По питању weara, случај од овог петка. У новембру 2020 купио сам на Алију кинески диск XrayDisk од 256GB. Уградио сам га у стари лап топ познанику и исти је радио до пре неки дан. Онда је рикнуо, рачунар га више није видео.
Пре отказивања Пало му је "здравље" на неких 94%. Не знам колико је имао TBW уписа, али за причу, коментар, није ни важно.
Флешовао сам га и повратио у живот. Сем што је обрисао све и вратио на почетне вредности као нов, из фабрике, здравље му је поново било 100% и још сам ослободио додатних 64GB.
Кинези користе меморијске чипове да грешком и из њих извлаче што могу.
На предметном диску налазе се три чипа од по терабсјт а диск је био декларисан на 256GB. Сада је 320GB.
Мрзело ме је да даље експериментишем јер која би била вајда од додатних GB са грешкама.
Тестирао сам овај капацитет од 320GB и изгледа ок а колико ће потрајати, то је тешко рећи.
Цео опис сам поставио на једном руском форуму, а мрзи ме да преводим на српски и качим овде тако да можете погледати на руском:
https://mysku.club/blog/misc/95625.html
Зашто ово наводим. На огласима је пуно брендираних дискова по јако прихватљивој цени који су флешовани и враћени на "фабричко" а душа им остала на мајнингу.