Koja je kazna ako neko odbije da ide u vojsku?

najbitnija stavka je svakako ona PODSTICANJE DA IZBEGNU VOJNU OBAVEZU MOZE DA BUDE SANKCIONISANO SA 12 GODINA IZA RESETAKA :per:

sve m ise cini da ce se na krsti veoma retko prduckati o pozivanju da se vojska ne sluzi zar ne ? :mrgreen:

i treba tako. pa da cujemo junacine ko ce prvi da zucne tada...
Ja prvi kao neko ko je davno odslužio vojni rok govorim ljudima da je to bilo gubljenje vremena. Da, naučili smo da rukujemo oružjem, ali ta obuka može da se odradi za puno manje vremena, a osim toga nemamo nikakve koristi od toga što smo trpeli neke polupismene iskompleksirane jajare da se iživljavaju nad nama, unose u facu, pocrveneli od besa izdiru i komanduju koju gomilu lišća ćemo danas da prenosimo s jednog mesta na drugo i koji teren da čistimo od trave. Smešno i jadno.

Pa kad čujem nekog da govori kako "vojska napravi od tebe čoveka"... Teška lobotomija.

najbitnija stavka je svakako ona PODSTICANJE DA IZBEGNU VOJNU OBAVEZU MOZE DA BUDE SANKCIONISANO SA 12 GODINA IZA RESETAKA :per:

sve m ise cini da ce se na krsti veoma retko prduckati o pozivanju da se vojska ne sluzi zar ne ? :mrgreen:

i treba tako. pa da cujemo junacine ko ce prvi da zucne tada...
Ja sam iz HR pa ću svakako prduckati o tome, što mi mogu, staviti mi soli na rep?

Oni koji žele izbjeći služenje vojske nek se jave psihijatru, nadrobe mu što ih sve muči u životu i 100% će dobiti neku dijagnozu, kako već ide jer nije džabe ona "nema zdravih nego samo nepregledanih". Zatim s tom dijagnozom treba dalje nastaviti "karijeru", ići npr. na psihoterapije. Znam iz pouzdanih izvora da u grupama za psihoterapiju često fali članova, doktori bi jedva dočekali da te ubace u neku takvu grupu. Skupiš lijepu kolekciju nalaza od psihijatra i kad dobiješ poziv za vojsku pokažeš te nalaze i nema šanse da će te primiti u vojsku.

Чим се склоне ови баљезгари треба вратити уговорце.
Полицију и војску објединити, ето кадровског решења.
Ne moze vojska i policija zajedno.
Mozda specijalne jedinice sa vise resora.
Niđe u svetu nema to spojeno osim mozda u africi u nekoj dzungli...

da te prvo upitam a cemu to destruktivno pitanje ?

Kako piše u Krivičnom zakoniku "onaj ko se bez opravdanog razloga ne odazove pozivu za izvršenje obaveze služenja vojnog roka ili izbegava prijem poziva za izvršenje te obaveze, biće kažnjen novčano ili do jedne godine u zatvoru"

Svaki sljedeći stav vuče sa sobom ozbiljnije kazne.

Izbjegavanje obaveze sakrivanjem može da odvede nekoga na izdržavanje trogodišnje zatvorske kazne, a napuštanje zemlje da bi se izbjegla vojna obaveza bi po povratku donijela do osam godina u zatvoru.

Najzad, podsticanje više ljudi da izbjegnu obavezu, može da bude sankcionisano sa 12 godina iza rešetaka.

Olakšavajuća je okolnost da svako ko je izbjegavao obavezu, a naknadno se prijavi nadležnim organima, može i da izbjegne kaznu.
Baš da vidimo koga će pozivati, pa da se dopisujemo sa vojskom,tužilaštvom,poverenikom i ustavnim sudom.Albance iz Preševske doline?! Nema šanse. Rome svud po Srbiji?! Nema šanse. Samo će Srbe da maltretiraju, a da mene pozovu (a ne mogu, jer sam mator), usledio bi moj legalistički udar na tu krutu,trulu administraciju i il bi odustali od mene ili bi me neko iz VBA učio da plivam sa betoniranim stopalima

Ja prvi kao neko ko je davno odslužio vojni rok govorim ljudima da je to bilo gubljenje vremena. Da, naučili smo da rukujemo oružjem, ali ta obuka može da se odradi za puno manje vremena, a osim toga nemamo nikakve koristi od toga što smo trpeli neke polupismene iskompleksirane jajare da se iživljavaju nad nama, unose u facu, pocrveneli od besa izdiru i komanduju koju gomilu lišća ćemo danas da prenosimo s jednog mesta na drugo i koji teren da čistimo od trave. Smešno i jadno.

