Koja je svrha glasanja?

I to ne mislim u smislu da li ce se promeniti vlast nego sta ce se dobiti realnom promenim vlasti?
iskreno ne vidim nikakvu razliku ni u opoziciji,
na kraju skoro svi u opoziciji su u jednom trenutku i bili deo vlasti.

da li mi zaista imamo alternativnu opoziciju i da li bi se ista promenilo i da neko drugi dodje na vlast?
...
Dobila bi se nova energija, nova nada, nove ideje, svest o smenjivosti onih na vlasti..
Procesuiranje bivših vlasti koji su se ogrešili o zakon.
Dobila bi se nezavisnost instirucija,...

sve to pod uslovom da da su smene vlasti češće...

I to ne mislim u smislu da li ce se promeniti vlast nego sta ce se dobiti realnom promenim vlasti?

da li mi zaista imamo alternativnu opoziciju i da li bi se ista promenilo i da neko drugi dodje na vlast?

Ponuda u opoziciji i jeste loša, to je i razlog što ne uspevaju da pridobiju građane i pored velikog nezadovoljstva koje je prisutno.

Kakvi bi bili, teško je reći, verujem da su male šanse da bi bili gori od naprednjaka.

Ništa se neće promeniti. Oni šuruju zajedno i bogate se na plebovima kao što smo mi.

Mi imamo najretardiraniju opoziciju u istoriji opozicije, i u tome jeste problem.

Mada, nije samo do opozicije, nego i do sireg drustvenog konteksta ovde, i populistickih tupavih narativa koji vladaju nasim javnim diskursom.

Небитна је френквенција измене власти ....
auuuu, debelo ste me razočarali,..
Paa, ako sam ja stalno na vlasti, imam 90% medija, moji su sudovi, policija, DB, BIA,.. imam novca, da organizujem i platim mitinge, lažne stranke,.. glasače,.. sve je moje,.. ja postajem vlasnik ove države.
Та 'нова' власт ако има подпуни исти поглед на економске односе све остаје исто
Misliš, ako smo najamnici, sve nam je jedno,.. jer mi smo našu ekonomiju ugasili,.. naše fabrike, našu preradu naših resursa,.. koja je zaostajala za naprednijim tehnologijama
То је као када би Админ ставио нову Супери модерацију .. а све остало исто ...Баш би те било брига како се
A, zašto bi sve ostalo isto, ako je nova osoba ? - jer ne bi preneo ovlašćenja?
pa to je glavni problem opozicije (i SPS-a),.. dugo su provlačeni kroz blato medija, puno 'putera' na glavi,.. stare ideje,.. sve već viđeno.
Zato, daleko bolje prolaze grupe građana,..
nemamo alternativnu opoziciju sa novim ljudima, nemaju pristup medijima.
A, da li bi se nešto promenilo - BI, pa SNS i Radikali su uvek bili i biće odlična opozicija.

Glasanje sluzi da se obezbedi navika glasanja samim tim i demorkatskog pristupa , za sve se glasa, pa i za prevaru i seksualne izlete i avanture i slicno...
Tek drustvo u kome budemo glasali za sve moze da donese vecu srecu...

Bez glasanja nema mogucnosti da se nesto promeni.....

Babama i dedama dosadno pa imaju malo socijalne interakcije jer izađu do biračkih mesta, i plus uz to još dobiju kafu, plazma keks i tako još neke sitnice, a možda i koju paricu da kupe poklonče unučiću.

А @tab503 као онај власник кафића кад види да се друштво заситило седења и пића на истом месту, а он им пошаље туру пића и они све из почетка... Таман изгледа да је једна тема потрошена, а Таб је реактивира кроз другу! ;)

Ни ? Вас? Разочарали ?

То што некима није свеједно неке баш брига ...

Глуп ниси ..Луд ниси ... Имаш очи па гледај ...
Ajde polako,.. mogu ja tebe da razumem, ali treba da nas razumeju i drugi.

