Koja je kazna ako neko odbije da ide u vojsku?

Pa sad ti mozda navijaš za takav scenario jer verovatno vučeš neke frustracije i vodiš isprazan i dosadan život i ono gladan senzacionalizma čekaš da se dešto desi, pa makar i neki rat jer na to gledaš kao na neki vid uzbudjenja i kompenzacije za isprazan i dosadan život, ali realnost je ipak malo drugačija i ono neki možda pokušavaju da dignu tenziju, skupljaju neke političke poene na konto toga i ostalo ali nit rat više interesuje nekog, nit ima volje nit kapaciteta za tako nešto, pogotovo jer ni ožiljci iz 90-ih još nisu zarasli i svi znamo kako smo se proveli i koliko smo od toga još uvek svi iscrpljeni i to ne samo mi već tad sve zaraćene strane (što naravno ne znači da podizanja tenzija i manipulacija time u političke svrhe neće biti i to sa svih strana).

Tako da mani se interneta, televizije i kojekakvih kvazi-analitičara.

Dakle, u diznilendu.
Pominjanjem vojske devedesetih 90 % spominje 63. 72. Padobransku. Sve specijalci.
A u vojsci rs za vreme 92 - 95 iz Srbije je bilo samo 2 do 3 hiljade dobrovoljaca, tolko o junastvu.
A sad si i ti jedan od specijalaca tolikih jel de..
Na to tvoje "ne znas skim pričas" sto spada u onu cuvenu bahatu krilaticu u danas joj srbiji, "ne znas ti ko sam ja!" recu samo jedno - zabole me patka.

O propaloj vojsci koja nema sredstava nemoj da mi pricas. Znamo ko je doveo do ukidanja red voj roka i zasto. I naravno to nije bio jedini potez u slabljenje srpske oruzane moci i sposobnosti no totalno zapustavanje
Sad se krece iznova.

To sta sam ja ucinio pametno, pored dece odskolovane i ispravne, i unuka, je svakako i to kada sam otisao dobrovoljno u vojsku rs u pomoc svojoj braci.
Dan danas su zahvalni oni ljudi tamo od doboja do srpskog sarajeva.

Diznijevac, obidji me.

U ovoj drzavi i kad tuku uciteljicu viču:

JEL ZNAS TI KO SAM JA???

Prvo, to ne ne znaš sa kim pričaš nije bilo "ne znaš ti ko sam ja", već da činjenično nemaš pojma sa kim pričaš, odakle sam, šta sam radio i sve propratno.

Recimo, ti nemaš pojma da sam ja upravo iz tog Sarajeva o kom pričaš, da mi je za tu zemlju živote dalo 22 člana familije i da imamo više odlikovanja za zasluge državi i spomenicu kao osnivači Republike Srpske. Zato i kažem, nemoj srati i glumiti da si samo ti ratovao, da si samo ti neki baja, meni je to smešno.

Nisam naveo ni da sam ja specijalac, ja sam samo rekao da sam često u kontaktu sa tim ljudima, pročitaj malo i izvadi glavu iz tog dupeta u koje si je gurnuo, a mogao bi više i da prestaneš da vrtiš jedno te isto i da i na temi o poskupljenju kukuruza kreneš da sereš kako si ti ratovao za Republiku Srpsku... Nisi jedini, eno pun Sokolac golobradih koji su isto tako kao ti išli.

Dakle, osim što si odškolovao decu, što je uradio svako čije je dete htelo da se školuje praktično, niti jedan životni uspeh nemaš osim tog rata o kom kenjaš neprekidno, tako da...

I to kao "šta je bilo iz Srbije?!" pored dobrovoljaca, bilo je i upaljača iz Krušika, bilo je eksploziva iz Bariča, bilo je projektila iz Slobode, bilo je svega, a Pretis je bio okosnica i pravio je glavni deo kojim se ratovalo.

Nemoj kenjati, nisam ti ja neki koji ne zna ništa, pa ćeš ti da sereš kako je bilo.

Kakav je kadar roditelja bilo bi ovako :

FB_IMG_1726727358105.jpg

Ja sam iz HR pa ću svakako prduckati o tome, što mi mogu, staviti mi soli na rep?

