Koja vrsta ljudi ide u mek donalds?

kina ima veliku kulturu sa pedigreom
problem je sto kod nas kinu poistovecuju sa bofl robom koja se prodaje kod nas za male pare i aliexpresom..ali kina ima itekako skupe proizvode koji su ekstra kvalitetni
a na stranu kinski porcelan, kineska svila..da ne ulazimo u tu pricu ti proizvodi su medju najcenjenijima u celom svetu.
U pravu si.Kina proizvodi veoma kvalitetne proizvode.Ali mi cenimo Kinu,po "kineskoj pijaci" u Beogradu.Oni su objasnili,zasto ovde prodaju bofl robu.
Vi kazu Kinezi,imate strasno male plate,i mi mozemo na ovom trzistu,da iznosimo samo losu robu,jer vi niste u stanju,da platite onu kvalitetnu skupu.!

Recimo volim ponekad da pojedem bigMac i mislim da je u nedostatku boljih mesta bilo dobro praviti decije rodjendane u Macu. Sada ima dosta igraonica, pa je izbor na roditeljima...Sta je tu problem kritizerima? Mac nije stigao u Srbiju s Marsa nego je osvojio ceo msvet standardizacijom....i to o narodu nista ne govori, jer se u celom, bar zapadnom svetu MacDonalkds trosi...pa su mi kritizeri narpoda postali ogavna strana lica.
tako je .. mek ima odredjen standard i kvalitet .. realno pljeskavica iz meka od 100% govedjeg mesa je kvalitetnija od sojine pomesane sa masnim svinjskim sa kioska
a i ne treba zaboravit da proizvode za nas mek proizvode nase firme tako da to mozda jeste americka licenca ali i nasa privreda ima koristi od toga

kod nas mek i kfc u sustini i jesu pristupacniji nekoj srednjoj klasi jer im bas zbog kvaliteta cene nisu male
ti na kiosku za 200 do 300 dinara po osobi mozes da se najedes..ovde ispod 600 dinara po osobi nema sanse

inace svako normalan zna sta je mek a sta restoran tako da si malo pobrkao loncice u prici.
a opet za restoran ispod 1000 do 2000 po osobi nemoj ni da ulazis

ovde se sve vrti oko platezne moci gradjana.

nema veze sa tvojim vredjanjem naroda koji tamo ide
posle meka sam otisao na kiosk

da pojedem ljudsku pljeskavicu

Svako dete voli Happy Meal igračke i specifičan ukus mek donalds proizvoda. I savesni roditelji bi vodili povremeno decu u Mek da obogate njihovo iskustvo.
Mek jako vodi računa o roku trajanju njihovih proizvoda.
da , treba otici , da se vidi i proba

ali treba izbegavati ceste odlaske , jednom u par godina

pa pazi..na primer ako obuces majicu lejkersa niko ti nista nece reci
obuci majicu crvene zvezde i prebice te grobati i obrnuto..
jbg.. sami smo nekad krivi za ono sta nam se desava
U pravu si,i nisi. Zasto bih uopste nosio majicu,sa bilo kakvim napisom.Ako nosim belu,sta ce mi natpis.Zutu,zelenu.ne vidim potrebu,da nosim majicu
Crvene zvezde ili Partizana ili Dinama ili........ nositi bilo koji natpis,ti nekoga iritiras.Zasto bih to radio.???

U pravu si,i nisi. Zasto bih uopste nosio majicu,sa bilo kakvim napisom.Ako nosim belu,sta ce mi natpis.Zutu,zelenu.ne vidim potrebu,da nosim majicu
Crvene zvezde ili Partizana ili Dinama ili........ nositi bilo koji natpis,ti nekoga iritiras.Zasto bih to radio.???
sloboda?
osnovno ljudsko pravo..da obuces ono sta ti se dopada
meni se mozda dopada majica sa printom,.tebi bela
mene mozda iritira kad pogledam u tvom pravcu i zaslepi me belilo :)

Hahahaha pa u tom Meku i KFC-u je jedan solidan sendvic 300-400 dinara a nasi lopovi otvore neki fensi burger i naplacuju ga 600-900 din.
Pitanje je koliko je nasa pljeskavica manje stetna po zdravlje od tih njihovih proizvoda...
Ja sam jedno vreme cesto jeo u KFC, prestao sam a da li se kajem, pa mozda delimicno...

