Koja ste krvna grupa i koju hranu vise volite

Vasa omiljena hrana

• Ukupno glasova
    28
Imaš li neki validan izvor za to?
Ne da sumnjam u to što pišeš nego me zanima. Znam da nikakvih naučnih dokaza za ovo nema, za sad.
Nemam. Slušala sam jednog tipa na youtube i svidelo mi se... Ne mogu da se setim kako se zove, neki naš lik koji se bavi sportskom medicinom koji je tbrdio da po izgledu tela može da prepozna u velikom procentu ko je koja krv grupa, te da oko 80% fudbalera i vrhunskih sportista su 0 krvne grupe.
Tvrdio je iz svog iskustva da kad daje dijetu se ljudima prema krv grupi da ih to ozdravi i ili čini uspešnima. To sam shvatila kao zanimljivost, ali kada sam počela razmišljati sa kim sam se sretala i kakva energija odgovara otkrila sam da su svi bili moja krvna grupa, dodatna zanimljivost. ne znam. Ako konstitucija i hormoni imaju vezu sa krv grupom onda ima i ishrana.
dakle, shvatila sam da je to empirija, nemam podatke niti sam imala vremena

Velika vecina ljudi na planeti ima nultu krvnu grupu - sasvim je logicno da je vecina sportista, naucnika ali i kriminalaca nulta krvna grupa :D

Velika vecina ljudi su mesojedi, tako da je sasvim normalno da i velika vecina sa nultom su mesojedi :D

Ne postoji korelacija izmedju krvne grupe i nacina ishrane.
Nisu velika vecina u Srbiji su 43 posto to nije velika vecina

A krvna grupa u Anketi 4 njih glasalo za Voce i Povrce logicno kada je to Krvna grupa poljoprivrednika i onih koji zive od usjeva

Ali zasto Japanci koji su 40 posto A krvna grupa mnogo vise jedu voce, povrce nego meso

Stvar kulture i dostupnosti.
U klimi kakvu ima Japan, uz puno kiše i vlage a bez ledenih zima (osim na visokim planinama) povrće uzgajaš uspesno i lagano (bez muke, bez zalivanja takoreci) svih 12 meseci godisnje.

Naravno da ce se u takvim uslovima razviti i takva ishrana, jer jedes ono sto ti je najdostupnije.

Takodje, Japanci jedu ogromnu kolicinu ribe, jer im je isto dostupna.

Razvoj i vrsta ishrane je mnogo vise vezano za klimu i druge geografsko/hodrolosko/geoloske uslove, nego za bilo sta drugo.

Stvar kulture i dostupnosti.
U klimi kakvu ima Japan, uz puno kiše i vlage a bez ledenih zima (osim na visokim planinama) povrće uzgajaš uspesno i lagano (bez muke, bez zalivanja takoreci) svih 12 meseci godisnje.

Naravno da ce se u takvim uslovima razviti i takva ishrana, jer jedes ono sto ti je najdostupnije.

Takodje, Japanci jedu ogromnu kolicinu ribe, jer im je isto dostupna.

Razvoj i vrsta ishrane je mnogo vise vezano za klimu i druge geografsko/hodrolosko/geoloske uslove, nego za bilo sta drugo.
Zasto Argentinci koji su 51 posto nulta krvna grupa najvise jedu mesa vise nego voca i povrca a Kinezi koji su 43 posto A krvna grupa jedu mnogo vise povrca i zitarica.Kinezi nemaju uslove da gaje zivotinje tolika zemlja itd ili je nesto drugo u pitanju

Rasprostranjenost krvne grupe 0 po kontinentima

1. Južna Amerika

Najviše ljudi sa grupom 0 na svetu.

U nekim narodima (posebno među domorodačkim plemenima Anda i Amazonije) učestalost prelazi 90–100%.

Argentina, Brazil, Peru, Bolivija – ogromna većina je krvna grupa 0.

2. Severna Amerika

Domorodački narodi (npr. Navajo, Sioux) → gotovo 100% grupa 0.

Opšta populacija (zbog mešanja sa evropskim doseljenicima) → 45–50%.

3. Evropa

Uglavnom 35–45%.

Najviše na jugu (Španija, Portugal ~45–50%), manje u severnoj i centralnoj Evropi (~35–40%).

4. Afrika

Vrlo visoka učestalost, posebno u zapadnoj i centralnoj Africi: 50–55%.