Oni koji žele izbjeći služenje vojske nek se jave psihijatru, nadrobe mu što ih sve muči u životu i 100% će dobiti neku dijagnozu, kako već ide jer nije džabe ona "nema zdravih nego samo nepregledanih". Zatim s tom dijagnozom treba dalje nastaviti "karijeru", ići npr. na psihoterapije. Znam iz pouzdanih izvora da u grupama za psihoterapiju često fali članova, doktori bi jedva dočekali da te ubace u neku takvu grupu. Skupiš lijepu kolekciju nalaza od psihijatra i kad dobiješ poziv za vojsku pokažeš te nalaze i nema šanse da će te primiti u vojsku.
А након мјесец дана добијеш позив да предаш возачку дозволу. :per:

Nekada je vojni rok, pešadijski, bio 2 pa 1,5 godinu
I to si imao sreću ako budeš u istoj republici.
Posle je smanjen na 1 godinu

Muškarci ko muškarci uvek isti - kad ih čeka neka neomiljena obaveza gledaju da odlažu, ne samo vojsku već sve u životu
Ali kad obave neprijatnost - e onda besplatno savetuju druge.

E sad...
Da kažemo da je godinu dana koliko toliko optimalno.
Taman se očeličiš na ZATVORSKE uslove života sa minimalnim pravima a gomilom obaveza.
Jer znate, rat obično traje nekoliko godina.
Nekoliko godina neprirodnog života ostavlja posledice na one koji nisu preipremljeni na tako nešto.
A sad što bi svi ko devojčice - lakiramo noktiće i idemo u šoping dizvineš kod muškarca treba da bude samo nebitan deo ličnosti.

Uglavnom sve kukavice računaju da će da furnu na neke destinacije.
Na koje ako je svetski rat a aerodromi blokirani?
Ili bar u svoje selo pa šta bude...
Ako treba prijavljivaće komšiju ko god bude tražio...

Vojnik je prst na obaraču.Kakva profesionlna vojska ? Da nekoliko hiljada pripadnika profesionalne vojske brani celu zemlju,Hiljade kilometara fronta ? Imaš li ti uopšte predstavu o tome šta pišeš ?
Imaš li ti predstavu kako se u 2024. godini vode borbe? Tebi su vojnici sa puškama glineni golubovi za dronove. Čak i tokom 1999. sve što su pogađali je bilo iz vazduha tako da sem PVO ništa drugo nije ni uticalo na samu borbu.

Ti mislis da je moguce tatiom i maminom guzonji lokalnog direktora vodovoda ( SNS-a ) da ga nateras da riba klonje i hodnike …
Takav neće ni da služi vojni rok jer će imati potvrdu od načelnika bolnice da je zdravstveno nesposoban. U Srbiji roditelji decu upisuju u željene srednje škole za koje nemaju uspeh tako što im vade lažne izvode o lošem zdravstvenom stanju a sad kao neće da ih sklanjaju od vojske istim putem.

Takav neće ni da služi vojni rok jer će imati potvrdu od načelnika bolnice da je zdravstveno nesposoban. U Srbiji roditelji decu upisuju u željene srednje škole za koje nemaju uspeh tako što im vade lažne izvode o lošem zdravstvenom stanju a sad kao neće da ih sklanjaju od vojske istim putem.
Takvih ima mnogo, jer je partiokratija uzela maha.

Mda, 'dali' su nam državu kad više nisu mogli ...

Булазниш

Дали су вам државу да се играте против Србије, јер је то у интересу империје, као и 3. Рајху. Предвидиви сте

А озбиљно против Србије ћете подићи рат након НДХ 3, када вас натерају да ратујете. Нема ту хоћу нећу. Мораћете, јер вам је то задовољство. Ви сте увек нечији механизам за прављење балканских срања

Када вам стиже хајмарс?

Ko ne želi da služi nek ide na bar godinu dana na ekvivalent nekadašnjih radnih akcija.

Ili neka plati, zašto ne bi platio pristojnu platu za onoga koji to može da obavi mnogo bolje i kvalitetnije od njega a on nek se bavi svojim poslom.

