Koje marke ssd-a kupiti 🙋

Crystaldisk није релевантан показатељ!
Ево, да поновим тест синтетике са програмом Crystaldisk и AIDA:
Pogledajte prilog 1325828
Разлика је драстична!
Pa nije. Samo uprosečuje izmerene vrednosti brzine. I onda proizvođači zloupotrebljavaju. Jer ako pogledaš kolonu desno u Aidi, prosečna brzina je skoro ista kao izmereni podatak u kristalu.

Poslednja izmena:
Pa nije. Samo uprosečuje izmerene vrednosti brzine. I onda proizvođači zloupotrebljavaju. Jer ako pogledaš kolonu desno u Aidi, prosečna brzina je skoro ista kao izmereni podatak u kristalu.
A sta onda znaci REALNA brzina-uzmem disk-jedan, drugi treci i prebacujem ISTI film na sva tri? I ponasaju se bas istim redom-Extreme, Ultra, Kingston. I ne, nisu male razlike...

A sta onda znaci REALNA brzina-uzmem disk-jedan, drugi treci i prebacujem ISTI film na sva tri? I ponasaju se bas istim redom-Extreme, Ultra, Kingston. I ne, nisu male razlike...
Realno je, uzmem video od 9GB i prođe više od 20min dok ga upiše na prazan ultra Flair fleš, što odudara mnogo od fabričkog podatka kao i od sintetičke vrednosti za upis, koji su uzgred, podudarni na cifri od 60MB.

Просечну брзину сам написао на основу капацитета диска и времена за запис на пуном капацитету.
Не знам шта су они рачунали, ја гледам капацитет и време и тако рачунам средњу брзину.

Просечну брзину сам написао на основу капацитета диска и времена за запис на пуном капацитету.
Не знам шта су они рачунали, ја гледам капацитет и време и тако рачунам средњу брзину.
To je jedino i merodavno. Sa sintetičkim merenjem može da se poklopi a često i ne mora.

Ajde? Niuje ti merodavna realna vec srednja brzina ? Interesantno...
Шта ти је реална брзина с обзиром да се она мења. Реална на почетку, крају, средини, комплетном капацитету?
Пошто се брзина мења, једино се да рачунати средња, а то је реалан капацитет (у бинарној аритметици а не у децималној, како наводе произвођачи) подељен са временом за пуни упис.
Тако се добија средња брзина а ти нам, тако паметан и дрчан, објасни како утврђујеш реалну брзину диска на комплетном капацитету?

Poslednja izmena od moderatora:
Који је wear ? Како си задовољан радом и брзином ?
По питању weara, случај од овог петка. У новембру 2020 купио сам на Алију кинески диск XrayDisk од 256GB. Уградио сам га у стари лап топ познанику и исти је радио до пре неки дан. Онда је рикнуо, рачунар га више није видео.
Пре отказивања Пало му је "здравље" на неких 94%. Не знам колико је имао TBW уписа, али за причу, коментар, није ни важно.
Флешовао сам га и повратио у живот. Сем што је обрисао све и вратио на почетне вредности као нов, из фабрике, здравље му је поново било 100% и још сам ослободио додатних 64GB.
Кинези користе меморијске чипове да грешком и из њих извлаче што могу.
На предметном диску налазе се три чипа од по терабсјт а диск је био декларисан на 256GB. Сада је 320GB.
Мрзело ме је да даље експериментишем јер која би била вајда од додатних GB са грешкама.
Тестирао сам овај капацитет од 320GB и изгледа ок а колико ће потрајати, то је тешко рећи.
Цео опис сам поставио на једном руском форуму, а мрзи ме да преводим на српски и качим овде тако да можете погледати на руском: https://mysku.club/blog/misc/95625.html
Зашто ово наводим. На огласима је пуно брендираних дискова по јако прихватљивој цени који су флешовани и враћени на "фабричко" а душа им остала на мајнингу.

Који је wear ? Како си задовољан радом и брзином ?
Ne zalim se ni na jedan,sve tri vrste rade kako treba.Nema bagova,brzo podize OS.radnje na netu besprekorne.Inace na Kingstonu sam dosta puta rwdio reinstalaciju 7-ice i imao je poprilican broj upisa,ali radi jos uvek besprekorno.I na Transcendu sam dosta puta radio reinstalaciju Ubuntu-a i on ne pokazuje nikakve mane.Ovaj T-Force na Win.10 je imao najmanje upisa.

Ne zalim se ni na jedan,sve tri vrste rade kako treba.Nema bagova,brzo podize OS.radnje na netu besprekorne.Inace na Kingstonu sam dosta puta rwdio reinstalaciju 7-ice i imao je poprilican broj upisa,ali radi jos uvek besprekorno.I na Transcendu sam dosta puta radio reinstalaciju Ubuntu-a i on ne pokazuje nikakve mane.Ovaj T-Force na Win.10 je imao najmanje upisa.
Колико дуго их користиш и који је wear ?

