Koja je svrha glasanja?

ја сам србин. не титоиста. нисам продана душа.

србомицин за типусе попут тебе унд иФо

Covece, pandur je po definiciji cuvar vlasti, deo udbe. :D

Mozes da se busas u grudi koliko hoces nekim srBstvom i patriJotizmom, da vredjas druge ljude i nazivas ih nesrbima (sta god to bilo), izdajnicima.... pandur ne moze da bude nista drugo nego ono sto je po definiciji: cuvar vlasti.

NE, u demokratiji ne vlada prevashodno ni manjina ni većina već je to vladavina vrline.
Vladaju nezavistne institucije. I tamo više glasaju za sposobne ljude koji su se ostvarili i obezbedili svoje još pre dolaska na vlast.
Zanimljiv izraz , vladavina vrline....
To smo imali u socijalizmu u nekim vecim i zrelijim sredinama, ali ne BG...
Sto pokazuje domet pojma vrline....to je vece od 1000 stanovnika a manje od 25000 stanovnika, jer u vecim naseljima nema opanjkavanja i dejstva cuvenja, tj moralnog i javnog stava zajednice koja ce biti kaznjiva prema pojedincu na neformalne nacine...

Vrlina, nazalost jeste vezana za moral, sto ne bi trebalo da bude , vec ima drugih mogucnosti , tipa meritometrijski, tj po zaslugama i talentima, sto bi bilo bogougodno, ali bi trazilo da se svi mere , sto ne odgovara dnu niti lenjima, a uvek imamo vise lenjih i uplasenih..

Npr ja verujem da cu i kao mator da budem za da se meri po sposobnosti, ali lako je meni jer ja u tome ne vidim strah ka meni , a vidim strah svih ostalih od mene....

Dzabe je kad razgovaras, ne moras ni da objasnjavas prednosti meritometrije, tj po zaslugama , tj po sposobnostima ne po zaslugama...zasluge su velika opasnost kod sposobnosti....potrebne su ali se tu uvek krivinari....

Zanimljiv izraz , vladavina vrline....
To smo imali u socijalizmu u nekim vecim i zrelijim sredinama, ali ne BG...
Sto pokazuje domet pojma vrline....to je vece od 1000 stanovnika a manje od 25000 stanovnika, jer u vecim naseljima nema opanjkavanja i dejstva cuvenja, tj moralnog i javnog stava zajednice koja ce biti kaznjiva prema pojedincu na neformalne nacine...

Vrlina, nazalost jeste vezana za moral, sto ne bi trebalo da bude , vec ima drugih mogucnosti , tipa meritometrijski, tj po zaslugama i talentima, sto bi bilo bogougodno, ali bi trazilo da se svi mere , sto ne odgovara dnu niti lenjima, a uvek imamo vise lenjih i uplasenih..

Npr ja verujem da cu i kao mator da budem za da se meri po sposobnosti, ali lako je meni jer ja u tome ne vidim strah ka meni , a vidim strah svih ostalih od mene....

Dzabe je kad razgovaras, ne moras ni da objasnjavas prednosti meritometrije, tj po zaslugama , tj po sposobnostima ne po zaslugama...zasluge su velika opasnost kod sposobnosti....potrebne su ali se tu uvek krivinari....
Ej. Pišeš pametno. Stoga brt šuti u izbornoj galami.

Ma jok. Njihov san je ili Bez Time nema penzija ili Sa Simom će sve biti bolje.
Svoje budalaštine, izbore, nameću ljudima kao da se čoveka koji nije političar izbori nešto tiču.

Тичу те се, несумњуво. Седењем кући на изборни дан само омогућаваш овој власти да ти сваки следећи дан буде још гори од претходног.

Da ja vas malo sokiram jednim podatkom..

Prvo demokratsko glasanje pod Slobom je bilo delegatski sistem, znaci prijavi se osoba i kaze hocu da budem poslanik, ljudi glasaju za njega, ili prodje ili ne prodje..

Onda su smislili da je bolje biti partijski sistem i onda samo jedan covek odlucuje o svemu a ostali moraju da se uvlace i tako imamo isti podanicki sistem koji se razvio kod Tita, koji ni sam Tito nije zeleo niti je znao kako da ga se resi a da ne izgubi glavu , otud Rankovic i jos par afera koje ne znate...

A sad glavno , zasto ne moze da prodje da se ponovo vrati delegatski sistem u parlamentu....gde se poslanik bori za svoju fotelju i reizbor na svakom glasanju....i nema strukturu i ima finansije svoje partije, ali nema garanciju i fotelju..

Nema sanse, ali zasto ?
Ko je protiv, a vidite da su svi protiv, i oni koji nikad nece iskoristiti tu fotelju..

Тичу те се, несумњуво. Седењем кући на изборни само омогућаваш овој власти да ти сваки следећи дан буде још гори од претходног.
A sprečavam i opozicione političare da preuzmu deo položaja i beneficija od vladajućih političara.
Vlast je mafija. Opozicija je skup lovaca na položaje.

A sprečavam i opozicione političare da preuzmu deo položaja i beneficija od vladajućih političara.
Vlast je mafija. Opozicija je skup lovaca na položaje.

Ово ми звучи као виц о Црногорцу и сексу где овај чека земљотрес да би му се померили кукови.
Твој посао је да на изборима казниш лошу власт. Твој посао само ти можеш да урадиш.

Mozes da se busas u grudi koliko hoces nekim srBstvom i patriJotizmom, da vredjas druge ljude i nazivas ih nesrbima (sta god to bilo), izdajnicima.... pandur ne moze da bude nista drugo nego ono sto je po definiciji: cuvar vlasti.
па власт бира народ.