75 dana, dva i po meseca, dve i po mesečne plate, neto plata vojnika profesionalca neka bude 100.000, bruto je to 160.000

Dakle ko neće da služi neka plati 400.000 i mirna bačka ima ko hoće za te pare bez problema.
Zašto terati one koji neće ili ne mogu, kada za te pare ima dovoljno onih koji nemaju pametniji posao

Ili neka plati, zašto ne bi platio pristojnu platu za onoga koji to može da obavi mnogo bolje i kvalitetnije od njega a on nek se bavi svojim poslom.

75 dana, dva i po meseca, dve i po mesečne plate, neto plata vojnika profesionalca neka bude 100.000, bruto je to 160.000

Dakle ko neće da služi neka plati 400.000 i mirna bačka ima ko hoće za te pare bez problema.
Zašto terati one koji neće ili ne mogu, kada za te pare ima dovoljno onih koji nemaju pametniji posao

Не може се све свести на економију и хомоекономикуса или хомоконсумерса.

Није он централно хомо биће

Pa sad ti mozda navijaš za takav scenario jer verovatno vučeš neke frustracije i vodiš isprazan i dosadan život i ono gladan senzacionalizma čekaš da se dešto desi, pa makar i neki rat jer na to gledaš kao na neki vid uzbudjenja i kompenzacije za isprazan i dosadan život, ali realnost je ipak malo drugačija i ono neki možda pokušavaju da dignu tenziju, skupljaju neke političke poene na konto toga i ostalo ali nit rat više interesuje nekog, nit ima volje nit kapaciteta za tako nešto, pogotovo jer ni ožiljci iz 90-ih još nisu zarasli i svi znamo kako smo se proveli i koliko smo od toga još uvek svi iscrpljeni i to ne samo mi već tad sve zaraćene strane (što naravno ne znači da podizanja tenzija i manipulacija time u političke svrhe neće biti i to sa svih strana).

Tako da mani se interneta, televizije i kojekakvih kvazi-analitičara.
Hvala na uloženom trudu,analizi i savetima ali meni da je potreban savet te vrste obratio bih se jednoj prijateljici psihologu sa dugim iskustvom u radu. a ne anonimnom korisniku foruma.
Ne diskutuješ sa mnom nego sa mojim porukama.Moja prošlost i moj karakter nemaju nikakve veze sa forumskom diskusijiom,Bitno je šta piše a ne ko piše.Kao u šahu.Tvoje figure protiv protivnikovih figura a okolnost da je protivnik na primer gnusni kriminalac nema nikakav značaj.

Dobrovoljna je bila mesec i po osnovna, pa još mesec i po specijalizovana obuka za odredjeni Ves, mislim da su izvidjači imali dva i po meseca.

Ne znam što su smanjili na 75.

Čak u ta tri meseca, samo se radila obuka radnim danima a vikend je bio za čišćenje kruga i odmor.

Za ovih 75 dana treba osnovna obuka za pešadiju i da se osposobe ljudi za mitraljeze, minobacače kao po meni još važnije, operatere dronova.

Sada da ima taj ves, odmah bih se vratio da služim.

Dobrovoljna je bila mesec i po osnovna, pa još mesec i po specijalizovana obuka za odredjeni Ves, mislim da su izvidjači imali dva i po meseca.

Ne znam što su smanjili na 75.

Čak u ta tri meseca, samo se radila obuka radnim danima a vikend je bio za čišćenje kruga i odmor.

Za ovih 75 dana treba osnovna obuka za pešadiju i da se osposobe ljudi za mitraljeze, minobacače kao po meni još važnije, operatere dronova.

Sada da ima taj ves, odmah bih se vratio da služim.
https://aero.telegraf.rs/vojna-avij...-vodjenje-naoruzanih-bespilotnih-vazduhoplova

Не може се све свести на економију и хомоекономикуса или хомоконсумерса.

Није он централно хомо биће

Ne prijatelju, nije to ekonomija nego jednostavno pravilo da SVAKO TREBA DA RADI SVOJ POSAO.

Nije svako za inženjera, lekara ili programera ali ni za vojnika ili policajca.

Kao što ti ne umeš da gletuješ zidove i namestaš crepove na krovu pa plaćaš one koji to znaju i umeju, tako nije svako ni za pušku, besmisleno je.

Back