Koje je,, zlatno doba" na ovim prostorima?

Daleko od savršenstva, nije bilo demokratije, zabrana praktikovanja religije za članove KP, kulturela jednolična, ali tehnološki Titova Jugoslavija je bila u samom svetskom vrhu. Ali totalitalizam i zabrana religije su veliki minus za tu zemlju. Danas je, šta god drugi pričali, najbolje vreme i za slobodu govora i za verujuće ljude. Iako sam potomak prvoborca partizanskog pokreta mogu slobodno da kažem bilo ne ponovilo se (SFRJ).
Joj to je najvažnije. Bez demokracije si ko bez desne ruke i noge.

Uzgred, danas su građani EU manje slobodni nego Sovjeti 1952.

Koja zabrana religije kad su obredi održavani.

I ne samo to, nego su mnogi na Božić ostajali kući i ne dolazili na nastavu, a za Uskrs znali ići s crkvom na izlet u Rim.

Ništa od toga se nije skrivalo.

Svi hramovi radili, katolički, pravoslavni, muslimanski, pa i ZG je imao sinagogu, istina ne u Praškoj, već u Palmotićevoj.
 
Naravno, da nije bilo 5-og oktobra, i da sada nemamo makar koliko-toliko 20+ godina veceg strujanja privatnog kapitala (i dalje krac u odnosu na ste bi trebalo da bude, ali makar bolje ista nego nista, broj firmi danas je abnormalno mnogo veci nego ranije), danas bi se zivelo gore nego 70-ih; da, to jeste tacno, onako hipoteticki gledano.

Sve ako ne treba da slusamo vas sto ste za nacionalizacije, zatvaranje trzista, i ostale Che Gevare.

Нетачно

Доказ из историје: А.Хамилтон први амерички мин.финансија у разговору са британским, није дозволио отварање амеркчког тржишта ка Британији јер су били 10х мања економија.

Немаш појма како то иде
 
Нетачно

Доказ из историје: А.Хамилтон први амерички мин.финансија у разговору са британским, није дозволио отварање амеркчког тржишта ка Британији јер су били 10х мања економија.

Немаш појма како то иде

Jesi li to gledao onaj mjuzikl? Najprecenjenija stvar na Brodveju ikada.

Zabrana otvaranja bilo cega u doba kada si mogao da prosvercujes ceo gusarski brod u luci i svi se bavili svercom :cepanje:

Slobodna trgovina je bukvalno najbitniji razlog za razvoj neke ekonomije.

SFRJ/Sloba zatvaranje i protekcionizam, uporedi sa povecanjem standarda posle 5-og oktobra, i to je to, nema sta vise da se kaze. Cak i da ne pominjemo Hong Kong, i kako se Kina razvila tek posto su uveli specijalne trgovinske zone. Imas klasican primer na svojoj zadnjici, u Srbiji. Protekcionizam cak, da zanemarimo trenutne gluposti, unistava konkurentnost na duze staze, do te mere, da od tih firmi koje se cuvaju, ostanu samo dugmici, sto smo i videli na primerima SFRJ firmi.

Protekcionizam kao sustinu razvoja navode samo tipovi poput Nebojse Katica, koji se u ekonomsku nauku razumeju kao sto se vi razumete u politiku, a ja u kvantnu mehaniku.

Napusti prostoriju.
 

Back
Top