Сленг, пи*здо*ти као веселити се.Ja ne verujem da je iko popizdio , malo su se nasmejali , to sigurno , ali ne verujem da se iko ozbiljno zicnuo...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Сленг, пи*здо*ти као веселити се.Ja ne verujem da je iko popizdio , malo su se nasmejali , to sigurno , ali ne verujem da se iko ozbiljno zicnuo...
sucur sucur....takodje slengСленг, пи*здо*ти као веселити се.
umjesto da pricas o standardu ti opet o kritici sistema . I jos pokazujes svakom ko zna koliko si nacitan sa popularnom ideoloskom ekonomijom kad nemas pojma da postoje studije koje pomazu da velike kompanije naprave jos novca i putem fokusiranja na kupovnu noc i potrebe ljudi. I sve te studijw pokazuju da si wealth u usa mogao da kao mali covjek napravis do kraja 70 tih a od onda uslijied rjesavanja problema koje si naveo uslijedila je politika manipuliranja ekonomijom recimo putem niskih kamatnih stopa koja omogucava da se samo bogati mogu ukljuciti u cikluse kad je povoljno uloziti novac. Pogledaj koliko je covjeku trebalo plata u 70 tim da kupi kucu u USA a koliko sad pa ako danas treba manji broj plata da kupis kucu (bez koje ne mozes da napravis buducnost u Americi ) ja cu da se ucutim.Zal za mladoscu je ljudski motiv, koji imaju i stariji ljudi, i ljudi srednjih godina, nevezano za materijalnu situaciju. To nije nikakvo prozivanje, naprotiv; ovde je samo rec o tome da se ista ovde upotrebljava kao kvalitetno misljenje o uporedjivanju standarda, sto je sarlatanstvo.
Ti si neozbiljan uporedjujuci danasnje kuce, sa ranijim kucama. Ono sto je cinjenica je, da danas imas mnogo vise stanova nego u SFRJ, cak je to jedan od sektora na koji se ovde zale da postoji nerealno velika i ponuda i traznja. To je cinjenica. Tvoja SF uporedjivanja kuca i automobila iz 70ih, sa mobilnim telefonima, kucama i automobilima danas, kao da je to 'kuca je kuca' je jos jedno sarlatasnko uporedjivanje.
Kao sto rekoh, cak i da ne ulazimo sto je taj sistem na duze staze upropastio ekonomiju, banke, i trziste rada, svojim ekonomskim analfabetizmom, ali hajde ovde pricamo o nekom staticno mmaterijalnom stanju.
Amerika je 70-ih imala staglfaciju, to su bila potpuna pucanja neo-kejnz ekonomije. Imali su naftnu krizu, imali su najvecu inflaciju posle ww2, imali su redove na benziskim pumpama kao mi kod Slobe kasnije. O realnom standardu, sto su broj i kvalitet automobila i stanova tada i danas u Americi- besmisleno je pricati. Tako da, svi koji u Americi pricaju ovo isto sto ti pricas za Srbiju su isto tako- sarlatani. Neozbiljni ljudi. Nema sta sa njima da se ozbiljno prica. 'Ozbiljne studije' gde se izjednacava automobil 70ih sa onim danas, gde se ne daje realna cena kucnog kompa ili mobilnog telefona danas u 70-im su - sarlatanstvo. Mozda je tebi bolji standard fiksni telefon sa zicom isto kao i najnoviji Iphone, pa se to moze uporedjivati u tim 'ozbiljnim studijama' sa 'sve je to jedan telefon', ali to tako ne funkcionise. To samo sluzi osobama poput Branka Milanovica da pokazuje svoj ekonomski analfabetizam. Ono sto je realnost je, da je covecanstvo danas po prvi put u situaciji gde je vise od pola svetske populacije srednja klasa. To 70ih nije bilo tako. I to ti je to.
Sindikati su posebne stetocine koje odmazu najnekvalifikovanijim radnicima, upravo za te tvoje gig poslove. To je posebna tema, ali to sta su oni radili 70ih je jedan i uzroka te staglflacije. Danas imamo zakone u radnom pravu koji u sebi imaju mnooogo tih sindikalnih ideja, i to je strasno, uzasno i katastrofalno, najvise za te najprostije radnike. Ali, to je druga tema.
