Koja je svrha postojanja čoveka?

Evo motiva zašto sam otvorio ovu temu.

Danas jurim neke bubšvabe po stanu, gamad se opet pojavila, nije ih dugo bilo.
Prskanje nekim otrovima, kineska kreda, bubašvabe zamke...

Elem, radeći to, žena mi se vrzma tu po kuhinji i pita me - 'Koja je svrha bubašvaba' ?

Reko - Ne znam stvarno

Ali onda sam ja više onako retorički nju pitao - A koja je svrha čoveka i njegovog postojanja ?

........E to tek ne znam
---------------------------------

Voleo bih da čijem i vaše mišljenje na pitanje u naslovu teme
Ovakvi kao sto smo dans,je bolje da se nismo ni radjali..

Elem, radeći to, žena mi se vrzma tu po kuhinji i pita me - 'Koja je svrha bubašvaba' ?

Reko - Ne znam stvarno

Ali onda sam ja više onako retorički nju pitao - A koja je svrha čoveka i njegovog postojanja ?

........E to tek ne znam

za bubasvabe - borna kiselina (na sve ostale otrove stvaraju imunitet) inace su 'cistaci' - jedu sve otpatke hrane - to im je namena. Za temelnjo ciscenje - renovacija - saniranje kanalizacije, klopka odlivi, mrezice protiv insekata, i ostalo sto si pomenuo ali i po podrumima itd.

razlog za pojavu coveka - da univerzum moze da se samoposmatra kako je lep!

drugi razlog za postojanje coveka da univerzum moze da veruje ili neveruje u svoje postojanje.

za bubasvabe - borna kiselina (na sve ostale otrove stvaraju imunitet) inace su 'cistaci' - jedu sve otpatke hrane - to im je namena. Za temelnjo ciscenje - renovacija - saniranje kanalizacije, klopka odlivi, mrezice protiv insekata, i ostalo sto si pomenuo ali i po podrumima itd.

razlog za pojavu coveka - da univerzum moze da se samoposmatra kako je lep!

drugi razlog za postojanje coveka da univerzum moze da veruje ili neveruje u svoje postojanje.

da, ima logike, nešto slično kao što su i hijene, ptice lešinari, crvi itd...

što se tiče postojanja ljudske vrste, tu opet dolazim u konflikt sa samim sobom i razmišljanjem o tome
uvek na kraju te moje avanture vaganja , upoređivanja i traženja smisla i svrhe čoveka, dođem do nekog zaključka :

- čovek je sve predodredio samo sebi, sve je u službi čoveka i njegovo postojanje je samo u svrhu toga

- samo postojati, hodati, lebdeti, disati, jesti, piti , voleti ,i mrzeti,...

ne znam da li je u stvari to razlog našeg postojanja sa tim funkcijama i kao glavnim, a to su osećanja

Reko - Ne znam stvarno

........E to tek ne znam

Nama si nasao umesto... ?
Koti se i radjaj decu!
Nemoj nama tu da zboris...!
Ima da bude samo fik i gotovo, i ce bude sredjeno! :mafijas:

Bez Boga nema nauke!

koji recept?
Tako je.
Bog je zakonodavac.

protiv buba efikasno je sami mozemo napraviti
kupi se borna kiselina - nije skupa - to je rastvor za ispiranje ociju kupis u apoteci :)
i pomesa sa brasnom i zumancem i naprave se kuglice i stave na mesta gd ese javljaju a moze i u uglovima prostorije plus
100 ml kiseline 3 zumanca i brasna malo
nije otrovno za nas i efikasno je
protiv svih mogucih buba
https://ibuilder-sr.techinfus.com/tarakany/bornaja-kislota/
ima raznih recepata meni je taj delovao

Poslednja izmena:
svrha u indivudalnosti jedinke a ne kao skupa čovečanstvo ?
Imaš zanimljivu suprugu...

Kaži joj filozofski, praktični, naučni ili komični odgovor želiš da ti dam na pitanje Koji k... bubašvaba traži u mojoj kući?

Kao što je bubašvabi svrha da bude bubašvaba tako je i čoveku da bude čovek...

A sad i što i bubašvaba poblesavi pa bude bubarus tako i ljudi koriste stranputice pa budu i ovakvi i onakvi ljudi..

Ali kao što rekoh, svrha je da preživiš(što znači da živiš i menjaš se tokom života koji imaš na raspolaganju)...
Smisao je uloga koju imaš...

Svrha je pojedinačna kroz shvatanje ličnog, a smisao zajednička.

Kao i ova naša misao. Ti pitao mi ostali dodali...

Back