Sto se tice Amerike, ja sam politicki protivnik, ali kulturno pristalica.. Pravicemo mi Ameriku od blata kad kineski kulturni uticaj zavlada svuda...
evo sad gledam Big Mac je 340 dinara, ti za te pare mozes da jedes ne obicnu pljeskavicu nego cak i neko cisto meso npr vesalicu i jos dodas neki prilog uglavnom besplatno
pljeskavica nije zdrava ali je sigurno zdravija od cizburgera i big meka, a i pogledaj koliko je to u meku a kolika je pljeskavica, porcije su male ali pune kalorija

Autore ne znam koji se to ljudi loze na mek? Tamo idu samo deca koja se loze na to i roditelji koji vode tu decu, niko ne misli da je mek neki elitni restoran
Kazes da mek prolazi samo u drzavama koje su iskompleksirane i sta si vec naveo a mek nema samo u Americi i Srbiji nego u 90% zemalja, imas ga bukvalno gde god hoces od Afrike pa do zapada

Ja samo ne shvatam čemu vređanje? Zašto to mora da bude određena vrsta ljudi? Ljudi koji dođu sa strane, zbog šopinga ili šta znam čega uglavnom svrate u Mek ili KFC jer je na prometnom mestu. Kako neko sa strane da zna da je kod Mice super pljeska, a kod Cice nije nikakva? Mek je sigurica. Deca vole, dobiju igračku, sokić, pomfrit... E sad, redovno posećivanje nije u redu. Ali opet, ja ne mislim ni da je u redu redovno posećivanje restorana kao zamena za kuvanje. S tim da ne mislim da su ljudi koji to rade ovakvi ili onakvi. Možda prosto nemaju vremena, možda mogu sebi da priušte... Možda osuđujem postupke, ali ne i ljude.

Pitanje za postavljača, @aleksandarhakler1992 , jel u tvom gradu/mestu/selu, postoji nešto od tih restorana po kojima pljuješ? :think:

Nema. A i da ima ne bih išao. Kao što već znamo gmo hrana za piliće napravi da budu ogromni za kratko vreme,kao što vidite to isto se oslikava i na ljudima. Da prirodni rast ubrzavaš veštačkim putem,neću ni da mislim kakve posledice to ima. Nepismeni mladi ljudi,nepismene mame,tate i bake da počnu da se obrazuju pod hitno.

Nema. A i da ima ne bih išao. Kao što već znamo gmo hrana za piliće napravi da budu ogromni za kratko vreme,kao što vidite to isto se oslikava i na ljudima. Da prirodni rast ubrzavaš veštačkim putem,neću ni da mislim kakve posledice to ima. Nepismeni mladi ljudi,nepismene mame,tate i bake da počnu da se obrazuju pod hitno.
A jel gajiš svoje lične piliće što kljucaju po dvorištu? I prasiće koji jedu kukuruz za tvoje njive? I jaganjce koji pasu travu sa tvojih neprskanih pašnjaka?
I dalje, zašto osuđuješ ljude, a ne postupke?

https://www.mcdonalds.rs/faq/da-li-se-u-vasoj-hrani-nalazi-gmo/
I ti bi mogao da se edukuješ umesto što gledaš Balkan Info.

Vidite i sami da gradska deca uglavnom nikad nisu bila ovako gojazna kao danas. A sve to ide zbog te vrste hrane upravo. Kljukati dete čipsovima,smokijem i mekom od malih nogu je strašna ludost i glupost. Posle se čude što im je dete bolesno. Prestanite
Gradska deca se ne razlikuju od seoske dece, a seoska deca zbog takvih kao ti hoće da pobegnu sa sela.