По питању weara, случај од овог петка. У новембру 2020 купио сам на Алију кинески диск XrayDisk од 256GB. Уградио сам га у стари лап топ познанику и исти је радио до пре неки дан. Онда је рикнуо, рачунар га више није видео.
Пре отказивања Пало му је "здравље" на неких 94%. Не знам колико је имао TBW уписа, али за причу, коментар, није ни важно.
Флешовао сам га и повратио у живот. Сем што је обрисао све и вратио на почетне вредности као нов, из фабрике, здравље му је поново било 100% и још сам ослободио додатних 64GB.
Кинези користе меморијске чипове да грешком и из њих извлаче што могу.
На предметном диску налазе се три чипа од по терабсјт а диск је био декларисан на 256GB. Сада је 320GB.
Мрзело ме је да даље експериментишем јер која би била вајда од додатних GB са грешкама.
Тестирао сам овај капацитет од 320GB и изгледа ок а колико ће потрајати, то је тешко рећи.
Цео опис сам поставио на једном руском форуму, а мрзи ме да преводим на српски и качим овде тако да можете погледати на руском: https://mysku.club/blog/misc/95625.html
Зашто ово наводим. На огласима је пуно брендираних дискова по јако прихватљивој цени који су флешовани и враћени на "фабричко" а душа им остала на мајнингу.
vredi li za usb fleseve program koji si naveo

imam nekoliko koje sistem( ni linux) ne prepoznaje , ili nece da ih formatira ili su *write protected*

Колико дуго их користиш и који је wear ?
Nisam nikako proveravo wear na njima.Imam ih od 2019-e,ovaj na Win.10 je mozda godinu kasnije poceo sa radom.Ova druga dva u isto vreme.Citao sam o tom wear-u da moze ici do stotine terabajta,a da moze biti i na mnogo manje popunjen kapacitet ispisivanja podataka na njih.Ne brinem o tome,mada sam pre neki dan kupio jedan rezervni od 512GB.Neka ga za rezervu ne trazi leba.

vredi li za usb fleseve program koji si naveo

imam nekoliko koje sistem( ni linux) ne prepoznaje , ili nece da ih formatira ili su *write protected*
Програм, који сам навео, намењен је за ССД засноване на контролеру Silicon Motion SM 2258 и 2259.
По питању флешки, треба испитати шта је унутра, који контролер и флеш и потражити fw. Флешовао сам неколико, чисто из радозналости и сви раде.
Такође, флешовао сам и контролере на кућиштима (фијокама) за ССД дискове.
О томе сам такође писао на руском сајту:
https://mysku.club/blog/misc/94343.html
https://mysku.club/blog/misc/94348.html
У питању су контролери RTL9210В и JMS580.
Када већ спомињем руски сајт, за непуне три године достигао сам тестовима прилично висок ниво, тачније, статус магистра и рецезента. Са таквим статусом, рецензије ми плаћају. За ове две линковане добио сам по неких 100€, грубо рачунајући.
Screenshot_2023-04-18-01-01-54-019-edit_ru.mail.browser.jpg

Poslednja izmena:
Програм, који сам навео, намењен је за ССД засноване на контролеру Silicon Motion SM 2258 и 2259.
По питању флешки, треба испитати шта је унутра, који контролер и флеш и потражити fw. Флешовао сам неколико, чисто из радозналости и сви раде.
Такође, флешовао сам и контролере на кућиштима (фијокама) за ССД дискове.
О томе сам такође писао на руском сајту:
https://mysku.club/blog/misc/94343.html
https://mysku.club/blog/misc/94348.html
У питању су контролери RTL9210В и JMS580.
Када већ спомињем руски сајт, за непуне три године достигао сам тестовима прилично висок ниво, тачније, статус магистра и рецезента. Са таквим статусом, рецензије ми плаћају. За ове две линковане добио сам по неких 100€, грубо рачунајући.
Pogledajte prilog 1327590
neki au 6988, transcend , nisam uspeo

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
33 гигабајта не иде брзо и на диск а не на флешку. Да ли знаш шта је SLC кеш а шта драм?
У претходном посту, написао сам, флешка и диск су малтене једно те исто. Разлика је у томе што се NVMe диск повезује по PCI шини, SATA по конектору SATA где је највећа брзина за SATAIII 600mbps!
Флешка се повезује путем USB конктора који има ограничење брзине зависно од генерације.
На USB4.0 могуће су брзине од 40gbps, што одговара дисковима NVMe треће генерације!
Сем тога, лично не тнам ни једну флешку са драм меморијом.
И како ти мислиш да пребациш 33 гигабајта на флешку очас посла?
Да би то укапирао, прочитај ово: https://forum.krstarica.com/threads...va-preporuke-informacije.925822/post-42605708
Шта мислиш, вреди ли куповати Kingston SSD ? Чини ми се као боља опција од Transcend SSD.

Mene su zavarali podaci sa

https://usb.userbenchmark.com/

Ne znam koji se softver koristi ali zasigurno izgleda da isto uprosecuje vrednosti. Tako da se desilo da se pogode izmerene vrednosti za Verbatim Store N Go 16GB sa njegovom realnom brzinom upisa. Ali sam zato grdno pogrešio kupujući, na osnovu njihovih sakupljenih podataka, SanDisk Ultra I Ultra Flair oba 64GB, prošle godine.
User benchmark sajt mnogo falšira, niko na netu ih ne uzima za ozbiljno koliko vidim.

Back