Da li nam je bolje bilo u jednopartijskom sistemu i zašto (ja mislim da jeste)..
Mi smo mlada demokratija,.. ko je mogao da pretpostavi kojim će se sve marifetlucima dosetiti ova vlast (ili neka druga - nebitno).. to samo praksa i iskustvo pokaže.
Koje šanse ima pošten čovek protiv vlasti koja nije poštena - nikakve ( jer vlast može da ima poštenu priču a radi šta hoće) pa i RIK i GIK su iz SNS-a,,.. i ranije su bili iz vladajućih stranaka - pa je li to pošteno ? Može li predsednik apelacionog suda da bude neko ko nije lojalan vlasti ? Ne može (teorijski može - ali samo teorrijski)..
-------------------------------------------
Ja mogu da se kandidujem u svom selu, ili gradu,.. jer me tu znaju, ali za viši nivo mi treba pristup medijima,.. a vlast će tamo određivati kome kako... već prema šansama... dozvoljavaće budalama ( Šećeroski, četke metle, ... itd,.. setite se,.. )... i onima koji su već iskompromitovani,.. i malo,..
--------------------------------------------------------------
Daleko smo mi od demokratije,.. U pravim demokratijama imate dve opcije (sve i da se ne razlikuju bitno) koje se smenjuju na vlasti.
---------------------
Ovde imamo toliko stranaka, da glasači i ne znaju za sve niti šta oni zagovaraju.. Ovde se puno ambicioznih budala bave politikom,.. a nameštaljki nebrojeno, ovde je haos a ne demokratija , cirkus, predstava, nekom zabava,..

Babama i dedama dosadno pa imaju malo socijalne interakcije jer izađu do biračkih mesta, i plus uz to još dobiju kafu, plazma keks i tako još neke sitnice, a možda i koju paricu da kupe poklonče unučiću.
To nije tacno , bake i deke imaju svoja socijalna okupljanja pred postom i bankama, ako neko ne veruje da je moguce da u jednom gradicu 7 banki imaju redove od po 20 ljudi svakih 10 dana, nek obidje varosice po Srbiji , ja licno video , mozete da zamislite koji je to show kad vidite po 20 30 ljudi u redu tokom nekoliko sati i to na svakih 30m ili 100 m , ima takvih varosi koje imaju na svakih 30 m u centru grada poneku banku , i vidis svuda guzve po 30 40 ljudi....

Svrha glasanja je da se izabere vlast.
I to je jednostavno, nema tu nikakve filozofije.
Ono sto ti pitas ovde je svrha promene vlasti. E, to je vec drugo pitanje, ali opet je odgovor jednostavan: svrha je ogranicavanje moći. Kada nekom pokažeš da iebenom olovkom možeš da mu oduzmeš moć, onda će on da malo drugačije razmišlja i radi dok je na vlasti.

Ako si defetista i misliš da je sve to jedno te isto, onda im daješ neograničenu moć.

E, kada daš nekom neograničenu moć, dobiješ ovo u čemu živiš sad.

А @tab503 као онај власник кафића кад види да се друштво заситило седења и пића на истом месту, а он им пошаље туру пића и они све из почетка... Таман изгледа да је једна тема потрошена, а Таб је реактивира кроз другу! ;)
ovo tvoje je spam,... zašto ?
Niti je odgovor na temu, niti je ikakva korist drugima,.. sem tvog ličnog zadovoljstva da si ga 'provalio'..
Ako je tema potrošena, zašto učestvuješ u njoj ?

To nije tacno , bake i deke imaju svoja socijalna okupljanja pred postom i bankama, ako neko ne veruje da je moguce da u jednom gradicu 7 banki imaju redove od po 20 ljudi svakih 10 dana, nek obidje varosice po Srbiji , ja licno video , mozete da zamislite koji je to show kad vidite po 20 30 ljudi u redu tokom nekoliko sati i to na svakih 30m ili 100 m , ima takvih varosi koje imaju na svakih 30 m u centru grada poneku banku , i vidis svuda guzve po 30 40 ljudi....

A šta nije tačno?

Nisam ja osporio ništa što si ovde napisao.

У опозиције нема лика као што је актуелни психо. Мени је то савим довољно да изађем на изборе.

A šta nije tačno?

Nisam ja osporio ništa što si ovde napisao.
Pa ne okupljaju se ispred glasalista, to hocu da kazem, nego ispred posti i banki...
Ranije je bilo okupljanje ispred glasalista....tamo negde 2000 godine....mozda pre, dok je bio delegatski sistem , to je bilo jedno glasanje....

Guzve ispred glasalista su ceste narocito oko 18 pa nadalje, ali nisu deke i bake nego ostali , mladi i radni , tad se nakace da glasaju...
Bake i deke su ti zornjaci ili do 9 na glasalistima...neke i do 11 pa na kafu posle jedna kod druge svrate...

ovo tvoje je spam,... zašto ?
Niti je odgovor na temu, niti je ikakva korist drugima,.. sem tvog ličnog zadovoljstva da si ga 'provalio'..
Ako je tema potrošena, zašto učestvuješ u njoj ?
Јесте спам, било је то шаљиво запажање, али свакако мислим да нема потребе за таквом реакцијом... Чему нервоза?

Back