U nekim narodima Nigerije i Gane → dominantna krvna grupa.

Povezuje se i sa delimičnom zaštitom od teških oblika malarije (evolutivna prednost).

5. Azija

Srednja vrednost 30–40%.

Najviše u arapskim zemljama Bliskog Istoka i Indiji (~35–40%).

U istočnoj Aziji (Kina, Japan, Koreja) nešto niže – 25–30%.

6. Australija & Okeanija

Domorodački Aboridžini i polinezijski narodi → vrlo visoka učestalost (često 60–70%).

Opšta populacija (zbog evropskih doseljenika) → prosečno 40–50%.

---

📊 Ukratko po kontinentima:

🌎 Južna Amerika → 80–100% (apsolutna dominacija 0)

🌍 Afrika → 50–55%

🌏 Severna Amerika → 45–50% (100% kod starosedelaca)

🌍 Evropa → 35–45%

🌏 Azija → 30–40% (najniže u Japanu/Kini ~25–30%)

🌏 Australija & Okeanija → 40–70% (veoma visoka kod domorodaca)

Nemam. Slušala sam jednog tipa na youtube i svidelo mi se... Ne mogu da se setim kako se zove, neki naš lik koji se bavi sportskom medicinom koji je tbrdio da po izgledu tela može da prepozna u velikom procentu ko je koja krv grupa, te da oko 80% fudbalera i vrhunskih sportista su 0 krvne grupe.
Tvrdio je iz svog iskustva da kad daje dijetu se ljudima prema krv grupi da ih to ozdravi i ili čini uspešnima. To sam shvatila kao zanimljivost, ali kada sam počela razmišljati sa kim sam se sretala i kakva energija odgovara otkrila sam da su svi bili moja krvna grupa, dodatna zanimljivost. ne znam. Ako konstitucija i hormoni imaju vezu sa krv grupom onda ima i ishrana.
Logicno da su rodjeni za sport kada je 0 krvna grupa najstarija,i kada je nastala u Africi periodu kada su ljudi zivjeli samo od lova i skupljanja hrane a ne od poljoprivrede i stocarstva.Ljudi koji imaju 0 krvnu grupu imaju tijelo i genetiku predatora i lovaca,njihovo tijelo je atletskije, imaju vise energije,oni su odlicni i vojnici i policijajci i za sve poslove gdje treba fizicka snaga kao vatrogasci itd

Najveci procenti A krvne grupe su u Africi i Juznoj Americi a manji u Evropi i Aziji

Ovi jedu mnogo vise mesa npr,a medju domorodackim narodima Juzne Amerike 90 do 100 posto su 0 krvna grupa isto vazi za Africka plemena gdje i danas zive od lova kao i oni u Amazonu,cak jedu nekada i zivo meso

Zasto Argentinci koji su 51 posto nulta krvna grupa najvise jedu mesa vise nego voca i povrca a Kinezi koji su 43 posto A krvna grupa jedu mnogo vise povrca i zitarica.Kinezi nemaju uslove da gaje zivotinje tolika zemlja itd ili je nesto drugo u pitanju

Veći deo Kine upravo jeste jako pogodan za zemljoradnju.

Nemoj da zanemarujes uticaj kulture, narocito religije kao dela kulture.

Jos jednom da ponovim: ne postoji dokaz korelacije krvne grupe sa ishranom.

Da ti pomognem da shvatis: da bi uspostavio direktnu korelaciju izmedju uzroka A i posledice B, ti moras da iskljucis uticaj svih dodatnih ostalih uzroka.

Dakle, u konkretnom slucaju koji forsiras, moras prvo da iskljucis uticaj svega sto spada pod geografiju i kulturu, i tek onda, da direktno ispitas uzrok i posledicu.

Kazem ti, probaj da objavis nesto slicno u bilo kojem ozbiljnom casopisu, i videćeš šta će ti ljudi reći.

Veći deo Kine upravo jeste jako pogodan za zemljoradnju.

Nemoj da zanemarujes uticaj kulture, narocito religije kao dela kulture.

Jos jednom da ponovim: ne postoji dokaz korelacije krvne grupe sa ishranom.

Da ti pomognem da shvatis: da bi uspostavio direktnu korelaciju izmedju uzroka A i posledice B, ti moras da iskljucis uticaj svih dodatnih ostalih uzroka.

Dakle, u konkretnom slucaju koji forsiras, moras prvo da iskljucis uticaj svega sto spada pod geografiju i kulturu, i tek onda, da direktno ispitas uzrok i posledicu.

