Извини али ти не разумеш пуно тога. Теби је полазна основа марка диска а не хардвер диска. Хоћеш ли ми рећи, убедити, да је контолер Phisonне ради добро на теби непознатом диску, да је меморија micron, samsung...лошег квалитета ако не ради на диску познатог бренда?
Да ли треба да платим име 30-50% више?
Као илустрацију, навешћу спецификацију неког бренда за руско тржиште:
Pogledajte prilog 1336356
Погледај, врхунски контролер и врхунска меморија, са драм меморијом, гаранцијом од пет година и јефтинији од самсунга сличних спецификација за 50%!
И шта ћеш сада рећи? Нема везе што нити чуо нити видео али знаш да је то тамо неки леви диск и ти га никада не би купио јер....?
Нико теби не намеће било шта али прихвати да су укуси различити и да има људи који су далеко копетентнији од тебе и да се не воде именом јер знају да свега пар произвођача егзистира на пољу компоненти за дискове.
Видиш, пошто правим доста рецензија о дисковима, имам лична искуства за разлику од тебе и стојим иза онога што сам написао лично а не на основу рекла казала!
Окачио сам јуче или прекјуче, NVMe диск, купљен на Алију, који ће ми у кућишту за SATA и NVMe дискове служити као флешка. Цела комбинација непуних 95 евра. На све и гаранција!
Ајде, дај ти напиши твоје аргументе, окачи неки твој тест па да укрстимо искуства?