Koje marke ssd-a kupiti 🙋

То је код свих контролера без драм меморије. Иде запис у SLC моду до неких 30% а затим драстично пада у зависности од типа меморије.
Значи, ако ти је диск од 500гб, рачунај неки стотињак гб при максималном брзином. Онда размисли, а колико пута ти се десило да мораш ископирати фајл величине 100гн па да те забрињава брзина записа?
Коме треба за тако нешто он ће купити диск са драм меморијом и неће бити проблема. Такође, ономе коме је то битно неће купити SATA диск него ће ићи на NVMe четврте генерације са драм меморијом.
Последњи SATA 2,5" са драм меморијом купио сам пре 4 или 5 година, Seagate, о коме сам писао овде у теми о тестовима дискова, која није заживела.
Hoćeš da kažeš da je onaj 2TB disk sa 2kanalnim kontrolerom pisao 600GB po maksimalnoj brzini?

Hoćeš da kažeš da je onaj 2TB disk sa 2kanalnim kontrolerom pisao 600GB po maksimalnoj brzini?
Ево па рачунај колико је неких 37% од 1863гб:

7d4fb5.png

Не, кеш имаш тек после теста а он зависи од контролера и типа меморије.
За TLC слободно рачунај да је око 30%.
Sve ovo te pitam jer nameravam da za 30€ pazarim u radnji Kingston a400 128GB sataIII i neko USB 3 kućište. U principu ako moze da upiše 50GB velikih fajlova za 3-4min bi bilo super.

A po tvojoj priči do sad, izgleda da bi to tako radilo?

Jedino ne vidim da li je TLC jer je Kingston napisao samo da koristi 3D NAND ali valjda se sa TLC-om jedino i uparuje?

PS Definitivno je TLC našao podatak na drugom mestu.

Poslednja izmena:
Sve ovo te pitam jer nameravam da za 30€ pazarim u radnji Kingston a400 128GB sataIII i neko USB 3 kućište. U principu ako moze da upiše 50GB velikih fajlova za 3-4min bi bilo super.

A po tvojoj priči do sad, izgleda da bi to tako radilo?

Jedino ne vidim da li je TLC jer je Kingston napisao samo da koristi 3D NAND ali valjda se sa TLC-om jedino i uparuje?
Не знам за тај, од 128гб али тестирао сам један од, чини ми се 500гб и разочарао ме је брзином.
За те паре у Русији можеш бирати диск од 256гб.

За те паре у Русији можеш бирати диск од 256гб.
Ima i ovde i to vrlo različitih cena samo je pitanje uvek da li je razlika u ceni nastala "vraćanjem kilometraže"?

Nego nađoh neki test Adata SU650 256gb pa sam prelomio. Postavio čovek da mu je za upis foldera sa velikim fsjlovima od ukupno 20gb na disk trebalo 83s i to je to, sasvim mi odgovara a tek koju stotinu skuplji.

Ima i ovde i to vrlo različitih cena samo je pitanje uvek da li je razlika u ceni nastala "vraćanjem kilometraže"?

Nego nađoh neki test Adata SU650 256gb pa sam prelomio. Postavio čovek da mu je za upis foldera sa velikim fsjlovima od ukupno 20gb na disk trebalo 83s i to je to, sasvim mi odgovara a tek koju stotinu skuplji.
Дискове не купуј на огласима и то је то. Купуј оригинално запечаћене и са гаранцијом. Ја ти могу на већини дискова изменити све податке све са именом.
Од јефтиних дискова, које сам тестирао, Apacher Panter показао је више него добре резултате.

Дискове не купуј на огласима и то је то. Купуј оригинално запечаћене и са гаранцијом. Ја ти могу на већини дискова изменити све податке све са именом.
Од јефтиних дискова, које сам тестирао, Apacher Panter показао је више него добре резултате.
Pa on je baš dobar primer nekog muljsnja i to ne na oglasima. Prosto ne mogu drugačije da objasnim raspon cena.

https://www.eponuda.com/ssd-diskovi...-240gb-2-5-sata-iii-ssd-hard-disk-cena-399744

Pa on je baš dobar primer nekog muljsnja i to ne na oglasima. Prosto ne mogu drugačije da objasnim raspon cena.

https://www.eponuda.com/ssd-diskovi...-240gb-2-5-sata-iii-ssd-hard-disk-cena-399744
Пуно дискова је са мајнинга. Извађена им је душа а онда их флешују, врате све на почетне вредности и продају.
Ја сам флешовао више комада, али када откажу, мењао им и име, али никада ми један нисам после продао!

Тршжиште nvme уређаја је џунгла. Adata на рецензију пошаље једно, а после купиш други контролер. Чувај се.

Тршжиште nvme уређаја је џунгла. Adata на рецензију пошаље једно, а после купиш други контролер. Чувај се.
О ком моделу је реч?
Што се тиче рецензија, написао сам их доста и никада нисам добио ми један диск од произвођача. Чак и колеге, из Русије, који су експерти, не добијају дискове од произвођача него их купе у радњи и пишу рецензију.
Зато би волео да ме упознаш са твојим сазнањима, конкретно, који модели, па да проверим на руским сајтовима на којима тешко да не постоји рецензија за неки модел.

