Koja je kazna ako neko odbije da ide u vojsku?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako vec vidis sukob sa natom.. Pa nije to 99ta dobri napokone. I nije u Rusiji jelcinj katolik. Niti je Rusija vise ono sto je tad bila u raspadu posle sssr... :per:

Da jeste odavno bi oni unistili prvo rep srpsku.

Drugo dobri napokon, nikada nisam imao mrznju prema nekome da zelim rat. Ni buduci eventualni mi sigurno ne bi izazvali. Oni nama otimaju a mi se povlacimo do ugla a cini mi se da jednom vise necemo imati gde...

Ne brini se tad za nato ako dodje. Bice tu rusija i sistemi.

A treba i mi da radimo na tome. Ove gluposti s avionima nam ne trebaju...
Namatrebaju pvo sistemi.

Najmilije moras da zastitis ako dodje zlo, ako ne umes, bice samo opasnost veca i po sebe i po njih

Bice napokon sranja.
Ceprkace oko Vojvodine rep srpske...
Ako ne bude jos bolje
Ali ako bude....
Zato te i pitam kapetane.
Kakvi pvo sistemi?
Gde su?
Gde da gerilamo? Da nacrtamo sumicu pa da se sakrijemo u njoj i iznenadimo ih?
Gde su pare kapetane? Gde? 25 godina nakon rata. Gde su pare!?

Mislim da bi možda bilo i najpoštenije i najviše fer sprovesti neki referendum na kome bi se izjasnili samo potencijalni regruti i momci starosti od 18-30 godina pa nek oni sami odluče o svojoj sudbini žele li vojni rok ili ne.
Pa gde to smeju kad se zna da bi potencijalni regruti većinom glasali protiv. Iz gradova bi 70% bili protiv, jedino sirotinja iz ruralnih krajeva. Kad sam ja dobrovoljno služio 2017. bio je momak iz okoline Zaječara koji se palio na vojni rok i te fore više od ostalih, a dečko naivan da mu kažu sutradan da siluje rođenu majku verovatno bi.

Osim sto ti je po forumu jedina tema kako si ratovao, posto ti je to verovatno najveci zivotni uspeh i jedino sto mozes reci, a i to ti dodje razlog za laprdanje na svakoj temi koja cak i nema veze sa tim, kazi mi jesi ista drugo u zivotu uradio pametno?
Dakle, u diznilendu.
Pominjanjem vojske devedesetih 90 % spominje 63. 72. Padobransku. Sve specijalci.
A u vojsci rs za vreme 92 - 95 iz Srbije je bilo samo 2 do 3 hiljade dobrovoljaca, tolko o junastvu.
A sad si i ti jedan od specijalaca tolikih jel de..
Na to tvoje "ne znas skim pričas" sto spada u onu cuvenu bahatu krilaticu u danas joj srbiji, "ne znas ti ko sam ja!" recu samo jedno - zabole me patka.

O propaloj vojsci koja nema sredstava nemoj da mi pricas. Znamo ko je doveo do ukidanja red voj roka i zasto. I naravno to nije bio jedini potez u slabljenje srpske oruzane moci i sposobnosti no totalno zapustavanje
Sad se krece iznova.

To sta sam ja ucinio pametno, pored dece odskolovane i ispravne, i unuka, je svakako i to kada sam otisao dobrovoljno u vojsku rs u pomoc svojoj braci.
Dan danas su zahvalni oni ljudi tamo od doboja do srpskog sarajeva.

Diznijevac, obidji me.

U ovoj drzavi i kad tuku uciteljicu viču:

JEL ZNAS TI KO SAM JA???

Poslednja izmena:
Svi ćete služit vojsku i ima da vičete hoću još
Dakle, u diznilendu.
Pominjanjem vojske devedesetih 90 % spominje 63. 72. Padobransku. Sve specijalci.
A u vojsci rs za vreme 92 - 95 iz Srbije je bilo samo 2 do 3 hiljade dobrovoljaca, tolko o junastvu.
A sad si i ti jedan od specijalaca tolikih jel de..
Na to tvoje "ne znas skim pričas" sto spada u onu cuvenu bahatu krilaticu u danas joj srbiji, "ne znas ti ko sam ja!" recu samo jedno - zabole me patka.