Kazem ti, probaj da objavis nesto slicno u bilo kojem ozbiljnom casopisu, i videćeš šta će ti ljudi reći.
Ali zasto taj narod umjesto Kine nije naselio neki kraj koji je pogodniji za stocarstvo i lov zivotinja

Seobe nisu bile slucajne

To su tek kompleksna pitanja.
Seobe mogu imati mnogo uzroka, nekad je glad, nekad je rat, nekad je ovo nekad je ono.
Tu tek nema univerzalnog uzroka.
Nisu kompleksa pitanja neko ko je naucio da zivi od obrade zemlje a ne lova on iako se seli trudice se svim silama da nadje makar priblizno mjesto sa pribliznim uslovima zivota,nece tako lako da mijenja svoje navike i odjednom usvoji navike druge

Nisu kompleksa pitanja neko ko je naucio da zivi od obrade zemlje a ne lova on iako se seli trudice se svim silama da nadje makar priblizno mjesto sa pribliznim uslovima zivota,nece tako lako da mijenja svoje navike

Ako ga pojuri osvajač da mu otme zemlju i odseče glavu, ima da se seli samo tako :D

Jesu li se Srbi sa Čarnojevićem selili zbog zemlje ili bežeći od zuluma osvajača?

Ako ga pojuri osvajač da mu otme zemlju i odseče glavu, ima da se seli samo tako :D

Jesu li se Srbi sa Čarnojevićem selili zbog zemlje ili bežeći od zuluma osvajača?
Ok al Srbi su svjesno naselili krajeve koji su pogodniji za stocarstvo nego za usijev iako nije da nema plodne zemlje kod nas ali manje nego u Francuskoj gdje ipak vise dominira A krvna grupa,dok kod ljutih Spanaca dominira 0 krvna grupa pa oni vise vole da jedu Rakove,teletinu,ribu i sve vrste mesa

Spanci i Srbi dobri sportisti a Francuzi poljoprivrednici, cijelu selekciju im igraju igraci rodom iz Afrike, nesto Francuzima slabije ide sport ako nemaju igrace iz Afrike

Ok al Srbi su svjesno naselili krajeve koji su pogodniji za stocarstvo nego za usijev iako nije da nema plodne zemlje kod nas ali manje nego u Francuskoj gdje ipak vise dominira A krvna grupa,dok kod ljutih Spanaca dominira 0 krvna grupa pa oni vise vole da jedu Rakove,teletinu,ribu i sve vrste mesa

Jesi li bio nekad u Španiji? :D
Znaš li koliko je ta zemlja kompleksno formirana, koliko je različitih kultura uticalo na nju?
Znaš li koliko je suva klima u većini Španije?

Suvlja i kontinentalnija klima: vise stoke.
Vlaznija klima: vise zemljoradnje.
More: morski plodovi i riba.

Nema tu filozofije oko ishrane: na ishranu utice dostupnost hrane i kutlura (gde religija ima najveci uticaj).

Da nije ovaj:

Zemlje Bliskog Istoka i Indija nisu baš poznate po sjajnim sportistima a u Aziji prema tvojim podacima imaju najveću zastupljenost te krve grupe. Kinezi i Japanci su dobri u nekim sportovima i bolji od Arapa i Indijaca. Koji procenat Srba ima nultu krvnu grupu a mnogo smo uspešniji u sportu od njih?
Grijesis,ja ne kazem A nego O krvna grupa daje sportiste i ona najzastupljenija u Aziji vec u Africi i Latinskoj Americi

Jesi li bio nekad u Španiji? :D
Znaš li koliko je ta zemlja kompleksno formirana, koliko je različitih kultura uticalo na nju?
Znaš li koliko je suva klima u većini Španije?

Suvlja i kontinentalnija klima: vise stoke.
Vlaznija klima: vise zemljoradnje.
More: morski plodovi i riba.

Nema tu filozofije oko ishrane: na ishranu utice dostupnost hrane i kutlura (gde religija ima najveci uticaj).
Upravo tako.
Jedan svetski priznat imunolog mi je objasnjavao kako trebamo jesti hranu sa podneblja sa kog smo.
Ne secam se tacno zasto, jer je to za mene bilo previse medicinskih izraza, ali se svodi na to da nam genetika kroz generacije unazad-pretke salje signal sta treba ...

Back