О ком моделу је реч?
Што се тиче рецензија, написао сам их доста и никада нисам добио ми један диск од произвођача. Чак и колеге, из Русије, који су експерти, не добијају дискове од произвођача него их купе у радњи и пишу рецензију.
Зато би волео да ме упознаш са твојим сазнањима, конкретно, који модели, па да проверим на руским сајтовима на којима тешко да не постоји рецензија за неки модел.
https://forums.anandtech.com/thread...-feb-2021-more-changes-in-components.2586845/

https://www.tomshardware.com/news/a...6.1933939431.1683322210-1348374664.1679945124

Konacno su banovali ruskog spamera.....Nisam imao vise zivaca da se ubedjujem-zato i nisam pisao dalje...
P.C. Nek' kupuje ko god sta zeli-ja se drzim proverenih stvari...Kako za SSD-tako i za vecinu ostalih stvari osim kad nekad , testa radi uzmem nesto esktremno jeftino...Ali to ono kad mi je bas zanemarljivo mali taj novac pa mi nije zao i ako bude promasaj...

Konacno su banovali ruskog spamera.....Nisam imao vise zivaca da se ubedjujem-zato i nisam pisao dalje...
P.C. Nek' kupuje ko god sta zeli-ja se drzim proverenih stvari...Kako za SSD-tako i za vecinu ostalih stvari osim kad nekad , testa radi uzmem nesto esktremno jeftino...Ali to ono kad mi je bas zanemarljivo mali taj novac pa mi nije zao i ako bude promasaj...
Што, чиме ти он тањи живце? Своје тврдње нечим јачим од празне приче поткрепљује, па си се изњервирао?

Ја сам купио AData SX8200 2019 и јесенас. Једина разлика је у типу меморије. Пре три године била је меморија Micron, 96 слојева а на новом Samsung 136 слојева док је контролер остао исти као и ДРАМ меморија.
А-Data.png

3d8ebd.png

А у чему се састоји моје спамовање? Ајде да спамујем још мало и да те "нервирам"!
Рачунар:
comp.PNG

ssd.PNG

CrystalDiskMark_20230508171809.png

CrystalDiskMark_20230508171208.png

CrystalDiskMark_20230502202441.png

Обрати пажњу на RND4K (случајни запис малих фајлова, врло битан за податак о перфомансама диска).
Samsung има најлошији резултат!
Твој сукоб самном почео је мојим писањем о температури. Значи, у истом кућишту, са идентичним хлађењем:
temp.PNG

Samsung има читавих 15 степени вишу температуру. Без доброг хладњака иотишао би брзо у тротлинг док AData, у мојим тестовима без хладњака није прелазио 70 степени!
Сад ти настави стручно да пишеш а ја ћу наставити да спамујем подацима!
Што, чиме ти он тањи живце? Своје тврдње нечим јачим од празне приче поткрепљује, па си се изњервирао?
Не знам чиме сам га испровоцирао. Уместо што диже нос и етикетира, могао је нешто конкретно да окачи а не да просипа своју сујету. Понаша се као да сам њега лично прозвао, односно, нико сем њега нема Samsung па нема правба да га спомиње?

RIA77, ја пишем на основу личних искустава и окачио сам за SX8200 податке о хардверу, које си видео. Не знам знам зашто се позиваш на цитиран текст пошто тамо нема ни једног доказа о тврдњама?
Где су фотке, где су подаци о хардверу?
Ево, модел од пре три године:
q93_75361d5f063b517c31e3d4cb7e10cf10225ff6be3fbc418aef8991dc270e700c.jpg

и прошлогодишњи:
IMG_20221023_142631.jpg

Видиш, исти контролер. На горњем меморија је Micron 96L а DRAM Nanya док је на доњем меморија Samsung 136L и DRAM Samsung.
Све је логично. Технологија напредовала и на нови су убацили новију меморију и испратили је ДРАМ чипом истог произвођача.

Poslednja izmena:
А у чему се састоји моје спамовање? Ајде да спамујем још мало и да те "нервирам"!
Рачунар:
Pogledajte prilog 1338231
Pogledajte prilog 1338232
Pogledajte prilog 1338235
Pogledajte prilog 1338234
Pogledajte prilog 1338233
Обрати пажњу на RND4K (случајни запис малих фајлова, врло битан за податак о перфомансама диска).
Samsung има најлошији резултат!
Твој сукоб самном почео је мојим писањем о температури. Значи, у истом кућишту, са идентичним хлађењем:
Pogledajte prilog 1338242
Samsung има читавих 15 степени вишу температуру. Без доброг хладњака иотишао би брзо у тротлинг док AData, у мојим тестовима без хладњака није прелазио 70 степени!
Сад ти настави стручно да пишеш а ја ћу наставити да спамујем подацима!

Не знам чиме сам га испровоцирао. Уместо што диже нос и етикетира, могао је нешто конкретно да окачи а не да просипа своју сујету. Понаша се као да сам њега лично прозвао, односно, нико сем њега нема Samsung па нема правба да га спомиње?
Mario je ljubomoran što hvalish krshomi.

Back