Jela koja najviše volimo

Moj izbor domaćih jela: Sač/talandara za sočno meso sa dosta povrća okolo, punjena vešalica, pileći paketić, gurmanska pljeskavica, čobanac, index sendvič, paprike sa sirom, pasulj iz kotlića, supa od tikvica, pržene paprike sa jajima i mladim sirom itd.

Ma kako da si mi drag!!

GIF by Twin Peaks on Showtime
:rotf: :rotf:
uh, jedna pekara u komšiluku ga pravi da se istopiš

Nekih top 10 jela, redoslijed je donekle nasumičan a tu i tamo može se reći da je pristrasan. :D

Br. 10. Podvarak
9. Pasulj
8. Pečenje
Pogledajte prilog 1791715
7. Punjena paprika
6. Ginanica

5. Proja
4. Musaka
3. Karadjordjeva šnicla
2. Ćevapi
1. Sarma
Pogledajte prilog 1791718

To bi bio neki moj izbor top 10 jela.. Po meni mislm da je sarma neprikosnovena i jedinstvena..
Mnogi stranci su oduševljeni sa njom i ne mogu da vjeruju da tako nešto lijepo i ukusno uopšte postoji.
I ostala jela su u tom rangu, ali sve naravno zavisi od načina pripreme.

Što se mene tiče podvarak organski ne podnosim (jedno od baš retkih jela koje baš ne mogu da smislim), pasulj prebranac baš mnogo volim ali čorbasti ne i zaista nisam ljubitelj čorbastog (iako volim kuvana jela tipa boranija, kelj, grašak, itd), pečenje sa ražnja naravno da može, što se tiče gibanice, iskreno ne volim onu suvu, praznjikavu iznutra i sa debelim korama, već više sam za neku pitu (onako mekšu, sa tankim korama i punu fila i sočnu koja se ono topi u ustima), proja ono ok ali to mi nije jelo više je kao hleb, musaka ok, Karađorđevu i ja baš obožavam, ćevape isto baš volim a što se tiče sarme obožavam one male sarmice sa zeljem (pa onako sa kiselim mlekom ili pavlakom prelivene mmm milina) dok one klasične sarme ono šta znam mogu da jedem ali nisam nešto lud za njima (mada zavisi i od toga kako su spremljene), a inače pošto ih više volim ja i zimi jedem te sa zeljem (mama ih umotava u blitvu i definitivno ispadnu bolje nego kad su baš sa zeljem).

Inače što se tiče meni omiljenih jela :

1. Karađorđeva

2. Roštilj (volim gotovo sve sa roštilja, mada nekako više preferiram neku vešalicu, punjeno belo, batak, šniclu, ražnjić ili tako nešto nego recimo to nešto što se pravi od kojekakvih smesa i ostataka).

3. Piletina (piletinu baš volim i baš dosta jedem i to u svim mogućim varijantama , bilo da je pečena u rerni, sa ražnja, sa roštilja, pohovana, dinstana, ovakva onakva, piletinu baš volim u svim oblicima).

4. Riba (ribu isto obožavam, pogotovo morsku, a omiljene su mi verovatno škarpina i losos mada volim sve, rečne dosta ređe jedem ali može recimo neka pastrmka).

5. Pizza (oduvek sam obožavao pizzu i to sve mogće varijante).

6. Palačinke (palačinke isto obožavam, bilo slatke bilo slane, bilo pohovane i isto ih volim u svim mogućim varijantama).

7. Pasta sa piletinom, pečurkama i sirom (to je neki specijalitet što moja mama pravi i isto to jelo baš jako volim).

8. Sarmice sa zeljem (ovo jelo mi isto spada među omiljene i ove sarmice sa zeljem neuporedivo više volim nego one klasične zarolane u kiseli kupus).

9. Jaja (jaja isto baš dosta volim , često ih jedem i čine bitan deo moje ishrane, bilo na oko, kajgana, kuvana, itd).

10. Bečki krompir (izvrsna stvar, ko nije probao neka progugla malo ili potraži recept).

Sad sigurno tu još ima stvari koje sam zaboravio da navedem, ali recimo volim sav zeleniš i sve što je zeleno tipa spanać, blitva, boranija, grašak, zelena salata, krastavac, brokoli, itd, isto ne mogu da zamislim život bez paradajiza, takođe recimo ni bez slatkiša i slatkiše baš dosta volim, ono čokolade, torte, kolače, palačinke, sladoled, itd (pogotovo one kremaste i filaste stvari, one testaste ono tu i tamo) i retko kad prođe dan a da bar malo nešto slatko ne pojedem (prosto nekako prija mi, pozitivno utiče na raspoloženje a i podstiče bolju probavu).

Back