или не бира ?

овде то очито ради титоистичка удба па народ бира оно што јој се понуди- исти шљам са дестабилизацијом и распарчавањем србије.

глупеташ као и обично

сигурно не пљујеш полицију у њемачкој. она је дивна јер она је ''чувар'' швапске фине власти...

полиција није увек била под удбом. српска полиција је постојала и пре тога.

па власт бира народ.
Ovo je zanimljivo jer skoro uvek vazi da je obostrano , narod prvo bira vlast, a posle vlast bira i rasteruje nepodobne u narodu....
E sad narodu se to nekad svidi i svi kazu bravo i onda se desava kao ovo u zadnjih 30 40 godina, gde su uspesno videli svoju sansu Srbi pravi Srbi i rasterali prvo jugoslovene posle gradjane i onda redom i Srbijance, tako da je sad ostalo Srbi , seljoberi , i antijugosloveni....

Ok , ali eto funkcionise dakle taj princip prvo ti biras vlast a posle vlast bira narod...

Ово ми звучи као виц о Црногорцу и сексу где овај чека земљотрес да би му се померили кукови.
Твој посао је да на изборима казниш лошу власт. Твој посао само ти можеш да урадиш.
ти ми звучиш ко бајата весна пешић

Moj posao je da se borim za svoje interese. A ne za interese bilo koje partije. Neka me neka partija pridobije uverljivim obećanjima. Inače se politika svodi na borbu partija oko resursa. Oću ja deo tih resursa. Briga me da li će ih deliti prirepci Vučića, Đilasa ili Sava. Šta ja dobijam od glasanja? Na ovim sam ponovo dobio naprednjake na vlasti u gradskoj skupštini, a opozicija je dobila deo prinadležnosti odborničkih mesta.

Ма само си погрешио дан.

Ниси треб'о аплицират' у понед'љак ....

Најбољи термин за апликације је у четвртак ....
реци ти нама ботогузу нашег вође :

знамо да се извлачи на потписану декларацију у Тирани око украјине, како је он тобож инсистирао да се из декларације избаце санкције русији (што нико од осталих није потврдио ни да је било у декларацији) , како то :

да је потписао да русија чини агресију на укрјаину ? и да се залаже да агресори дођу пред лице међународне правде?

или бар на ово одговори :

како је могуће да председник србије потписује некакав докеумент са тобож предесдницом ''КОСОВА'' вјосом османи ????

па самим тим српски председник поштује косовског председника?

зар устав србије није био препрека да он уопште седи за столом где седи и председница косова ? (с обзиром да нису у питању међусобни проблеми већ украјина)

није ли то издаја ?

Moj posao je da se borim za svoje interese. A ne za interese bilo koje partije. Neka me neka partija pridobije uverljivim obećanjima. Inače se politika svodi na borbu partija oko resursa. Oću ja deo tih resursa. Briga me da li će ih deliti prirepci Vučića, Đilasa ili Sava. Šta ja dobijam od glasanja? Na ovim sam ponovo dobio naprednjake na vlasti u gradskoj skupštini, a opozicija je dobila deo prinadležnosti odborničkih mesta.
Tako je, zivot je kratak i uvazavanje budala je samo za beskicmenjake i ljigavce koji pecaju grebanje ili neku drugu korist na drugi nacin a ne radom i direktnim stvaranjem...

To sto se kod nas od 1990 zbog koriscenja i kradje drustvene imovine i privatizacije te iste imovine stvorila jasna trpeza za ljigavce i mutikashe van direktnog pregovaranja, zagovaranja i rada, je pobeda takve lopovstine prvo uz patronat Slobe a kasnije i svih vlasti posle njega...

Dakle imamo jasnu bitku koju gube radnici ne u fabrikama nego svi radnici koji bi nesto da rade i ostvaruju...a dobijaju oni koji bi da rade u kafani i muljaju dogovore blokade i ubistva onih koji smetaju..

Zato ne donosi rezultate kad neko ko hoce nesto da ustvari ustane i kaze ja hocu to i to kao uslove za sve....
To ja hocu , danas je zestoki triger , okidac za gazenje takvog od strane svih ...
Probajte u prevozu da kazete hajde pomerite se malo da udje ovaj iza mene, to je no no...
Dok pricas pomerite se da JA udjem , sve je u redu...ti si ti , sukob i interes je jasan i tu je...

Naravno svi se lazu pa se lazu i oko ovoga...
Niko ne zeli da zapamti sta je stvarno uzrok a i razlog zasto se eliminisu oni koji hoce nesto da ostvare u ovom drustvu....

A to a slicno ali totalno suprotno , kad ostvari da mu se uvuces u bulju , e to svi zele da podrze, ali to nije ni blizu isto .....to je sustina uvlacenja u bulju i grebanja, okoristenja takodje onih koji su ljigavi i slabici , dakle opet imamo prikaz te karakterne i psiholoske osobine....jel to slucajno da je opet...kud god krenes i kako god pogledas, ispadne prikaz da je prilagodjen ispoljavanju ljigavstine...a ismejan ili sankcionisan onaj ko kaze hocu da ostvarujem to i to i preko takvih i takvih odnosa...

Ма јесте .. све си у праву ...

Што не мења чињеницу да си погрешијо дан апликације
да ли је вучић прекршио устав тако што је ставио потпис на декларацију о укрјаини у тирани где је један од потписника и тзв предсњедница тзв државе Косово ?

зар србија не признаје косово ?

Back