I opet, 70 ih si gradio kucu tako sto odes na pijacu, i pokupis radnike koji traze posao, jer nije bilo poslova. Danas, nigde i nikada ne mozes da na pijaci pokupis te proste fizicke radnike. Toga nema nigde u Americi, Evropi, Srbiji, Juznoj Americi, Australiji, vecem delu Azije. Mozda ima negde u Africi. Potraznja za tim prostim fizickim radnicima je veca nego ikad, bukvalno ko god hoce da radi danas, moze da radi. Sad, sto se nekoj gospodi neki poslovi ne svidjaju, to je isto druga tema. Tvoja Amerika danas uvozi vozace, jer milioni gospode koje se vode kao 'nezaposleni' nece da rade te radnicke poslove. I onda izadje Taker Karlson u svom novom MAGA anti-kapitalizam ruhu, gde lupa i izdaje sve ideje koje je zastupao ranije, pricaci kako u Americi nema poslova za tu najrpostiju radnu snagu, a Amerika uvozi ko zna koliko desetina hiljada vozaca svke godine, ko zna koliko miliona radnika, najprostijih, svake godine.. Ma idi bre.
Vi u SFRJ ste imali proizvodnju hrane koja je imala monopol, nije imala konkurenciju, i bila je subvencionisana redovno. I onda su drugovi Komesari mogli da pricaju kako oni brinu o zdravlju nacije. U realnosti ste jeli svinjsko meso koje je starije od 2 godine, i krave od kojih je svaka imala metilje. Danas se bikovi gaje ne tako sto ga izvedes da pase travu, nego ga kljukas koncentratom na farmi, i meso bude bolje od prirodnih metilja koje krava dobije kada pase na livadi. Da, danas imas mnogo shit hrane kao gotovog proizvoda, vise nego ranije, jer postoji mnogo firma koje moraju da se bore na slobodnom trzistu, pa da bi opstali, moraju da smanjuju kvalitet inputa sirovine, a samim tim i kvalitet proizvoda. Ali isto tako, danas ako hoces da platis bolje meso i bolju hranu nego ta koja je bila u SFRJ, to mozes da uradis. Naravno da ces da za to platis vise, jer na slobodnom trzistu sve ima cenu. Nije to kao u SFRJ gde nisi imao trziste, imao si jednu firmu koja proizvodi hranu u svakom okrugu, ona je imala monopol, i onda je vremenom postajala sve vise nekonkurentnija i vise gubila pare. O radnicima u tim monopolistima koji nisu imali izbora da rade negde drugde, necu ni da pocinjem. Pazi, posle raspada SFRJ i kod SLobe, radnici tih gubitasa u industriji hrane su redovno izvisili za godine uplacivanja doprinosa, poneki cak i za plate, jer je taj sistem od tih firmi napravio potpune ultra gubitase. To sto je SFRJ unistila redovno skoro svu industriju hrane svojom politikom, praveci od tog sektora nekonkurentnog gubitasa- nije nikakav argument u korist SFRJ. Cak je i industrija hrane potpuno unistena tom etatistickom politikom za koju smatras da je vrh, ali i to je druga prica.
Tehnoloski standard i napredak- NE NASTAJE SAM OD SEBE. Za tehnoloski napredak je potreban KAPITLIZAM i trziste, i slobodna trgovina. Kapitalisticki i trzisni elementi drustva. Bez toga, danas ne bi imao ni mobilni telefon (ako mobilni telefon nije bolji standard, onda ja stvarno ne znam o cemu mi ovde pricamo, o moralu? ). Sve stoje SFRJ napravila pozitivno za drustvo, napravila je zbog kapitalistickih elemenata u svom sistemu, ljudskih ideja, rada ljudi, a ne zbog etatistickog drzavnog sistema, koji je radio sve suprotno od toga. To ne vazi samo za SFRJ, svuda gde imas vise etatizma, taj etatizam ce busiti ekserima gume kapitalistickim i trzisnim elementima drustva. To je prirodna stvar. Da, SFRJ je radila i gradila i napravila nesto, ali to su radili ljudi u tom sistemu UPRKOS Drzavi, a ne zbog drzave.
Не, нисам постао полтрон.Dok ne oguglas, brate, dok ne oguglas, nisi postao jos covek...
greska, to sam mariu napisao....ne znam kako se omaklo , mora da citiram stalno pa to ti je..Не, нисам постао полтрон.