Vidite i sami da gradska deca uglavnom nikad nisu bila ovako gojazna kao danas. A sve to ide zbog te vrste hrane upravo. Kljukati dete čipsovima,smokijem i mekom od malih nogu je strašna ludost i glupost. Posle se čude što im je dete bolesno. Prestanite
nema to veze sa tim nego roditeljima kojima je lakse da kupe nego da prave
ta hrana nikome nece stetiti kad se jede umereno..

• Podržavam
Reactions: Red

Гојазни су јер седе и пипкају телефоне уместо да јуре напољу.

• Podržavam
Ja samo ne shvatam čemu vređanje? Zašto to mora da bude određena vrsta ljudi? Ljudi koji dođu sa strane, zbog šopinga ili šta znam čega uglavnom svrate u Mek ili KFC jer je na prometnom mestu. Kako neko sa strane da zna da je kod Mice super pljeska, a kod Cice nije nikakva? Mek je sigurica. Deca vole, dobiju igračku, sokić, pomfrit... E sad, redovno posećivanje nije u redu. Ali opet, ja ne mislim ni da je u redu redovno posećivanje restorana kao zamena za kuvanje. S tim da ne mislim da su ljudi koji to rade ovakvi ili onakvi. Možda prosto nemaju vremena, možda mogu sebi da priušte... Možda osuđujem postupke, ali ne i ljude.
Jeste, kad god odem negde preko gde ne znam gde je sigurna klopa, odem u Mek ili slično.
..al me sablažnjavaju porodice koje se maltene htane u meku,.svi skupa više puta nedeljno...cele porodice nemaju zdrave navike što se tiče ishrane...ako oni idu zajedno sa kloncima, klinci su im na džank fudu svakodnevno.

• Podržavam
Pogledaj gde se i na kojim lokacijama,u SAD nalaze restorani Meka.Na periferijama gradova.To je hrana za sirotinju,a kod nas se to smatra,da su
restorani za "visu" klasu gradjana.! Mi smo iskompleksirani za sva vremena za sve pare,kako to poslovica lepo kaze.!

Ko smatra to restoranom za višu klasu?
Mek i KFC su fast food kiosci praktično i daleko su od višeg cenovnog ranga. Big mek ti je u rangu deset sarajevskih sa lukom,girosa ili gurmanske pljeske u prosečnoj srpskoj pljeskari.

https://www.mcdonalds.rs/faq/da-li-se-u-vasoj-hrani-nalazi-gmo/
I ti bi mogao da se edukuješ umesto što gledaš Balkan Info.

Gradska deca se ne razlikuju od seoske dece, a seoska deca zbog takvih kao ti hoće da pobegnu sa sela.
nije mi dobro kad procitam ovo
kad stavis link meka na kome pise da mek ne goristi gmo, to je kao da das link sekte koja kaze da oni nisu sekta nego Bozji sledbenici a ostali su skrenuli
sto kaze stara narodna kadija te tuzi kadija ti sudi

nije mi dobro kad procitam ovo
kad stavis link meka na kome pise da mek ne goristi gmo, to je kao da das link sekte koja kaze da oni nisu sekta nego Bozji sledbenici a ostali su skrenuli
sto kaze stara narodna kadija te tuzi kadija ti sudi

Implicira se ovde na piletinu za koju postoji sumnja da je hranjena GMO sojom. E pa, da kažem vama što živite u iluziji da je sve sa sela mnogo zdravije, i srpski seljaci seju GMO soju, GMO pšenicu..
Ne bi tek tako veliki lanac ugrozio reputaciju i stavio na svom sajtu da ne prodaju GMO proizvode ukoliko to radi.

"'Mek' u Nemačkoj ima 100.000 farmera sa kojima sarađuje, a u ishrani njihove stoke soja učestvuje samo sa dva do tri odsto. Dok god nemamo dovoljno znanja da li je ta hrana dobra ili loša, koristićemo namirnice iz klasične proizvodnje. Iako Amerikanci u pregovorima sa Evropom oko trgovine, među uslove stavljaju i GMO, mi treba da nastavimo da radimo ono čime se bavimo već hiljadu godina", smatra on.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=01&dd=06&nav_id=675191

Back