O propaloj vojsci koja nema sredstava nemoj da mi pricas. Znamo ko je doveo do ukidanja red voj roka i zasto. I naravno to nije bio jedini potez u slabljenje srpske oruzane moci i sposobnosti no totalno zapustavanje
Sad se krece iznova.

To sta sam ja ucinio pametno, pored dece odskolovane i ispravne, i unuka, je svakako i to kada sam otisao dobrovoljno u vojsku rs u pomoc svojoj braci.
Dan danas su zahvalni oni ljudi tamo od doboja do srpskog sarajeva.

Diznijevac, obidji me.

U ovoj drzavi i kad tuku uciteljicu viču:

JEL ZNAS TI KO SAM JA???

Gdje si bio '43. Jesi ratovao na strani Draže ili Tite?

Ono sto je problem je sto se mora urediti mnogo toga kada se proglasi redovni vojni rok

-pitanje lgbt populacije, koji se javno budu deklarisali (bice to manji broj sigurno) dal ce mozda traziti da ne sluze sa oruzjem ? mislim da tu nemaju osnova
-civilni rok (to je pokazano kao katastrofalno i ogroman broj je bio pred kraj redovnog sluzenja vojnog roka. to definitivno nece i ne sme postojati.

i ono najbitnije, da u vojsci medju reguritma ne BUDE POVLASCENIH! TATINIH SINOVA! ili ti ''znas ti ko sam ja ? ''
to je veoma tesko i bice tu povuci i potegni. jer od devedesetih u vojnoj komisiji su politkci podobni ili partokratski u svakoj vlasti i svako svakog negde poynaje pa ce tata da okrene broj telefona i sinu sredi neku pogodnost, odlaganje ili sta ti znam...

bice jos gospodina vulina koji su coravi i nesposobni za vojni rok a sposobni za politiku i vlast pa cak i da budu ministar odbrane posle 25 godina

svakako ce tu biti dosta izazova koji se moraju dobro razmotriti i resiti.

Tatine guzonje ce se izvuci od ovog cirkusa, neki od njih ce umisliti da su 7 Bataljon Kraljevske Regimente , bice tu i Ramba 😄
upravo sam pisao o tome.

jbg tako smo dobili naseg minsitra odbrane vulina , koji bio nesposoban ya vojsku devedesetih pocetkom raspada sfrj 1991 je trebao da sluyi jer je 1972 godiste,jer bio corav covek...

e takva sr.anja je tesko iybeci ocito, jer da je imalo casti taj ne bi prismrdeo vojsci a kamoli da bude ministar odbrane ili policije

no partokratija nije rak rana od ove vlasti vec od slobe i ekipe... ni u vreme zutih bolje nije bilo naprotiv bilo je gore sve su rasprodali za tepsiju ribe svojim pajtosima i tajkunima

uglavnom bice veliki problem to TATIN SIN i to moze dovesti do neraspolozenja. Morace dobro da vode o tome racuna.

da te prvo upitam a cemu to destruktivno pitanje ?

Kako piše u Krivičnom zakoniku "onaj ko se bez opravdanog razloga ne odazove pozivu za izvršenje obaveze služenja vojnog roka ili izbegava prijem poziva za izvršenje te obaveze, biće kažnjen novčano ili do jedne godine u zatvoru"

Svaki sljedeći stav vuče sa sobom ozbiljnije kazne.

Izbjegavanje obaveze sakrivanjem može da odvede nekoga na izdržavanje trogodišnje zatvorske kazne, a napuštanje zemlje da bi se izbjegla vojna obaveza bi po povratku donijela do osam godina u zatvoru.

Najzad, podsticanje više ljudi da izbjegnu obavezu, može da bude sankcionisano sa 12 godina iza rešetaka.

Olakšavajuća je okolnost da svako ko je izbjegavao obavezu, a naknadno se prijavi nadležnim organima, može i da izbjegne kaznu.
Neka plati kaznu i gotova stvar i neka im posle pokaze srednji prst.na streljanje sigurno nece da ga vode!

u ponekim slucajevima ali onim najminimalnijim
a ako se uhvati nesto duzeg iybegavanja tu vec ide godinica yatvora

ako pak utekne van zemlje , 8 godinica

a ako en do Bog zagovara medju drugima da se ne sluzi e onda 12 godinica
Moze da se odazove na prigovor savesti.ne moze on da dobije vise id 6.mes.zatvora.jednostavno ne mogu mu nista.nije ovo Titovo vreme.

Back