kapetanmark
Buduća legenda
- Poruka
- 43.505
TitoslavijaPrototip nakazne i nesposobne vojske. Pre svega mislim na oficirski kadar. Ova sadašnja je još i gora.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
TitoslavijaPrototip nakazne i nesposobne vojske. Pre svega mislim na oficirski kadar. Ova sadašnja je još i gora.
Smanji dozivljaje. Bas ces negog danas da nateras po kazni da riba klonju...Kao i uvjek, lako i za cas. Prvo ribanje vc i to sam. Pa duplim pozarstvima pa ujutru neispavan na obuku.
Ako to ne urodi plodom kazniu citavo odeljenje da ribaju stalno svima vc pa ce ga drugovi kad zaspi nauce cebovanju i voznji bicikla...
Naucice lekciju zivota.
Korisnna stvar
Ako je bas poseban slucaju onda u pritvor za odbijanje naredjenja. Tad mu vojna policija prosiriv idike ne brini.
Nema u vojsci pa eto anja i bezobrazluka niti advokata.
Bas bi voleo da vidim kako ti regruti kidaju zivce zavrsio bi ti brzo u ludaru…
Nemas pojma o vojsci siftarBas bi voleo da vidim kako ti regruti kidaju zivce zavrsio bi ti brzo u ludaru…
Uvek bilo i bice u vojsci. Tamo nema spremaljkiSmanji dozivljaje. Bas ces negog danas da nateras po kazni da riba klonju...
Ti si izgleda prvi put nazuo cipele u vojsci i drzao viljusku…Uvek bilo i bice u vojsci. Tamo nema spremaljki
To moze kuci da kaze. I u brlogu kurtijevomTi si izgleda prvi put nazuo cipele u vojsci i drzao viljusku…
Zamisli situaciju :
- Ustaj ! Sto ne ustajes ? ( Ti )
- Ne mogu ( Vojnik )
- A sto ne mozes ? ( Ti )
- Boli me qurac ( Vojnik )
Заборављаш да је сваки закон промењљива категорија.Nece niko da plati nikakvu kaznu, jer po vazecim Zakonima ne postoji obavezan vojni rok.
Ni u VB u vreme kad je započeo rat koji je kasnije postao poznat kao Drugi svetski rat nije bilo služenja redovnog vojnog roka ali su svi koji su spadali u kategoriju vojnosposobih uredno dobili pozive.Jao kakve dileje su ovi od 27,28 godina što se plaše da će da ih zovu na vojni rok. Vojni rok služe momci od 18, 19 godina, znači prva generacija će biti rođena 2006/07. Ako si rođen pre toga a nisi služio vojsku ne postoji ni 10% šanse da će da te pozovu jer u starosnoj dobi od 18 do 30 godina koji nisu služili vojsku ima preko 500,000 muškaraca tako da vojska nema ni teoretske šanse da kroz nju prođe toliki broj ljudi, maloj armiji poput VS bi trebalo 15-20 godina da 500,000 ljudi odsluži vojni rok.
Dva meseca je sasvim dovoljno za obuku vojnika.U Drugom svetskom ratu čak su i piloti u nekim armijama imali kraću obuku od 2 meseca.Као прво два месеца су смејурија а не војни рок , а већина овде се присрала.
U slučaju rata,kazna je smrtna.Neka kazna je sigurno predviđena, samo što sam ja naleteo i na ovo:
Pogledajte prilog 1612036
Ako je ovo ovako onda ja moram da pitam kad je to u Srbiji uvedeno vanredno ili ratno stanje?
Па су тако и пролазилиDva meseca je sasvim doovljno za obuku vojnika.U Drugom svetskom ratu čak su i piloti u nekim armijama imali kraću obuku od 2 meseca.
Па су тако и пролазили ! Пример украјинског пилота који је уништио Ф 16Dva meseca je sasvim dovoljno za obuku vojnika.U Drugom svetskom ratu čak su i piloti u nekim armijama imali kraću obuku od 2 meseca.
Kad kiše nema ni grad nije loš.Па су тако и пролазили
Па су тако и пролазили ! Пример украјинског пилота који је уништио Ф 16
U slučaju rata,kazna je smrtna.
Hoću doktore.ne preskači terapiju, jako loše ti se manifestuje
Pa gde to smeju kad se zna da bi potencijalni regruti većinom glasali protiv. Iz gradova bi 70% bili protiv, jedino sirotinja iz ruralnih krajeva. Kad sam ja dobrovoljno služio 2017. bio je momak iz okoline Zaječara koji se palio na vojni rok i te fore više od ostalih, a dečko naivan da mu kažu sutradan da siluje rođenu majku verovatno bi.
A ko treba da brani Srbiju ako ne Srbi ?Pa ne kažem da je sad realno to da se desi već samo kažem da bi bilo najpoštenije, mislim da bi bilo najpravednije da o sudbini vojnog roka odlučuju regruti i budući vojnici pa nek sami odluče žele li ili ne, isto kao što mislim da bi i sudbini školstva i načina rada u prosveti trebalo da odlučuju sami prosvetari, o sudbini zdravstva lekari, o radničkim pitanjima radnici, itd, jer ovde neki imaju tu gadnu naviku da odlučuju o stvarima o kojima nisu kompetentni i da se osećaju pozvano da odlučuju o sudbinama drugih i nameću svoju volju, pa lepo mislim da bi bilo ok da sami regruti se izjasne dal su za služenje vojnog roka ili ne da posle ne bude tamo , eeee zajebo nas Vučić ili da me Vučić nije zajebo sad bi se brčkao na Maldivima ili ne znam igrao u NBA, a i realno ako je 80% ili ne znam koliko % budućih regruta protiv obaveznog služenja vojnog roka onda zaista je i besmisleno instistirati na tome.
Moze da se odazove na prigovor savesti.ne moze on da dobije vise id 6.mes.zatvora.jednostavno ne mogu mu nista.nije ovo Titovo vreme.
A ko treba da brani Srbiju ako ne Srbi ?
Vojnik je prst na obaraču.Kakva profesionlna vojska ? Da nekoliko hiljada pripadnika profesionalne vojske brani celu zemlju,Hiljade kilometara fronta ? Imaš li ti uopšte predstavu o tome šta pišeš ?Pa profesionalna vojska, kao i što policijskim poslom treba da se bave profesionalni policajci (i oni koji su želeli da se bave time), mislim osim volje nema svako ni predispozicije da bude vojnik, pogotovo ne dobar vojnik, mislim to je isto što zahteva nekakve predispozicije, afinitete i neki nazovi talenat, a i ono od prisiljavanja nekog na nešto leba nema i što se kaže jedan koji hoće vredi više od trojice koji mogu (važi za sve u životu).
Lepo nek ulažu u profesionalnu vojsku, nek obezbede profesionalnim vojnicima bolje plate i uslove, nek im daju stanove kao nekad, nek dobrovoljne regutekoji se prijave za dobrovoljno služenje isto stimulišu nekim povlasticama i privilegijama, nek prosto taj poziv i zanimanje učine privlačnijim i primamljivijim mladim ljudima i nek se manu teranja u vojsku, pretnji i ćorava posla.
Kao prvo rata neće ni biti