Pa kad čujem nekog da govori kako "vojska napravi od tebe čoveka"... Teška lobotomija.

Je li kapetane? Recimo zaratimo sa nekim, natoom recimo, s obzirom da nemamo sa kim drugim i onda nato posalje avijaciju i krenu da bombarduju ovde okolo. Sta cemo ti i ja kapetane tada? Da uhvatimo redovnu vojsku i ajmo sokolovi! Napred na rakete!
U stvari ne. Znam! Ti sedi u Noru a ja cu u Klaru i udri po rahetlama.
Ah da. Pa nemamo goriva, uveli nam sankcije hahaha

Baš da vidimo koga će pozivati, pa da se dopisujemo sa vojskom,tužilaštvom,poverenikom i ustavnim sudom.Albance iz Preševske doline?! Nema šanse. Rome svud po Srbiji?! Nema šanse. Samo će Srbe da maltretiraju, a da mene pozovu (a ne mogu, jer sam mator), usledio bi moj legalistički udar na tu krutu,trulu administraciju i il bi odustali od mene ili bi me neko iz VBA učio da plivam sa betoniranim stopalima
Iso bi ti pevajuci da trebas

Ja sam iz HR pa ću svakako prduckati o tome, što mi mogu, staviti mi soli na rep?

Oni koji žele izbjeći služenje vojske nek se jave psihijatru, nadrobe mu što ih sve muči u životu i 100% će dobiti neku dijagnozu, kako već ide jer nije džabe ona "nema zdravih nego samo nepregledanih". Zatim s tom dijagnozom treba dalje nastaviti "karijeru", ići npr. na psihoterapije. Znam iz pouzdanih izvora da u grupama za psihoterapiju često fali članova, doktori bi jedva dočekali da te ubace u neku takvu grupu. Skupiš lijepu kolekciju nalaza od psihijatra i kad dobiješ poziv za vojsku pokažeš te nalaze i nema šanse da će te primiti u vojsku.

Ovo i nije vojska. Dva mjeseca, to je ništa. Koliko tuge i jada u ucviljene dječice. Prije su djeca išla u rat i ginula su, danas tiktok balavurdija kmeči za par dana što će biti odvojena od mobitela.

Pogranicna policija postoji.
Malo je to sve.

Potrebna je redovna vojska, redovne veze sa inovacija a na 5 do 10 god...

U slucaju mobilizacije.
Nema tu price
Све ове касарне где спавају ленштине продати и изнајмити.
Паре уложити у технологију за очување граница.
Сензори, камере, ограде, ровови...
А не да Миле са вучијаком вири из жбуна...
21. век је.
Коме треба војска

Je li kapetane? Recimo zaratimo sa nekim, natoom recimo, s obzirom da nemamo sa kim drugim i onda nato posalje avijaciju i krenu da bombarduju ovde okolo. Sta cemo ti i ja kapetane tada? Da uhvatimo redovnu vojsku i ajmo sokolovi! Napred na rakete!
U stvari ne. Znam! Ti sedi u Noru a ja cu u Klaru i udri po rahetlama.
Ah da. Pa nemamo goriva, uveli nam sankcije hahaha
Ako vec vidis sukob sa natom.. Pa nije to 99ta dobri napokone. I nije u Rusiji jelcinj katolik. Niti je Rusija vise ono sto je tad bila u raspadu posle sssr... :per:

Da jeste odavno bi oni unistili prvo rep srpsku.

Drugo dobri napokon, nikada nisam imao mrznju prema nekome da zelim rat. Ni buduci eventualni mi sigurno ne bi izazvali. Oni nama otimaju a mi se povlacimo do ugla a cini mi se da jednom vise necemo imati gde...

Ne brini se tad za nato ako dodje. Bice tu rusija i sistemi.

A treba i mi da radimo na tome. Ove gluposti s avionima nam ne trebaju...
Namatrebaju pvo sistemi.

Najmilije moras da zastitis ako dodje zlo, ako ne umes, bice samo opasnost veca i po sebe i po njih

Bice napokon sranja.
Ceprkace oko Vojvodine rep srpske...
Ako ne bude jos bolje
Ali ako bude....

Све ове касарне где спавају ленштине продати и изнајмити.
Паре уложити у технологију за очување граница.
Сензори, камере, ограде, ровови...
А не да Миле са вучијаком вири из жбуна...
21. век је.
Коме треба војска
Hrvat odmori culi smo te

Back