Добри бенчови синкују приликом уписа, па онда можеш
да видиш колико заиста уписује. Један такав је фио, који сам овде наводио...

Da , samo sto izgleda da nesto nije redu sa tim diskom. Formatiracu i testirati kasnije kad stignem.

Ali sam zato grdno pogrešio kupujući, na osnovu njihovih sakupljenih podataka, SanDisk Ultra I Ultra Flair oba 64GB, prošle godine.
Taкође, овде San Disk Extreme go 3.1, да сам га платио 500 динара па хајде, али перформансе му као да сам га купио на Aлиекспресу.

Онај који је са таквом конфигурацијом најјефтинији а има најдужи гаранцију.
Име не игра било какву улогу.
Не знам понуду у Србији па не могу да препоручим.
Нешто са Алија ? Понуда у Србији - https://itsvet.com/cenovnik-pda1-40.i?i489=1722&i486=37&i1394=2979&option=

https://www.eponuda.com/ssd-diskovi-cene

Back