Koja je svrha glasanja?

I to ne mislim u smislu da li ce se promeniti vlast nego sta ce se dobiti realnom promenim vlasti?
iskreno ne vidim nikakvu razliku ni u opoziciji,
na kraju skoro svi u opoziciji su u jednom trenutku i bili deo vlasti.

da li mi zaista imamo alternativnu opoziciju i da li bi se ista promenilo i da neko drugi dodje na vlast?
Kad ce izbori na forumu da izaberemo vladajucu strukturu

...
Dobila bi se nova energija, nova nada, nove ideje, svest o smenjivosti onih na vlasti..
Procesuiranje bivših vlasti koji su se ogrešili o zakon.
Dobila bi se nezavisnost instirucija,...

sve to pod uslovom da da su smene vlasti češće...
Tako je. To je i smisao promena, da niko ne pusti korenje na funkciji koju ima, a koja treba da služi građanima.

... чекај

Други 'народи' ... не користе 'политику'да обезбеде 'своје' ?!
NE, u demokratiji ne vlada prevashodno ni manjina ni većina već je to vladavina vrline.
Vladaju nezavistne institucije. I tamo više glasaju za sposobne ljude koji su se ostvarili i obezbedili svoje još pre dolaska na vlast.

Ja ne mogu da verujem šta čitam, tj tema.
Pa to su osnovne postavke demokratije.
Služba građanima, stalna smenjivost, ono što treba da bude stalno su mudri savetnici koje ima država a koji nisu iz reda političara. Sami političari, to im je radno mesto. Moraju poštovati institucije.

Danas imamo potpuno raspad institucija.

Kako nema novih ljudi? Ne razumem. Ove 2 glavne opozicione grupacije sve mladi ljudi! Pa u nišu dr milić potpuno iznenađenje. Itd...

To nije tacno , bake i deke imaju svoja socijalna okupljanja pred postom i bankama, ako neko ne veruje da je moguce da u jednom gradicu 7 banki imaju redove od po 20 ljudi svakih 10 dana, nek obidje varosice po Srbiji , ja licno video , mozete da zamislite koji je to show kad vidite po 20 30 ljudi u redu tokom nekoliko sati i to na svakih 30m ili 100 m , ima takvih varosi koje imaju na svakih 30 m u centru grada poneku banku , i vidis svuda guzve po 30 40 ljudi....
Da, dobro zapazanje.

Dok srpski penzioneri se okupljaju u redovima ispred institucija, ili kontejnera, nemacki penzioneri se okupljaju na kruzerima :D

Pa vi budite defetisti i podanici :D

Nemojte, slucajno, da implementirate demokratiju 😂😂😂

Čitajući šta se piše po ovom forumu i na srpskim sajtovima rekla bih da građani nemaju razvijenu svest da ćemo stalnom smenom političara i pritiskom da imamo nezavisno sudstvo, moći ostvariti benefite za sve nas. Na žalost, građani su sami potkupljivi, mnogi bi bili i lopovi da mogu, samo su ljubomorni na političare koji zgrću lovu na nepošten i protivzakonit način.

Čitajući šta se piše po ovom forumu i na srpskim sajtovima rekla bih da građani nemaju razvijenu svest da ćemo stalnom smenom političara i pritiskom da imamo nezavisno sudstvo, moći ostvariti benefite za sve nas. Na žalost, građani su sami potkupljivi, mnogi bi bili i lopovi da mogu, samo su ljubomorni na političare koji zgrću lovu na nepošten i protivzakonit način.
Tacno!

Јасно... СНС се показао као катастрофа, смена. Ђилас је можда мало бољи, али недовољно. Смена. Неки од ових младунаца типа Манојловић или Грбић не раде како треба. Исто смена.

Па ко нормалан остаје у фирми која пропада? Одмах тражиш други посао, не чекаш да завршиш на улици.

Ja vidim u opoziciji dosta ljudi koji bi mogli biti dobri političari. Jasno je da nedostaje meka glavna faca a koju Srbi obožavaju da imaju, ali to je i dobro.

Znam da u ZLF koja je levica, ali tu ima dosta profesora sa univerziteta u beogradu. U kreni promeni, koji vodi dr pravnih nauka, sa nagradom za najbolji doktorat, uspešan mladi čovek, hrabar, ima puno mladih koji tek treba da se nauče. U drugim opozicionim strankama takođe mladih koji su pokazali da nisu ušli u sns da bi ostvarili karijeru već su verni nekoj lepoj viziji Srbije. To je sve pohvalno i treba ih podržati. A ne kmečati.

I to ne mislim u smislu da li ce se promeniti vlast nego sta ce se dobiti realnom promenim vlasti?
iskreno ne vidim nikakvu razliku ni u opoziciji,
na kraju skoro svi u opoziciji su u jednom trenutku i bili deo vlasti.

da li mi zaista imamo alternativnu opoziciju i da li bi se ista promenilo i da neko drugi dodje na vlast?
35 година титоистичка удба и псоле распада сфрј ведри и облачи политичком сценом

њихови играчи су ту 35 година само им мењају улоге у датом моменту
неки попут драшковића преживљавају више катарзи, из комуњаре у четника па у демократу... или ренесанса радикала у напредњаке...

некада љути противници са чедом прачком чанком десет последњих година су делили власт са снс...

драшковиће свовреме уз снс а и они беху противници некада....

никада они нису били стварни противници већ чеда удбе

народ то полако схвата, коначно

усахнуће им избори, неће бити ни 40 % изашлих... и онда ће уследити метла само то прочишћење није лако

титоистичка удба је куга која се не да ни по коју цјену

Back