ко год био мариоgreska, to sam mariu napisao....ne znam kako se omaklo , mora da citiram stalno pa to ti je..
Mario te očmarioко год био марио
Od 1970 do kraja 1980-tih.Koje je ,,zlatno doba" na ovim prostorima? Koji period iz istorije koji se na ovim prostorima može smatrati najboljim? Ili možda već živimo u tom ,,zlatnom dobu" a da toga nismo ni svesni?
Definitivno da se drzis rada gdje te neko drugi placa i posla koji ne zahtijeva razumijevanje kako devijantne ekonomije rade.u Americi nema poslova za tu najrpostiju radnu snagu, a Amerika uvozi ko zna koliko desetina hiljada vozaca svke godine, ko zna koliko miliona radnika, najprostijih, svake godine.. Ma idi bre.
Masoni periodično puste najlepše tekstove i najbolje melidije.Znate ko je bio Tom Parker.....?
Menadzer Elvisa Prislija...
Daleko od savršenstva, nije bilo demokratije, zabrana praktikovanja religije za članove KP, kulturela jednolična, ali tehnološki Titova Jugoslavija je bila u samom svetskom vrhu. Ali totalitalizam i zabrana religije su veliki minus za tu zemlju. Danas je, šta god drugi pričali, najbolje vreme i za slobodu govora i za verujuće ljude. Iako sam potomak prvoborca partizanskog pokreta mogu slobodno da kažem bilo ne ponovilo se (SFRJ).Od 1970 do kraja 1980-tih.
Najbolje se živilo.
Нису били технолошки у врху.Daleko od savršenstva, nije bilo demokratije, zabrana praktikovanja religije za članove KP, kulturela jednolična, ali tehnološki Titova Jugoslavija je bila u samom svetskom vrhu. Ali totalitalizam i zabrana religije su veliki minus za tu zemlju. Danas je, šta god drugi pričali, najbolje vreme i za slobodu govora i za verujuće ljude. Iako sam potomak prvoborca partizanskog pokreta mogu slobodno da kažem bilo ne ponovilo se (SFRJ).
Sto sam stariji sve vise sam da se ogranici upotreba interneta samo za entertainment a za pristup drugim informacijama da se izdaje dozvola. Razlog ljudi kad zele nesto da saznaju umjesto da idu ka sirovim podacima i verifikovanim izvorima citaju neselektivne internet teze. Svako ko imalo zna o finansijama zna da Jugoslavija nije bila nesto pretjerano zaduzena ( vidjeli smo kako je Ante Markovic u situaciji kad je vec privreda posustala lako relaksirao kreditne otplate) i da je Jugoslavija zapravo samo jednostavno receno imala premalo deviza da dug finansira. Prakticno je problem neuskladjenosti deviznih priliva sa dospjecem dugova a ne obima duga koji orevazilazi kapacitet da se plati. Banalizujem i mozda sam subjektivan ali u osnovi struju treba da platis 27 u mjeseci a tvoja plata stize 1og- problem . naravno ovo je na nivo drzave mnogo slozenije ali nije nerjesivo samo je trebalo da se republicka rukovodstva dogovore kako da smanje potrosnju ( sa zena da Za edi kontrolu ko i kako se zaduzenje i trosi). E tu se javno problem jer politicari ne zele da bas oni budu ti koji ce svojoj bazi reci da se mora smanjiti kais.i nastala je svadja ko daje pare kome i ko uzima u umjesto da se ti politicari krive za stanje u koje su doveli zemlju ( a kasnije i Za raspad zemlje) oni se pokrivaju losim stranama sistema kojih je bilo ali sistem se okrivljuje cak i za stvari koje veze nemaju sa sistemom vec sa nasom prirodom (cuveni javasluk je nezavistan od sistema). Ta prica da umjesto politicara sistem treba kriviti traje do Dana’s kao razlog prikrivanja losih rezultata danas.A Vucicevo zaduzivanje ce otplacivati doveka
Praška šunka bila po ceni vučićevog parizera.Od 1970 do kraja 1980-tih.
Najbolje se živilo.
Što smo uvozili iz Čehoslovačke?!Praška šunka bila po ceni vučićevog parizera.
Di nam je @fosilvaso da odgovori?Na to bi pitanje mogao da odgovori neko ko ima 100 godina.
A gde je toŠto smo uvozili iz Čehoslovačke?!
U vremeplovuA gde je to